Jak lze navýšit výkon?
Moderátor: Moderátoři
Re: Jak lze navýšit výkon?
myslim,že jestli jde o 8v nebo 16v je uplně jedno. nemyslim si,že by počet ventilů hrál v tomhle případě roli. ..je otázka,jestli nebude snažší hodit tam ten 1.8 motor
- Reklama
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Dát na 16V hlavu z 8V šestnáctky, to by byl maximální nesmysl.... myslel jsem spíš C18NZ vs. C18NE (jednobod vs. čtyřbod).
no tak ¨konkrétní 1,8 nevím mám možnost od známého ji mít (blok) nevím přesně typ... jinak můžete doporučit.. co se týče kanálů a sání to by zase takovej problém nebyl už ted jsou trošku (1-2mm) rozšířený leštěný a sícovaný se sáním výfuk je třeba ještě pořešit..
vstřikování zatím jednobod ale vstřik z 1,8 atd... řešil bych motor s ostatním okkolo si poradím
samozřejmě že blok je z 8 ventila šestnáctky byly jiné celkově i bloky jsou zvenku jiné... mě jde o to že 1,6 a 1,8 bloky jskou skoro stejné zvenku.. a právě to by mohla být výhoda na TK emise neřeším..
vstřikování zatím jednobod ale vstřik z 1,8 atd... řešil bych motor s ostatním okkolo si poradím
samozřejmě že blok je z 8 ventila šestnáctky byly jiné celkově i bloky jsou zvenku jiné... mě jde o to že 1,6 a 1,8 bloky jskou skoro stejné zvenku.. a právě to by mohla být výhoda na TK emise neřeším..
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Co máš teď v tom autě za motor? Ono by bylo jednodušší to vyměnit celé než vymýšlet takovouhle divočinu.
mám tam 1,6 X16SZ ale mám zvláště hlavu (resp celej motor s velkou vůlí vůlí na klice ) z C16NZ která je právě snížená a má rozšířený a leštěný kanály jak jsem psal výše a mám možnost mít ještě 1,8 blok z osmiventila ale nevím zatím typ.. každopádně myslím že by ty 1,8 bloky měly být stejný..... mám v plánu postavit motor bokem a pak to přehodit..
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995