1.6 16V X16XEL- trasenie akoby išiel na 3-valce
Moderátor: Moderátoři
-
Re: 1.6 16V X16XEL- trasenie akoby išiel na 3-valce
zdravim panove mam podobnej problem za studena jede na 4 valce ale jak se zahreje tak jede na 3 valce pred pul rokem delana go hlavy a nove krouzky dival jsem na na vztriky vse ok nove svicky uz si nevim rady
- Reklama
Ahoj, až to pojede na 3 tak vytahuj fajfky a zjisti kterej nepálí, potom koukni na svíčku jak vypadá, musí mít cihlovou barvu, když bude bílá tak ti tam nejde benzín, když bude černá tak ti tam někudy prolíná moc oleje a když bude rezavá tak máš prasklou šišku (gufero na ventilu, kroužky) a pak bych nechal změřit tlaky
VB 1.6 16v 1998 74kW X16XEL
-
na druhem valci je svicka cerna jeste zkusim zmerit ty tlaky a uvydime taky me to napadlo s tema tlakama ale diky
mam totoznej problem na tri jak se to ohreje..
mel sem to u mechanika a nevedel si s tim rady...meril mi tlaky a sou nizzsi kdyz je motor teplej kdyz je studenej tak sou v norme jeste...
taky mam druhej valec mrtvej..
volej mi to zere celou dobu co to mam..asi 1 litr oleje na 700 km
mam si prej sehnat jinej motor ze to vopravovat nema smysl..ale jinaj motor nejde sehnat nejakej pojizdnej..to sou vsechno srace v horsim stavu nez mam..
fakt zoufalstvi tohle nvm co s tim delat..
pred rokem sem tam mel podpalenej ventil tak sem podezrival ze to bude to sami..ale kdyz si s tim mechanik nevi rady..
ventil podpalenej urcite nebude to by to jelo na 3 porad a ne na 4 kdyz je to studeny..proste mam vybehanej motor zrejme..
tyhle motory maj spatnou ovlaitu valcu..vsem to zere volej...
zkuste mi prosim nekdo aspon poradit nazvy nejakejch latek ktery by mohly pomoct..jako pri vymene oleje na vyplachnuti motoru neco a pak do novyho oleje pridani nejaky latky co by melo pomoct utesnit motor...
jediny co me napada co by mohlo na nejakou dobu pomoct..nez si clovek nasetri na neco jinyho..a nvm vectry to je spatny ty motory..16 zerou volej a sou vybehany..2 diesel kdyz vodejde cerpadlo tak stoji 50 klacku novy..
mozna ze 18 nejsou tka problemovy ale sehnat nejakou peknou u nas s vybavou co by slovek chtel..mi prijde ze uz nikde nejsou..to mam taky tezky kdyz musim mit sedan a rozhodne ne hatchback nebo combi...a podobny veci...
pls poradte nejakou tu osvedcenou chemii do toho motoru..
diky
mel sem to u mechanika a nevedel si s tim rady...meril mi tlaky a sou nizzsi kdyz je motor teplej kdyz je studenej tak sou v norme jeste...
taky mam druhej valec mrtvej..
volej mi to zere celou dobu co to mam..asi 1 litr oleje na 700 km
mam si prej sehnat jinej motor ze to vopravovat nema smysl..ale jinaj motor nejde sehnat nejakej pojizdnej..to sou vsechno srace v horsim stavu nez mam..
fakt zoufalstvi tohle nvm co s tim delat..
pred rokem sem tam mel podpalenej ventil tak sem podezrival ze to bude to sami..ale kdyz si s tim mechanik nevi rady..
ventil podpalenej urcite nebude to by to jelo na 3 porad a ne na 4 kdyz je to studeny..proste mam vybehanej motor zrejme..
tyhle motory maj spatnou ovlaitu valcu..vsem to zere volej...
zkuste mi prosim nekdo aspon poradit nazvy nejakejch latek ktery by mohly pomoct..jako pri vymene oleje na vyplachnuti motoru neco a pak do novyho oleje pridani nejaky latky co by melo pomoct utesnit motor...
jediny co me napada co by mohlo na nejakou dobu pomoct..nez si clovek nasetri na neco jinyho..a nvm vectry to je spatny ty motory..16 zerou volej a sou vybehany..2 diesel kdyz vodejde cerpadlo tak stoji 50 klacku novy..
mozna ze 18 nejsou tka problemovy ale sehnat nejakou peknou u nas s vybavou co by slovek chtel..mi prijde ze uz nikde nejsou..to mam taky tezky kdyz musim mit sedan a rozhodne ne hatchback nebo combi...a podobny veci...
pls poradte nejakou tu osvedcenou chemii do toho motoru..
diky
žádný čištění tam raději nelej, pak to můžer začít žrát olej ještě víc, zkus měnit olej častěji třeba po 7tkm a dávej hustší
Tak se přidám ještě já potřeboval bych nekoho kdo by určil zhruba závadu: Při prudším přidání plynu se z motoru ozývá tlukot jsou to tupé rány přenášené i do spojkového pedálu, připomíná to běh na 3 válce, ale jedou všechny. A při otáčkách okolo 1500 - 2000 se z motoru ozývá chrastění spíš jako mlaskání, mám podezření na hydra ale nejsem si jistej, protože na volnoběh to nedělá. Olej nebere a tlaky jsou v pohodě. Tady je video http://www.youtube.com/watch?v=Bb82gwqP ... e=youtu.be
Díky za veškeré rady
Díky za veškeré rady
Pitrs :to mlaskání nemáš ruplý výfukový svody
Vojtek: nalej tam olej 15W40 M7AD Superturbo http://www.mazivashop.cz/product/paramo ... i-1-l:289/
k tomu oleji možná by stačilo vyměnit gufera na ventilech aby to žralo mín oleje
Vojtek: nalej tam olej 15W40 M7AD Superturbo http://www.mazivashop.cz/product/paramo ... i-1-l:289/
k tomu oleji možná by stačilo vyměnit gufera na ventilech aby to žralo mín oleje
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
Svody jsou ok, to mlaskání jde z pod víka vaček spíš od sací, vyměnil jsem hydra a je to o 50% lepší, přijde mi, že to mlaská vačka o hydra, ale je mi divný proč jen při určitých otáčkách, když sem měl dole vačky, tak jsem koukal na domečky a byly ok, teda bez škrábanců, ale napadlo mě že už tam může být velká vůle a vačka tam vibruje.
Jeden poznatek k mému problému, když ráno nastartuju, tak je 15 vteřin ticho, přidám plyn (4000 ot.) klesaj otáčky a bez mlaskání, potom se to začíná pomalu ozývat dokud nevypne sytič a neklesnou otáčky na volnoběh, kontrolka mazání zhasíná už se startérem. Napadlo mě ještě uložení vačky...
-
tak vymenil jsem gufera kolem ventilu zmeril jsem tlaky krouzky jsou taky ok na diagnostice nic neni a stale to jede po zahrati na 3 valce uz nevim co mam udelat aby to bylo ok