aut klima

Moderátor: Moderátoři

RRAAFF

Re: aut klima

Příspěvek od RRAAFF »

Tak se krom ocr zeptám i zde. Víc hlav víc ví:-)
Poprvé po 15ti letech mi přestala chodit aut. klima na Vectře B. Nechal jsem ji doplnit (včetně UV látky) a OK. Jenže po cca 3týdnech opět nechladí. Prakticky ze dne na den, za ty 3 týdny jsem s ní ujel cca 1000km a chladila a pak jeden den příjdu, kompresor sepne, ale klima jen syčí a nechladí. Nějaký malý tlak tam ale bude, po stisknutí ventilku na mě tlakem vylítla kontrastní látka :) .
Nikde není UV látka vidět, akorát je dost zelený plnící ventilek (a byl i před tím, než jsem ho stisknul) na "studené trubce" - nízkotlak. Přitom látka i plyn se dávaly pouze červenou hadicí na vysokotlak. Mám tedy podezření na vadný ventilek nízkotlakého vedení. Co vy na to?
Případně poradíte, jaký ventilek použít? Díky moc.
http://www.schiessl.cz/stranka-jadra-864

Auto je Vectra B 6/1997, 1,8 16V, 222tkm
Reklama

petrpanco

Příspěvek od petrpanco »

zdravimm taky mam mensi problem nastavim klimu treba na 20 stupnu a nefouka v kabine cca 30 musim rucne nastavit rychlost ventilatoru a jakmile dam automat tak zase nic
asi nejaky snimac teploty v kabine nebo neco vectra B 97 caravan CD diky za tipy
uceny z nebe nespadl
RRAAFF

Příspěvek od RRAAFF »

No to může být snímač teploty v autě. Měl by být za tou mřížkou jak je ovládání auto klimy. Měl by tam být malý větráček, který vhání vzduch na to čidlo. Ta mřížka by se měla udržovat čistá. Může být uvnitř kupa prachu.
petrpanco

Příspěvek od petrpanco »

RRAAFF píše:No to může být snímač teploty v autě. Měl by být za tou mřížkou jak je ovládání auto klimy. Měl by tam být malý větráček, který vhání vzduch na to čidlo. Ta mřížka by se měla udržovat čistá. Může být uvnitř kupa prachu.
za tou mrizkou mam jen cidlo po vetracku ani stopy to se po nem budu muset po prckovy poohlidnout
uceny z nebe nespadl
pitrs130

Příspěvek od pitrs130 »

pipas píše:Kluci, když už tady řešíte klimatizaci, tak bych potřeboval poradit taky s nějakým problémem. Mám vectru rv.1999 model 2000 s motorizací 2.0 16V benzín.

V autě mám digitální klimatizaci. Vše funguje až na jednu věc a to, že nejde úplně vypnout větrák. Ať už to ztlumím na nulu nebo zmáčknu OFF, ventilátor se pořád točí a fouká do kabiny. Nevíte prosím co s tím ? Díky za jakékoliv rady.
Pokud máš zaplou klimu tak ventilátor točí pořád nejde vypnout, když klimu vypneš tak by se měl zastavit ;)
VB 1.6 16v 1998 74kW X16XEL
pipas

Příspěvek od pipas »

pitrs130 píše:
pipas píše:Kluci, když už tady řešíte klimatizaci, tak bych potřeboval poradit taky s nějakým problémem. Mám vectru rv.1999 model 2000 s motorizací 2.0 16V benzín.

V autě mám digitální klimatizaci. Vše funguje až na jednu věc a to, že nejde úplně vypnout větrák. Ať už to ztlumím na nulu nebo zmáčknu OFF, ventilátor se pořád točí a fouká do kabiny. Nevíte prosím co s tím ? Díky za jakékoliv rady.
Pokud máš zaplou klimu tak ventilátor točí pořád nejde vypnout, když klimu vypneš tak by se měl zastavit ;)

To se právě nestane
petrpanco

Příspěvek od petrpanco »

zdar borci mam asi problem z aut. klimou nastavim teplotu na dvacet ale vzadnem pripade nefouka to na dvacet nastavim na HI tak to fouka na tech dvacet jde to nejak opravit nebo musim celou digiklimu vymeni je to jen ten panel ovladani???
porad resim to topeni radiator musi byt pruchozi bo jsou obe trubky varici tak ucpany nebude diky za rady pančo
uceny z nebe nespadl
petrpanco

Příspěvek od petrpanco »

tak poradi nekdo jestli je to tim ovladanim nebo necim jinym diky
uceny z nebe nespadl
petrpanco

Příspěvek od petrpanco »

neznate nekoho v okoli noveho jicina popripade ostrava kdo bi mi to topeni opravil
uceny z nebe nespadl
kadett16

Příspěvek od kadett16 »

Mě přesně tohle dělala loni koupená VB. U mě to byl přicpaný radiátor topení a vadný termostat, takže auto se kloudně ohřálo maximálně na místě. Třeba ti to pomůže.
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“