kolesa r16 alebo r17 + zimné
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: kolesa r16 alebo r17 + zimné
Pokud ti pro auto s 200k motorem připadají 15" kola ostudná, je mi tě upřímně líto. Pro někoho je nejdůležitější vzhled, pro jiného komfort, notabéne v případě zimních pneu se doporučuje nepřehánět to se šířkou. Limitujícím faktorem pro montáž menších kol budou rozměry brzdových kotoučů s třmeny.
W124 E320 R6 Coupé 1994
- Reklama
kolesa r16 alebo r17 + zimné
Je to tak.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
tejto vete nejako nerozumiemColommbo píše:Pokud ti pro auto s 200k motorem připadají 15" kola ostudná, je mi tě upřímně líto.
to auto vyzera rovnako ci je tam 74kW motor alebo 147kW nie? preco riesite motor? akurat ako pisem nafigu je to, ze podla TP treba 91V...
1.6T, 147kW, Innovation+Inovace = ziadne zbytocne kraviny (...iba Start/Stop...)
Už to tu bylo napsané od kolegy, když jsem přišel, jen jsem reagoval. Taky bych motor neřešil.
mattonecz píše:Teda na 200k motoru jezdit 15 kola uzky to fakt ne
W124 E320 R6 Coupé 1994
Pokud vím, tak zimní je možné mít o jeden rychlostní stupeň nižší, tzn. u astry 91H. Je ale potřeba si buď do výhledu nalepit cedulku s maximální povolenou rychlostí, nebo si nastavit upozornění na palubním počítači.
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
to by sa mi celkom hodilo...aj ked je zima este len pred nami, nepredpokladam, ze pojdem na zimnych niekedy 210+ kedze H je do 210morgoth píše:Pokud vím, tak zimní je možné mít o jeden rychlostní stupeň nižší, tzn. u astry 91H. Je ale potřeba si buď do výhledu nalepit cedulku s maximální povolenou rychlostí, nebo si nastavit upozornění na palubním počítači.
skor mi ide o nasich zelenych kamaratov - organov, ci ma nemozu buzerovat za to, ze sa mi v TP a na pneu nezhoduju pismenka, aj ked oficialne takou rychlostou nemozem nikde ist
1.6T, 147kW, Innovation+Inovace = ziadne zbytocne kraviny (...iba Start/Stop...)
Nejdůležitější je, co je uvedeno v TP k vozidlu a ten s sebou stejně nevozíš (u nás v ČR s výjimkou některých případů ani nesmíš.) U zimních pneu v něm určitě nějaká doplnění uvedena mít budeš. U mé Omegy je v něm přímo napsáno, že jako (jen a pouze) zimní pneu lze použít rozměr 195/65R15 91Q (160km/h), přičemž Vmax vozu je uvedena 229km/h. Při použití takových pneu pak rychlost vozu při jízdě nesmí překročit uvedenou hranici, řidič si toho musí být vědom, případně mít v zorném poli umístěné upozornění, jak o tom správně psal už kolega morgoth... Policisté při kontrole nemají označení pneu s čím srovnávat, v OTP nic takového uvedeno není.
W124 E320 R6 Coupé 1994
čím vačšie disky,tým drahšie pneu. 17 nepatria medzi lacné pneu,16 su na tom lepšie a na zimáky je lepšie čo najmenšie disky-výmoli dokladne otestuju disky. čím viac gumy ned diskom,tým menšia šanca poškodenia disku,či pneu.
Přímo ve vyhlášce 341/2014 stojí:
Zrovna nedávno jsem si říkal k čemu je v palubním počítači to upozornění na rychlost. Takže zimní je teoreticky možné mít s libovolným rychlostním indexem, ale je potřeba tam mít varování (a tu rychlost samozřejmě nepřekročit).F) Technické požadavky na výbavu vozidel koly, pneumatikami a protiskluzovými řetězy:
1. Vozidlo musí být vybaveno tak, aby konstrukce, provedení, rozměry a huštění pneumatik odpovídalo podmínkám provozu, zejména největší povolené hmotnosti vozidla, povoleným zatížením připadajícím na nápravy a jeho nejvyšší konstrukční rychlosti. Rychlostní kategorie pneumatik musí být shodná nebo vyšší, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla.
2. V případě vybavení vozidla zimními pneumatikami, dle odstavce 13 s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, musí být uvnitř vozidla a na vždy viditelném místě z pohledu řidiče upevněn výstražný štítek, který udává nejnižší hodnotu maximální rychlostní kapacitu pneumatik pro jízdu na sněhu. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle, například palubním počítačem.
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
to s tym stitkom som este nepocul, take k nam asi este nedorazilo alebo si budem musiet dostudovat SK vyhlasku...Colommbo píše:Nejdůležitější je, co je uvedeno v TP k vozidlu a ten s sebou stejně nevozíš (u nás v ČR s výjimkou některých případů ani nesmíš.) U zimních pneu v něm určitě nějaká doplnění uvedena mít budeš. U mé Omegy je v něm přímo napsáno, že jako (jen a pouze) zimní pneu lze použít rozměr 195/65R15 91Q (160km/h), přičemž Vmax vozu je uvedena 229km/h. Při použití takových pneu pak rychlost vozu při jízdě nesmí překročit uvedenou hranici, řidič si toho musí být vědom, případně mít v zorném poli umístěné upozornění, jak o tom správně psal už kolega morgoth... Policisté při kontrole nemají označení pneu s čím srovnávat, v OTP nic takového uvedeno není.
no asi jedina vyhoda je, ze ako pises TP so sebou nevozim, lebo: