Hrdzavé polosy - po roku

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem :)

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

sladas opc

Re: Hrdzavé polosy - po roku

Příspěvek od sladas opc »

oreznuti poloosy nema na nic vliv a neni vubec nejak extra namahana..maximalne co je tam namahane jsou klouby..rez vubec nema vliv na funkcnost ani po 5i leetch provozu..tohle je u vsech aut a je to zcela bezne..
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
Reklama

Mike

Příspěvek od Mike »

Souhlas, je blbost něco takového řešit, navíc když to ani není pořádně vidět. 8-)

Jinak osobně mám zlepšovák. Nějaký předražený hammerite a vypalovací barvy a já nevím co všechno. To se stejně po čase loupe a musí se o to pak ještě víc pečovat, než kdyby se to nechalo obyčejně zreznout.

Můj zlepšovák je: natřít onu součást vrstvou odolné tuhé vazelíny. Takhle jsem u Fabie natřel zadní bubny a vydržely roky bez jakékoliv rzi, stačilo jen jednou za rok/dva roky domáznout to co se odmylo. Nebylo potřeba nic natírat, hezky ztmavli a nebylo pak ani vidět, že vzadu jsou bubny.

Takže pokud mě vadí, že něco rezne, než to natírat barvou stačí máznout vazelínou. Samozřejmě dostatečně hustou aby se to nerozstříkalo okolo :!: :lol: :!:
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
Mike

Příspěvek od Mike »

PS: ideál je tyhle věci máznout ještě než zreznou, ale i zrezlé pak vypadají jako ošetřené a nezvětšuje se to...
PS2: chlapci s atmosferickou 1,4 mají oproti nám s turbem krásné starosti...
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
pepojoky

Příspěvek od pepojoky »

Mike píše:PS: ideál je tyhle věci máznout ještě než zreznou, ale i zrezlé pak vypadají jako ošetřené a nezvětšuje se to...
PS2: chlapci s atmosferickou 1,4 mají oproti nám s turbem krásné starosti...

8-) 8-) 8-) 8-)
ASTRA K 1,4i 74kw Enjoy
Joska

Příspěvek od Joska »

hele kluci, včera jsem přidělával zástěrky, tak jsem se znova koukl na ty poloosy.
Tak jsem se schválně koukl znova na tu rez. Jako že bych si to pak nějak natřel.

Měl jsem fotku z konce března, když jsem přezouval - a tam to fakt vypadá jak liška o proti zbylým dílům.

A včera se mi zdálo, že tam nic není, tak jsem tam jen to jen trochu ošudlal hadrem a ejhle, je to natřené černou barvou...takže za mě beru zpět. Nic rezavého tam není.

Co mohu potvrdit,zástěrky fungují, auto je méně špinavé, před nimi jsem měl vždy nahozené dvěře a zadní část nárazníku, teď jsou dveře "úplně" čisté....
Sice se mi moc nepozdává ta "děravá konstrukce", přesto OK. I montáž je v pohodě.
Přílohy
duben
duben
březen
březen
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
tominomiki

Příspěvek od tominomiki »

Viem ze to nepatri do tejto temy, kazdopadne tema uz nebude pokracovat, nakolko si zistil ze je na tom iba spina. Ked uz spominas tie zasterky, das sem foto ako auto s nimi vyzera. podla tvojej foto v profile mas asi rovnaku farbu, tak by ma to zaujimalo, niekde som tu cital ze je pocut vzduch pri jazde ked su na nom tie zasterky. trocha ma tiez odradza to nasrobovanie do miesta, ktore je neporusene... dik
CHlebaCZ

Příspěvek od CHlebaCZ »

To s tom vzduchem jsem psal ja ale delaji to pneu mam prehozene zadni a predni tak jsou celkem hlucne
K tomu uchyceni jsem to dal na dva srouby co tam byly ten treti jsem nevrtal a drzi jak prikovane
Joska

Příspěvek od Joska »

JJ, řešil jsem to přes CHleba, i když se na něj těžce vydělává, tak mě zaujala informace, že se méně špiní, a je to pravda, včera jsme zmokli, a je to fakt čistější, dveře a zadní partie, kterou chrání zástěrky jsou o poznání čistějí, zadek auta samoztřejmě ne.

Nějakých divných zvuků si nejsem vědomý, ale taky jezdím na spotřebu, ale párkrát jsem na dálnici předjížděl, a opět nemohu potvrdit, že by auto nějak pískalo, hučelo, atd.

Instalace v pohodě jen jsem zapomněl zamáčknout ty osičky ve špuntech, co Chleba nepřidělával - nevrtal. já jsem starý poctivec, takže to dělám, včetně vrtání, když to budu chtít sundat, dám tam šroubek(dvě podložky a nýtek, silikon, cokoli.

Zarazil mě ten tvar - kapsy atd - inu viz fotky, ale asi to tak má být, chvíli jsem přemýšlel, že bych to něčím přelepil, aby tam nevznikal prostor, kde by se špína zadržovala, to samé, až bude zima a zaleze sníh za zástěrky a chtělo by se to nedej bože trhat - když se bude kopat do zmrazků za koly, ale to necháme na zimu.

pro Tominomiki - když budeš chtít origo fotky, pošli mail, pošlu větší, zítra udělám foto venku,
Přílohy
P1250799.JPG
P1250800.JPG
P1250805.JPG
Naposledy upravil(a) Joska dne 30 dub 2017, 20:31, celkem upraveno 1 x.
Joska

Příspěvek od Joska »

Jinak jsou to originály od Vojty, cca 1600 do kupy, v den, kdy mi přistály u stolu mi brácha poslal odkaz, že čínské originály vyjdou na 600.
Nejsou úplně černé, spíše taková tmavá šedá, ale koresponduje to se suchými pneu. Chvíli jsem přemýšlel, nad tím, že to hodím do barvy auta, ale pak jsem si představil ty bakule za kolama a další min 4000 a šly tam tak jak jsou.
A když to žena viděla na stole, tak se do toho moc nechtělo abych to tam dával.

tak předek:
Přílohy
P1250801.JPG
P1250802.JPG
P1250803.JPG
Joska

Příspěvek od Joska »

Jo a povedlo se mi objednat ty díly z Nizozemí, tak brzy dám fotky na vylepšení auta, prý už jsou na cestě....tak mám radost!
Odpovědět

Zpět na „Astra K – Podvozek a řízení“