Tlak v pneumatikách

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

mfilip

Re: Tlak v pneumatikách

Příspěvek od mfilip »

TPMS funguji podle vseho i vice nez 6 let, pokud odhaduju spravne z udaje na tele cidla. Loni jsem totiz koupil 16" disky i se snimaci, o kterych majitel nevedel, jestli funguji. Disky mel z auta, ktere kupoval v roce 2012, ale uz jej prodal a disky mel 2 roky v garazi. Zimni ALU s TPMS mam taky z prefaceliftovane Insignie a prave zde se mi podarilo pri povolovani alu cepicky po zimne urvat trubicku snimace v miste, kde je zasroubovany ventilek ... a pouzil jsem jako nahradu prave 1 TPMS cidlo z 16" disku.

Nebylo potreba nic parovat, vse probehlo automaticky.

Mam tento typ:
Obrázek

Na aliexpresu stoji od cca 15$, ale pokud rikate, ze nejsou spolehlive, jaka je tedy alternativa?
Zminovali jste originaly za 100EUR/4ks z Nemecka. Mate odkaz? A jak vite, ze jsou opravdu orig a ne prave treba z Aliexpress?

Jinak foukam 2.3 v predu a 2.2 vzadu. Foukat na 2.7 mi prijde uz moc a hlavne si myslim, ze muze nastat situace, kdy to muze byt nebezpecne. Takova pneu ma na druhou stranu nizsi prilnavost a v extremni situaci, do ktere se clovek muze dostat na vlastni vinou, to je na skodu.
Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex A20DTE MR2015
Reklama

grošák

Příspěvek od grošák »

Ahoj všem.

Tlak v pneu se vždy měří za studena.Já mám dlouhodobě na R17´- 2,3 na všech kolech (po zahřátí ukazuje 2,5-2,6),zadní přifukuji při plném zatížení na 2,5.

Spotřebu jsem nezkoumal 13063km/6,5l dle OnStar.
Astra K ST 1,4/92kW Inovation,sada Inovace,zima1,
bambini42

Příspěvek od bambini42 »

Nejdřív jsem bral z aliexpressu,ale bohužel fungoval jen jeden napodruhé tyhle a bez problému...

https://www.ebay.de/itm/ORIGINAL-GM-Ope ... SwxDNZhHYo
jardaastra

Příspěvek od jardaastra »

Zdarec já mám tlak ve všech kolech 2,4 v pohodě.
bilinxe

Příspěvek od bilinxe »

Ak tu ma niekto origo Bicolor 18" na aky tlak je to dobre hustit?
Aleš S

Příspěvek od Aleš S »

Ahoj foukam na 2,4 a je to akorát.
Aleš S

Příspěvek od Aleš S »

Mám 18 Bicolor
Cinda

Příspěvek od Cinda »

nějaký bordel na fóru? :lol: Ž by nějaký troll na baterky? (akku)
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
HeFab

Příspěvek od HeFab »

Nazdar chlapi :)
Od výroby tam mám nastavený režim ECO a tlak na všetkých štyroch pneu cca 2,8 baru.
Letné pneu - 16".
Zistil už niekto, aké sú hranice tlaku pre jednotlivé režimy? Komfort, Eco, Plné zaťaženie?
Aby som mal predstavu, že v akom rozmedzí pre jednotlivé režimy sa môžem pohybovať, aby ma zbytočne neotravoval nejaký alarm, pretože s teplotou sa tlak v pneu samozrejme mení.
Už dávnejšie som niekde čítal, že sa blíži čas, keď bude povinnosťou merať v pneu nie len tlak, ale aj teplotu.
Ten náš systém monitorovania tlaku v pneu berie nejako ohľad aj na teplotu? Napríklad na vonkajšiu teplotu vzduchu? Takú informáciu predsa má, len či s ňou nejako počíta.
Astra K 1.2 Turbo 81kW F12SHL MY2020
Astra H 1.6 Twinport 77kW Z16XEP r.v. 2005 - ex
Astra G 1.4 Twinport 66kW Z14XEP r.v. 2006 - ex
Omega 2.2DTI 88kW Y22DTH r.v. 2001 - ex
XMira

Příspěvek od XMira »

Pneumatiky se foukají za studena. Během jízdy se, samozřejmě, ohřejou a tlak stoupne. Ale varování na vysoký tlak v pneu se Ti neobjeví. Varování se objevuje při nízkém tlaku. Jinak za sebe musím říct, že na ECO bych nejezdil. IMHO se, možná, o pár kapek zlepší spotřeba, ale výrazně se zhorší komfort i jízdní vlastnosti pneumatik. Já foukal na minulých pneu 2,2 a spíš trochu víc. Hlavně před delší cestou. A při výměně jsem koukal, že střed pneu je sjetý malinko víc, než kraj. Takže to vypadá, že i tak to bylo docela hodně.
XCEED GTline 1.5T-GDI DCT MY2023
prodáno: ASTRA 1.4 110kW AT MY2018
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Kola a pneu“