kolesa r16 alebo r17 + zimné

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
morgoth

Re: kolesa r16 alebo r17 + zimné

Příspěvek od morgoth »

Přijde mi, že plecháče s poklicema moc smysl nemají - cenově to vychází skoro jako litá kola. Ušetřit se nejvíc asi dá na ventilkách. U dealera za ně chtějí asi 2k za jeden, vojta je má za 1500 a na ebayi se dá sehnat sada 4 originálních do 100€.
Vůbec kupovat cokoliv u dealera nemá cenu. Člověk by čekal, že jako zákazník co od nich má auto a jezdí tam na servis tak dostane nějakou zajímavou cenu, ale oni nakoupí ty nejlevnější krámy a prodají vám je za prémiovou cenu. Mě nabízeli loni plecháče dráž jsem pořídil lité kola, a to ještě bůh ví co tam mají za pneumatiky. Třeba teď si meju okna vodou do ostřikovačů za 150, protože se mě na garančce ptali jestli jí nepotřebuju dolít a nenapadlo mě, že by za to něco účtovali...
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
Reklama

mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

henriCL píše:To chápu, ale porovnávat cenu nových a jetých věci nejde. V podstatě jsme každý pořídil něco úplně jiného, tedy i za úplně jiné peníze. ;)

Ty zánovní plecháče na Bazoši jsou jenom disky?
Jj ale ja za desetinu ceny :D
Jen disky bez gum to byly i s rezervou. Vyndany z Jcka. Coz jsou stejne rozmery.
Staly myslim 2K.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
henriCL

Příspěvek od henriCL »

Takže sada pěti? To by šlo, ovšem pouze pokud bych chtěl disky na Jčko. :) Celou zimní sadu kol na Jčko jsem měl a šla do světa při prodeji auta. Kola měly jiný zális, než jaký je předepsaný na Kčko a na to jsem citlivej, to bych tam nedal. ;)

Jinak mattonecz.... nic ve zlým, prosím, je to sranda: koupil jste za dvojku kola, z nichž půlku vyhodíte, obuté do gum, které taky vyhodíte. Takže vám zbydou dva disky na Cruze. Zrekapitulováno: za dvojku disky nemáte, gumy nemáte, ventilky nemáte a dva měsíce jste jezdil na šrotech se svítící kontrolkou. :lol:
Já v tom prestávám vidět jakoukoli výhodu. :D
Opel Astra K Sports Tourer Innovation 1,4T 92kW
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

Jeste je sance ze kola srovnam kladivem :D
A dve gumy asi necham dozadu, maj skoro plnej vzorek, ale jsou starsi. Dopradu urcite nove.
Ty kola z Cruze maj stejne ET jako Kcko, takze myslim ze i Jcko by melo byt stejne.

Vyhoda je ta, ze tech par dnu co byl snih to preci jen bylo o dost lepsi nez letni a bylo to za par Kc, i kdybych to komplet vyhodil tak to stalo fakt malo :lol:
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
henriCL

Příspěvek od henriCL »

To se nedá takhle říct, že J a K to má stejný.
Viz jenom ta džungle povolených rozměrů u Jčka: https://goo.gl/qMCrg2 (btw, škoda, že to takhle nějak nemáme zpracované tady pro naše Káčka).
Mohl jste mít štěstí a trefit se sedmnátkovýma kolama z Cruze do rozměrů povolených u Káčka, to je klidně možný. Já to štěstí neměl, moje jéčkový kola měly ET 39, na Káčko je u šestnáctek předepsaný ET 41.
Opel Astra K Sports Tourer Innovation 1,4T 92kW
Sunman

Příspěvek od Sunman »

Pekná reportáž ako headline v správach na Markíze:
- 40% Alu diskov na Slovensku v kamenných obchodoch sú zakázané šmejdy. Poisťovne informované, v prípade nehody nielen nekryjú poškodenie auta ale ani PZP
- 2 internetové obchody spolu 4000 zakázaných diskov od SOI

Paráda.
eltuto

Příspěvek od eltuto »

Ahoj,

máme zatím objednané auto a začínám se rozhlížet po kolech. Mám dva favority:

http://www.pneumatiky.cz/rial-bavaro-ps ... y-lak.html
http://www.e-pneumatiky.cz/dezent-ti-7x ... y-lak.html

Auto bude bílé barvy. Říkal jsem si, jestli vzít normální stříbrné a nebo jít do nějaké šedé barvy. Vyloženě černé se mi nelíbí... Máte někdo něco pro inspiraci?
A co si tak pročítám diskuzi, budu si muset dokoupit 4x ventilek + tu krabičku na kalibraci? Takže plus cca 5 tis Kč. Jinak by to neustále řvalo, že nejsou nahuštěná kola?

Popřípadě tyto:
http://www.pneumatiky.cz/rial-milano-g- ... y-lak.html

Díky za všechny odpovědi :)
Astra 2017, 1.0 T Smile
Joska

Příspěvek od Joska »

myslíš na zimáky? za mě ani jedny... krom toho je na zimu čas.

se ti nelíbí co se dávají v saloně?
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
eltuto

Příspěvek od eltuto »

Jaj, sorry. Zapomněl jsem napsat že se bude jednat o letní kola.
No celkem se mi líbí, ale auto jsem neobjednával já a kola budeme mít standart 16 ocelové. Ty se mi nelíbí, tak koukám po jiných.
Astra 2017, 1.0 T Smile
morgoth

Příspěvek od morgoth »

Já jsem kupovaj zimní Dezent TX grafitové a určitě bych je doporučil, vypadají dobře a není na nich hned vidět špína. Fotku jsem dával o pár stránek zpátky - https://www.opel-forum.cz/viewtopic.php ... &start=100

Jinak ty ventilky jsme tu probírali několikrát, dají se sehnat celkem lenvě buď z německa na EBay nebo z číny (kde teda půjdou delší dobu a je šance na doplácení DPH + 700kč za proclení)
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Kola a pneu“