mattonecz píše:Péťo vidím že si geniální inženýr a na vše máš odpověď, tak jim prosím tě poraď v opelu a bude
Mattonecz nesom inženýr len premíšlam spájam fakta a triedim logiku od nelogiky.
Trochu sa v motoroch vyznám kedže som vyučený automechanik ale neživím sa touto profesiou. Bohužial ked som končil školu asi v 1986 roku tak vtedy boli Turbo motory v plienkách prípadne boli turba ale v dieslových motoroch. Nehovorím o elektronike aka je teraz v autách. Tak mi prepáč že sa tak snažím niečo vymisliet aby nam všetky pomohlo
Musíme dat hlavy spolu a pomáhat si čo dalej v tej veci robit.
Už ma napadla aj taka vec,kebyže sa ten problém nevýriešil.
Počuvaj čo ty na to povieš:
Bud to auto v záruke ešte predat,lebo nevieme čo nas čaká ked auto bude mat viactisíc km a bude po záruke. Ked sa rosype motor tak ako tebe tak to budem musiet zacvakat za vlastne prachy.
A dostal som ešte taky nápad:
Ked bude po záruke zohnat sacie potrubie z 1,4l turba z Astry-J. U Ječka sú vstreky v sacom potrubí a urobit prerabku aby sa tie priame vstreky čo su v hlave eletricky odpojili a zapojili vstreky čobudu v sacom potrubí. Možno by sa problém poriešil ked z Ječkom take problémy nesú.
Hovorím že je to len uvaha čo dalej. Otázne či sacie potrubie z Ječka bude pasovat k hlave válcov.
To by som sa musel poradit z nejakým odborníkom aj ked z oplu ale tak potajomky.
Ked sa to nebude dat spravit tak už ostáva len predat auto a nerikovat kolko km vydrží než odíde motor. Len to bude vekla strata penazí. Auta prvé 5-rokov najviac strácajú na cene.
Noo a tvoj motor Mattonecz je ako na tom v servise???
OPEL ASTRA 1,4 Turbo, 150k - r.v. 2015