trhnutie pri akceleracii

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
CHlebaCZ

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od CHlebaCZ »

Ja mam spotrebu 7.5 jen tento vikend jsem zkousel ruzne verze otacek a plynu, protoze v pondeli jdu do servisu z baterkou tak se zeptam co je to za zvuk . Jak rika mattone ze to delaj vstrikovace
Reklama

mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

Ma dvouhmnotu takže o důvod víc nejezdit pod 2tis.

To šlapání ve 2tis je jen návod na vyvolaní a predvedeni problému.

Já zajížděl teda z ostra ať si zvyká :D
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
buggsy

Příspěvek od buggsy »

Sunman píše:Prikláňam sa tiež k Eisymu. Môj úplne osobný názor je, že úplne najlepšie je
1/ jazdiť na spotrebu prvých 2000km. Motor si "sadne" ako sa tu pýta kolega vyššie po pár tisíc km. Diesel začíne pekne ľahko jazdiť po 50 000 km. :D
2/ dupnúť mu na krk pod 2000 ot/min - toto milujem. Myslím, že bez kovového zvuku sa to nezaobíde, najlepšie ešte do kopca. Mám kolegu, ktorý jazdí z našej podzemnej garáže na trojke. Ja to robím na jednotke....

Má to auto dvojhmotnový zotrvačník? Aby nebolo ďalšie prekvápko po 40-50000km.

týmto netvrdím ani nepopieram že u tohto motora je nejaký problém.
JET v Rakúsku ale bude podobný šmejd ako Jurki na SK. Je mi jasné, že 20 centov je 20 centov ale človek sa nemôže diviť. tiež pri ceste z Nemecka tankujem v Linzi na JET-ke a poznať to.
Na JET tankujem pravidelne dlhé roky, predtým na BP, Agip. Nevidím tam absolútne žiadny rozdiel, takisto príležitostne Shell, OMV. Takisto rozdiel 20 centov je absolútny nezmysel, cenový rozdiel medzi Agip a JET je nula, prípadne nejaká tisícina Eura. Dávať Jurki a JET na jednu úroveň...nepochopím.
Opel Astra K 1,4T Innovation 92kW, MY 17,5
Sunman

Příspěvek od Sunman »

Teraz aktuálne:
Shell A1 km 136 Strengberg 95 benzin 1.459 EUR
Shell A1 Linz ansfelden 95 benzin 1.469 EUR
BP A1 Linz Ansfelden 95 benzin 1.459 EUR
JET Linz 95 benzin 1,106 EUR
JET Linz Ansfelden 95 benzin 1.132 EUR

Hovorím o ceste po diaľnici, kde keď človek odbočí mimo a ešte nájde napríklad ten JET tak rozdiel je 20÷30 centov. Ak hovoríš, že je to len cent - dva potom celkom nerozumiem prečo práve JET, volil by som ARAL. Mne tu odbočenie 200m z diaľnice dá 20 EUR za ktoré sa mi to oplatí aj keď u nafty poznať rozdiel.
Ale to je jedno, nechcem to spochybňovať - skôr bol odkaz neblázniť do 2000-5000km jazdou na spotrebu. tzn inými slovami netrápiť na 1500 ot/min ale naopak často radiť, meniť otáčky, po 1000km prehnať. Niekedy to mal Opel v manuáloch, neviem či sa niečo zmenilo v technológii motorov tak zásadne aby toto už neplatilo.

http://www.spritvergleich.at/details?tid=210825
sladas opc

Příspěvek od sladas opc »

Ted mam v nadrzi cistic vstriku millers ujel jsem uz cca 300km..poznatky ze to vazne funguje..zadne male cukani,ci kovove zvujy atd..auto jede uplne plynule ve vsech otackach..vyzkousel jsem mraky veci,ale jedine tohle funguje..doporucuji
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
Peto

Příspěvek od Peto »

sladas opc píše:Ted mam v nadrzi cistic vstriku millers ujel jsem uz cca 300km..poznatky ze to vazne funguje..zadne male cukani,ci kovove zvujy atd..auto jede uplne plynule ve vsech otackach..vyzkousel jsem mraky veci,ale jedine tohle funguje..doporucuji
Taky to máš či iný?
https://autotechnik.sk/diely/208522/mil ... ov-250-ml/
OPEL ASTRA 1,4 Turbo, 150k - r.v. 2015
jozuo

trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od jozuo »

jo tento som daval aj ja

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
CHlebaCZ

Příspěvek od CHlebaCZ »

dnes jsem byl v servisu a byl tak i chlap z Oplu od příštího tydne nepůjde výměna oleje přes záruku a budete si ho muset zaplatit dexos1 gen. 2
dívali se mi na baterku mam sledovací zařízení od Uniqy ,odběr po vypnutí je v pořádku ,ale pokud je auto pod přístřeškem signal je slaby a zařízení žere o dost vic
ptal jsem na hlasitost park. asistenta bohužel nejde zeslabit ani pomocí diagnostiky
a poslední věc říkal jsem mu o tomhle fóru ,že se tady dost řeší , on na mě otočil monitor a ejhle měl tam tohle forum ,říkal že se tu řeší každa blbost a když jsme tak chytří at to zkusime opravit sami
sladas opc

Příspěvek od sladas opc »

Bych mu hned rekl at se staraj oni ty si zaplatil za vyrobek co nefunguje a kdyz nevedi co s tim at vrati prachy..tohle je jejich boj!!
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
morgoth

Příspěvek od morgoth »

sladas opc píše:Ted mam v nadrzi cistic vstriku millers ujel jsem uz cca 300km..poznatky ze to vazne funguje..zadne male cukani,ci kovove zvujy atd..auto jede uplne plynule ve vsech otackach..vyzkousel jsem mraky veci,ale jedine tohle funguje..doporucuji
Já teď jedu už asi 3. nádrž s millers petrol power eco max (+ tank ONO) a za celou dobu jsem už trhání ani ztrátu výkonu nepozoroval a motor subjektivně táhne o dost líp. Navíc už trochu šla dolů i spotřeba (PC 6, reálně 6.8). Za sebe bych to určitě doporučil (a navíc nemá tak retardovanou nádobu jako VIF).
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Motory“