Zavazadlovy prostor

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

elviin

Re: Zavazadlovy prostor

Příspěvek od elviin »

gogin píše:Sice je to trochu mimo téma, ale k té záruce... vůbec nepřikupovat +3 roky od výrobce. Opravdu to není plná záruka na vše a hlavně... pořád se vztahuje JEN a JEN na výrobní vady. Mnohem lepší je koupit smlouvu na prodlouženou záruku od AutoCheck - ve verzi Platinum na 3 roky. Cena nebude výrazně jiná a je jedno jestli je povaha vady výrobní nebo z užití.

http://www.auto-check.cz/o-produktech-gap/platinum/
- Auto check Platinum to má ale na rozdíl od Flexcare ošetřený jinak a řekl bych, že to může klienta překvapit. Auto check, pojistitel, vyžaduje před plněním dokumentaci o nákladech na opravu, a pak teprve případně opravu odshouhlasí nebo neodsouhlasí. Je to naprosto vágní tvrzení, které dává absolutní volnost pojistiteli se z plnění vyvázat.

- Pojistitel si navíc vyhrazuje právo posoudit náklady na opravu jeho znalcem. Náklady na něj nese pojištěný, pokud není událost vyhodnocena jako pojistná. Opět něco, co je naprosto vágní a Flexcare to neobsahuje.

- Pokud náklady spojené s Pojistnou událostí (náklady na případnou demontáž, vlastní opravu, odtah, případný znalecký posudek, apod.) překročí Limit pojistného plnění pro jednu Pojistnou událost nebo Limit pojistného plnění pro všechny Pojistné události sjednaný v Pojistné smlouvě, je Pojištěný povinen uhradit Opravci rozdíl vzniklý mezi pojistným plněním zaslaným Pojistitelem na účet Opravce a fakturou za opravu Vozidla.

- Auto check platinum výslovně vylučuje světelnou výbavu a zařízení (Žárovky; xenonové výbojky/ jednotky; samostatná/ sdružená světla a světlomety; seřizování sklonu a natáčení světlometů), elektrickou soustavu: (Akumulátor; svorkovnice; konektory; pojistky (včetně pojistkové skříně); vysokonapěťové kabely k zapalovacím svíčkám; elektroinstalační materiál (vedení, úchyty, kryty, spojky, trubice); kabeláž), multimediální zařízení (Antény; audio/ video nebo obdobná jiná elektronická zařízení; satelitní navigace; parkovací kamera; ovládací panely a dálkové ovladače; elektroinstalace) Což je dost zásadní a velmi obecná výluka ve srovnání s Flexcare, které má spacifické výluky.

Každé pojištění má své výhody a nevýhody. Samozřejmě, že výluka Matrixů je u Flexcare nevýhoda. Jak to vypadá, klient je vždy ten, kdo tahá za kratší konec a nejlepší řešení je mít instalovanou co nejjednodušší konfiguraci a technologie. Což já osobně nemám, ale doufám, že u ledek se nemá co pokazit a pokud se pokazí řídící jednotka, tak tak v záruce je.
Astra K 92kW ST, MT6, Innovation, LED Matrix, Carbon Flash, MY2016
Reklama

morgoth

Příspěvek od morgoth »

Vypadá to, že u té flexcare záruky upravili podmínky. Dřív na webu i v ceníku psali, že se to vztahuje na vyjmenované části, teď už tam píšou:
PRODUKT COMPLETE - prodloužená záruka pro ty, kterým Opel Flexcare Basic nedostačuje. Prodloužená záruka je platná 5 let od 1. registrace vozidla nebo do nájezdu 150 000 km (podle toho, co nastane dříve) a pokrývá konstrukční skupiny dílů vozidla v plném rozsahu zákonné záruky.
to samé v ceníku:
5 let záruka COMPLETE (záruka na 5 let/150 000 km na celé vozidlo a navíc plná Opel asistence na 5 let) 13.343
A když už tu máme vlákno o zavazadlovém prostoru, tak přidám něco k tématu. Nevíte někdo o nějakých sítích, co by se dali dát do kufru? Opel prodává jenom síť na podlahu, já bych si představoval spíš nějakou postranní na uložení různých krámů co se mi tam teď válí.

Na UK fóru někdo posílal fotku kde má sítě jak na zadních sedačkách tak i na straně. Ta postraní je údajně tahle, ale nevím jak je to tam přichycené protože hatchback nemá ten flex organizer a v kufru žádné body pro uchycení nejsou.
Přílohy
image.jpeg
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
elviin

Příspěvek od elviin »

morgoth píše:Vypadá to, že u té flexcare záruky upravili podmínky. Dřív na webu i v ceníku psali, že se to vztahuje na vyjmenované části, teď už tam píšou:

A když už tu máme vlákno o zavazadlovém prostoru, tak přidám něco k tématu. Nevíte někdo o nějakých sítích, co by se dali dát do kufru? Opel prodává jenom síť na podlahu, já bych si představoval spíš nějakou postranní na uložení různých krámů co se mi tam teď válí.

Na UK fóru někdo posílal fotku kde má sítě jak na zadních sedačkách tak i na straně. Ta postraní je údajně tahle, ale nevím jak je to tam přichycené protože hatchback nemá ten flex organizer a v kufru žádné body pro uchycení nejsou.

@morgoth Díky za info k záruce. Jinak já síť na podlaze vzadu mám (ST) a je to super. Běžně tam dávám batohy, vejdou se tam pod ní dva velké, nebo 4 malé, nebo několik nákupních tašek nastojato. Síť dobře pruží. Perfektně to drží v rámci normální jízdy. Když je něco většího, tak nic neupravuju, jen to položím na sít.
morgoth

Příspěvek od morgoth »

Jako o síti na podlahu taky uvažuji. Jde mi hlavně ale o to, že se mi teď v kufru válí drobnosti (lahev s olejem, trychtýř, na zimu si asi pořídím lopatku se škrabkou) na které pod tu podlahovou síť dávat nechci, navíc se k nim chci dostat když bude kufr plný.

Představoval jsem si to jako je to na tom obrázku, jen nevím za co tu síť uchytit. Ještě jsem našel tohle, ale není mi jasné za co se uchycuje a asi bude i dost malá.
elviin

Příspěvek od elviin »

Ta kapsicka vpravo na obrazku se je pekna. To nevim, kam patri ta sit z druheho obrazku. Neco takoveho taky zvazuju. Jinak mam pouze tu jednu velkou.
tosen

Příspěvek od tosen »

morgoth píše:Představoval jsem si to jako je to na tom obrázku, jen nevím za co tu síť uchytit. Ještě jsem našel tohle, ale není mi jasné za co se uchycuje a asi bude i dost malá.
Na ebay som nasiel podobnu siet ako je na obrazku vpravo a za solidnu cenu. Je to prichytene suchym zipsom.
Opel Astra-K ST Innovation, 1.4T 92kW
morgoth

Příspěvek od morgoth »

Tak jsem koupil ty sítě z ebaye jak psal tosen a oni překvapivě opravdu drží na stěnách kufru. Včera mi přišli poštou po cca 14 dnech, za tu cenu super.
Přílohy
20161027_103517.jpg
Mike

Příspěvek od Mike »

Do svého Káčka jsem si objednal tuhle přepravku, je to skládací, prostorné, pěkně a bytelně provedené, za ty peníze bezkonkurenční kup.

https://www.doopla.cz/dily/organizer-na ... -2135.html
Přílohy
Výstřižek.JPG
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
Sandal

Příspěvek od Sandal »

Nevie niekto poradiť, aká je nosnosť kufra s dojazdovým kolesom?
Pri autách, ktoré som mal predtým, to bolo cca50kg, ale teraz je tam polystyrénová výplň, tak nemám predstavu, koľko to unesie.
Ďakujem
Opel Astra 1,4, ... 74kW, 2018
random

Příspěvek od random »

V kombi jsem mel v kufru 250kg a bez problemu. 50kg se zatezuje strecha. Kufr zvladne vic
MY17.5 ST 1.6T Innovation + goodies
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Interiér a exteriér“