Nova insignia 1.5 turbo 122kw
Moderátor: Moderátoři
Re: Nova insignia 1.5 turbo 122kw
Praveze 1.6 je direct i. ale fakt nechapem, ze urobia 1.5T a hned ju idu rusit? V tej firme nevedia setrit. Tak napriklad postavia Corsu a ked je uz takmer hotova, tak ju zrusia a ze urobia novu odvodenu od malych Francuzov. Alebo v predoslych autach daju rozne poloosi pre beznin a diesel, tym padom ine loziska, brzdy, plechy a hliniky a to vo vsetkych velkostiach 16, 17, 18, 19 20". Len drzat to na sklade musi stat zbytocne peniaze a to po dobu 20 rokov, kym maju povinnost drzat nahradne diely.
Mozno niektomu 1.5T nestaci, ale sucasna Insignia ma hotnost Astry J (+50kg) a tam ludom stacila aj 1.6i alebo 88kw 1.4T, tak neviem preco nie 122kw?
Mozno niektomu 1.5T nestaci, ale sucasna Insignia ma hotnost Astry J (+50kg) a tam ludom stacila aj 1.6i alebo 88kw 1.4T, tak neviem preco nie 122kw?
- Reklama
1.5T vychazi z 1.4T coz proste neni dobry. 1.6T je v poho
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Kvoli DPF sa motorizácie rušit nemusia a nemusia sa ani DPF pridávat. Pokial sa nezačnu vyrábat nové modeli s novými motoroziciámi,nemusia sa vybavovat filtrom. To znamená,že ked stavájuci model budu vyrábat nadalej,dajma tomu MY18 s rovnakým motorom,DPF nemusí byt. Ked sa ale vyrobí nový model,dajme tomu MY19,bude už musiet mat DPF v novom modeli i povodný motor.
to ešte neznamená, že musí mať tiež problém s LSPI - má väčší objem, nižšie plniace tlaky (porovnateľný krúťak), myslím že 122 kW na 1,5 l je tak akurát.mattonecz píše:1.5T vychazi z 1.4T coz proste neni dobry. 1.6T je v poho
Viaceri tu pisete ze ta 1.5 je odvodena od 1.4 - odkial toto mate? Nejaky link kde je to uvedene sem viete dat? Mne v Opli (nie ze by som im uplne veril ) vraveli ze to nie je derivat 1.4 ...
nekde sem to cetl, stejne jako v naky recenzi psali ze to pocukava stejne jako astra.
1.5T a 122kw je uplne v pohode pomer, ale asi ne u Opelu.
za to 1.6T se zda byt jako skvely motor, a jeslti tam opravdu bude tak by to mohl byt i opravdu posledni Opel nad kterym bych uvazoval
1.5T a 122kw je uplne v pohode pomer, ale asi ne u Opelu.
za to 1.6T se zda byt jako skvely motor, a jeslti tam opravdu bude tak by to mohl byt i opravdu posledni Opel nad kterym bych uvazoval
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Skúste Sunman-ovi niekto poradit - poslal mi súkromnú správu (viď nižšie) a ja som mu už vlastne v predch. príspevkoch podal celkom vyčerpavajúcu odpoveď. Ja len že nikdy nestrieľam od pasu, že benzín motory mali euro 6 už minimálne od 2014, tak prečo by nemali mať dnes, nie? Stačí sa pozrieť do techničáku, si myslím, že problém s vjazdom do centier budú mať viac nafťáky a záverom neboj sa benzínu ani opotrebenia, treba vyskúšať a možno sa k dízlu už viac nevrátiš
Předmět zprávy: Insignia 1.5 benzín
Od: Sunman
Odesláno: pon 26. bře 2018 13:43:50
Komu: mia
Zpráva
Nazdar priateľu,
stále čakám na odpovede na dotazy, ktoré som položil vo vlákne k tomuto motoru. Idem budúci týždeň robiť špecifikáciu novej insignie a lacnejší benzínový motor by mi pomohol vo firemnom finančnom limite a mohol by som si zobrať napríklad panoramatickú strechu.
Ako neodborník stále netuším výhody
- prečo je lepšie že benzinový motor je skonštruovaný na vyššie otáčky okrem toho, že urobí 30% viacej otáčok a teda má 30% vyššie opotrebenie
- tento motor keďže nemá DPF bude zaradený ako EURO5, 2.0CDTI je už EURO6. Takže k tomuto benzínu mi nikto nevydá modrú nálepku pre vjazd do centier nemeckých miest
- čo je to väčší komfort 1.5 benzínu oproti dízlu
- čo so spotrebou ca 3 l/100km vyššou u benzínu, aj keď firma mi prepláca všetok aj súkromný benzín
Prosím daj nejaké tipy ak si vôbec sedel v novej insignii a mal možnosť porovnať tieto dva motory a nestrielaš len od pasu.
Díky, Sunman
Předmět zprávy: Insignia 1.5 benzín
Od: Sunman
Odesláno: pon 26. bře 2018 13:43:50
Komu: mia
Zpráva
Nazdar priateľu,
stále čakám na odpovede na dotazy, ktoré som položil vo vlákne k tomuto motoru. Idem budúci týždeň robiť špecifikáciu novej insignie a lacnejší benzínový motor by mi pomohol vo firemnom finančnom limite a mohol by som si zobrať napríklad panoramatickú strechu.
Ako neodborník stále netuším výhody
- prečo je lepšie že benzinový motor je skonštruovaný na vyššie otáčky okrem toho, že urobí 30% viacej otáčok a teda má 30% vyššie opotrebenie
- tento motor keďže nemá DPF bude zaradený ako EURO5, 2.0CDTI je už EURO6. Takže k tomuto benzínu mi nikto nevydá modrú nálepku pre vjazd do centier nemeckých miest
- čo je to väčší komfort 1.5 benzínu oproti dízlu
- čo so spotrebou ca 3 l/100km vyššou u benzínu, aj keď firma mi prepláca všetok aj súkromný benzín
Prosím daj nejaké tipy ak si vôbec sedel v novej insignii a mal možnosť porovnať tieto dva motory a nestrielaš len od pasu.
Díky, Sunman
Tusim minimalne 6b
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
no ocakaval som ze ako odbornik odpovies fundovane ale vidim ze o mnohych veciach ani netusis.
euro6c je od 1.9.18 must pre vsetky novo prihlasene auta. benzin bez dpf ma 10x vyssie emisie castic nez dizel staci pozriet na vyfuk. takze 1.5 z insignie zrejme modru znamku nedostane.
o tom preco je lepsi motor s vysokymi otackami som tiez tvoju odpoved nenasiel. nevadi, kasli na to.
euro6c je od 1.9.18 must pre vsetky novo prihlasene auta. benzin bez dpf ma 10x vyssie emisie castic nez dizel staci pozriet na vyfuk. takze 1.5 z insignie zrejme modru znamku nedostane.
o tom preco je lepsi motor s vysokymi otackami som tiez tvoju odpoved nenasiel. nevadi, kasli na to.
-
Tazatel chce rodinné auto a najezdí do 20tkm ročně... to je třeba si uvědomit.
Za mě je 1.5 T 122kw pro Insignii naprosto v pohodě a bez problémů. O žádném trápení nemůže být řeč. V dnešním provozu, samá kolona, všude milion aut a aby nestačilo 122kw?? I když to není rozhodující , ale zrychlení na stovku za nějakých 9sek? Dobře, když se auto naloží, bude to trošku horší, ale pořád je tam dost velká rezerva pro řidiče " nezávodníka" .
Za mě je 1.5 T 122kw pro Insignii naprosto v pohodě a bez problémů. O žádném trápení nemůže být řeč. V dnešním provozu, samá kolona, všude milion aut a aby nestačilo 122kw?? I když to není rozhodující , ale zrychlení na stovku za nějakých 9sek? Dobře, když se auto naloží, bude to trošku horší, ale pořád je tam dost velká rezerva pro řidiče " nezávodníka" .
Opel Astra K Enjoy 1.4 74kw MY17,5 Bílá Summit, Komfortní sada 2 + Mlhovky