trhnutie pri akceleracii

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Tomys

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od Tomys »

Tak proč to údajně automaty nedělají? Pravda, mají jinak poštelovaný výkon...
Astra K ST , 1.4 Turbo 125k , Innovation, 17"
Reklama

marty22

Příspěvek od marty22 »

na UK fóre niekto písal, že mu robí keď si dá automatiku do manuálneho režimu a radí si sám rýchlosti. Pokiaľ to nechal na automatike, tak sa mu to nedialo. takže asi automatika radí rýchlosti tak, aby preskočila ten chybný bod v otáčkach..
Opel Astra K ST, 1,4T 110 kW, MY17
jozuo

Příspěvek od jozuo »

Mňa aj napadlo hodiť tam kN filter vzduchovya dať tam platinum iridiove sviecky...hlavne tieto sviečky mi vo Focuse pomohli a odstránili veľa problémov so spaľovaním.Len neviem či to nespôsobí stratu záruky...Tiež som tak chcel nahodiť olej od Millers Oils s nanotechnológiou, a v Opli mi povedali že no problem ale prídem o záruku...
norinco

Příspěvek od norinco »

Hardy píše: Až neskôr sa mi stával opäť rovnaký problém keď mi začala odchádzať zapaľovacia lišta sviečok. Sprievodné javy boli presne tie isté akurát sem tam to aj strelilo z výfuku (nespálená zmes), po výmene modulu opäť žiadny problém. Buď to teda máte benzínom alebo sú problémy s kvalitou dodávaných zapaľovacích modulov pre váš motor od dodávateľa...
Když to čtu, tak si vzpomínám, že v předchozím autě jsem měl také tento problém - cukání při prudším rozjezdu. Dělalo to velmi často. Problém byl jak píše Hardy právě v zapalovací liště svíček a snad i ve svíčkách. Po výměně byl klid. Ale auto mělo nalítáno cca 80 tis km. U nového auta těžko říct, zda to může být tato příčina.
Astra K ST 1.4T 110kW Enjoy, 16" + další vychytávky.
blesk

Příspěvek od blesk »

Lista to muze byt, tak jako i svicky, turbo, lambda, MAF, klepani, oktany, prevodovka,...
Ta lista (od Delphi) je vecnym problemem Opelu uz minimalne od dob Astry H v 1.4i a 1.6i. Zlobi i v Astre J 1.4i, 1.6i a 1.4T. Mozna byla snaha udelat ji jinak a nepovedlo se to uplne idealne :|
Karamba

Příspěvek od Karamba »

Nedalo mi skusat ci to trhne a hla, ono to trhlo (zial) uz aj mne.

Vyskusal som na predlosnych stranach uvedeny scenar, rovna cesta 4. rychlostny stupen, 2200 otacok, plny plyn, tesne pred 3000 otacok kovovy zvuk[umiestnenie mi prislo skor z prevodovky ako z motora+trhnutie.]

Potom som to skusal znova, kovovy zvuk uz nebol, ani trhnutie, avsak pokazde pri vyssie uvedenom postupe auto od cca 2900 otacok stratilo vykon, islo ako bez turba cize ziadne trhnutie, ale uz uplna strata vykonu az do 4000 otacok[dalej som to netrapil], pomohlo len spomalit/preradit/znova akcelerovat.

bezne jazdim 2500-3000 otacok cize som ani nemal tym padom moznost byt konfrontovany s vyssie uvedenym problemom, ale ked som znizil otacky, tak evidentne tam ten problem je.

Aj som si to nahral, v 13. tej sekunde mozte vidiet ako otackomer vyrazne spomaly pri zrychlovani.
[Plyn bol stlaceny cely cas na podlahe]

a tankoval som plnu omv maxxmotion 100

https://www.youtube.com/watch?v=L-fbpo- ... e=youtu.be
Cinda

Příspěvek od Cinda »

To by odpovídalo mým poznatkům. Vysledoval jsem, že první výskyt po nastartování je doprovázen kovovým zvukem a potom už jenom trhnutí nebo ztráta výkonu. Po dalším nastartování, je opět trhnutí s kovovým zvukem, a tak dále.
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

no myslím, že v tom žádnou pravidelnost nenajdeme..
mě to jednou trhlo a udělalo zvuk dvakrát během asi 10s.. když sem se rychle rozjížděl na dálnici tak na trojku a na pětku
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Karamba

Příspěvek od Karamba »

Tiez by som sa priklanal k tomu co uz bolo spomenute, ze ma na to vplyv aj aktualne hmotnostne zatazenie vozidla.

Ked som to skusal na dialnici, dvaja ludia v aute plus plny kufor batoziny, rovnaky scenar ako pisem vyssie, tak som nepocitil pokles vykonu, avsak pocul som kovovy zvuk [vtedy som este nevedel, ze to je to].

Takze tych variacii je naozaj dost, kazdopadne, predpokladam, ze pricinu by mohli mat vsetky spolocnu, akurat zatial nevieme aku.
Cinda

Příspěvek od Cinda »

Kurňa, na tím by měli bádat technici od OPLU a né my laici :x
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Motory“