trhnutie pri akceleracii

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
sladas opc

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od sladas opc »

peto:jak muzes vedet ze neni zmena jen v oleji???
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
Reklama

CrazyPlum

Příspěvek od CrazyPlum »

Peto píše:
CrazyPlum píše:mam Opel Astra K ST, vyrobene 07/2017, zatial uplne bez problemov. Mam uz aj novy olej.
Určite ti nepomohol len nový olej. Možno do posledných modelov dávajú aj ine sviečky prípadne či niečo zo softom neriešili alebo niečo technicky upravovali. Ako a kto by vedel zistit ake zmeny sa udiali na posledných modeloch? Dost na tom že niečo posrali konštruktéry vo výrobe. Trápi ma skôr,ked sa problém poriešil u posledných modelov,prečo nerobia zvolávačky a neriešia problém u starších ročníkov výroby.
Este pre upresnenie tankujem len Shell V-power, ziadny Natural 95. Ake dalsie zmeny sa mohli udiat netusim, mozno to netusi ani dealer, ale som rad ze to funguje ako ma a dufam, ze to tak ostane ;)
Opel Astra K ST, 1.4 benzin, 92kW, vyrobene 07/2017, vybava Innovation + Zimna sada 1 + Odhlucnovacia sada
sladas opc

zmeny na motoru nejsou zadne..je to jen o tom oleji ktery se zacal davat jinej...ono je asi znat kdyz je tam novej olej hned od zacatku nez ten ktery tam byt nemel.zmena softu asi taky zadna inak si myslim ze kdyby byla tak by udelali svolavacku,v tom bych zadny problem nevidel..svicky udajne taky zustali stejne ale na nemeckym foru nekdo psal ze mu dali svicky z 1.6Turbo..jestli to tak delaji vsichni nebo ne uz nikdo nevi..chtelo by kdyby si nekdo troufl z noveho modelu alespon jednu vyndat a nafotit pro porovnani..jinak je ale mozne ze jen olej dokazal zavadu uplne odstranit..
Ludva

Příspěvek od Ludva »

Ma tu nekdo (krome mattonecz a Petr25) motor po dekarbonizaci a soucasne po vymene oleje za Dex1? Pokud by byl problem jen v oleji Dex2, dekarbonizace spalovaciho procesu a k tomu novy olej by to prece mely vyresit. Teda pokud neni zakarbonovany i sání, coz u primovstriku musi byt cisteno samostatne...
sladas opc

mam po vymene oleje cca 2000km..ze zacatku tam bylo jeste to mirne pocukavani a jednou se ozval i kovovy zvuk bylo to par dni po vymene..zkusil jsem i vervu100 a efectu95 a zatim musim rict ze auto funguje uplne spickove i bez mirneho cukani..cemu to prisoudit sam ani netusim..celkove mam naeto cca 6500km..
sladas opc

Peto

Příspěvek od Peto »

sladas opc píše:peto:jak muzes vedet ze neni zmena jen v oleji???
Ospravedlnujem sa. Chcel som povedat že problem nebol len v oleji,lebo mnohý tu na fóre čo už menili olej GM Detox2 za GM Detox1 gen.2 pisali že pomohlo ale nie uplne. Takže som sa asi omylom zle vyjadril že nepomohla výmena oleja. Nejaká zmena ešte určite vo výrobe musela nastat. Len čo ???
Inák dost toho za poslednú dobu mám naštudovane na nete čo sa týka motorových olejov. Ten GM Detox2 je dokonca je určený špecifikáciov viac pre diesel ako benzín. Detox1 gen.2 vraj obsahuje viacej aditív a je špeciálne určený pre benzínové turbo motory aj z priamym vstrekom. Určený výhradne pre Americky trh. Američanov nemožu tak ojebávat ako nás.
OPEL ASTRA 1,4 Turbo, 150k - r.v. 2015
sladas opc

kdyby si precetl poradne tak bys zjistil ze dexos1 neni olej ktery ma vic aditiv ale je uplne jineho slozeni nez dexos2 respektive obsahuje minimum vapniku ktery prave podporuje to LSPI..s dexosem2 vznikali usazeniny proto ten problem..proto nejspis ti co meli dexos2 a meli na nem neco najezdeno tak je jeste maji problemy nez ti co maji dexos1 uz od vyroby..tohle vse pisou v prospektech k tomu oleji co sem "vyguglil"takze to vazne nejspise tak bude..
Peto

Příspěvek od Peto »

sladas opc píše:kdyby si precetl poradne tak bys zjistil ze dexos1 neni olej ktery ma vic aditiv ale je uplne jineho slozeni nez dexos2 respektive obsahuje minimum vapniku ktery prave podporuje to LSPI..s dexosem2 vznikali usazeniny proto ten problem..proto nejspis ti co meli dexos2 a meli na nem neco najezdeno tak je jeste maji problemy nez ti co maji dexos1 uz od vyroby..tohle vse pisou v prospektech k tomu oleji co sem "vyguglil"takze to vazne nejspise tak bude..
Fuuha sorry. Možno máš pravdu,ale čo Mattonez a Peter25,čo maju po generálke a vyčistení celého motora a aj tak im to pocukáva? Aj tak mi neje jasné prečo by mal obsahovat vápnik ?
OPEL ASTRA 1,4 Turbo, 150k - r.v. 2015
sladas opc

to proc obsahuje vapnik ci nikoliv to vazne nevim nejsem chemik :-DD co se tyce mattoneho ci petra25 to mirne pocukavani muze vyresit vymena svicek..oni ji udajne snad doporucjou s vymenou oleje na dexos1..kazdopadne to LSPI dokaze olej odstranit.
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Motory“