trhnutie pri akceleracii

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Luckiller

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od Luckiller »

Tatúšik píše:Zrejme sa budem musieť ku konkurencii pozrieť a atmosféru zabehnutú bezproblémovú otestovať. Takže idem kuk do KIA Slovakia ich 1.6 GDI je spoľahlivé a odskúšané a tiež je to priamy vstrik.
No jenže největší problém Kii je velice bídný výběr motorizace (pokud nechceš GTčko :D), ta 1,6 GDI nejezdí špatně, ale na 1,4T od Oplu se vůbec nechytá. Na 1,6 GDi sem jezdil 3 roky a 1,4T od Opla mě hodně překvapila a spotřeba nižší o dva litry ve městě, litr a půl mimo město.

---------------
Jinak co se týče toho ztrátu tahu, zatím sem už tak tří tisíce km nezaznamenal, dřív to občas udělalo.
Záleží od servisu, z kama auto máte, jestli budou ochotni důkladně projet váš vůz. Klidně vám můžou říkat, že závadu nezaznamenali, v době kdy tam budete mít auto.. Jedině, že při jízdě s váma se zrovna ta ztráta tahu ukáže no.
Reklama

Tatúšik

Příspěvek od Tatúšik »

Luckiller píše:
Tatúšik píše:Zrejme sa budem musieť ku konkurencii pozrieť a atmosféru zabehnutú bezproblémovú otestovať. Takže idem kuk do KIA Slovakia ich 1.6 GDI je spoľahlivé a odskúšané a tiež je to priamy vstrik.
No jenže největší problém Kii je velice bídný výběr motorizace (pokud nechceš GTčko :D), ta 1,6 GDI nejezdí špatně, ale na 1,4T od Oplu se vůbec nechytá. Na 1,6 GDi sem jezdil 3 roky a 1,4T od Opla mě hodně překvapila a spotřeba nižší o dva litry ve městě, litr a půl mimo město.

Jinak co se týče toho ztrátu tahu, zatím sem už tak tří tisíce km nezaznamenal, dřív to občas udělalo.
Záleží od servisu, z kama auto máte, jestli budou ochotni důkladně projet váš vůz. Klidně vám můžou říkat, že závadu nezaznamenali, v době kdy tam budete mít auto.. Jedině, že při jízdě s váma se zrovna ta ztráta tahu ukáže no.
Naposledy upravil(a) Tatúšik dne 23 říj 2016, 10:44, celkem upraveno 1 x.
Tatúšik

Příspěvek od Tatúšik »

Nehovorím, že je to silnejší, alebo pružnejší motor, ale myslím že je dostatočný a podľa recenzíí na fórach v nemecku a anglicku hlboká spokojnosť. Takže sa mi nechce vysypať 16000 euro za auto čo má vážny problém s motorom aj keď je veľmi pekné a ja som oplista od prvopočiatku. Možno počkám do jari a potom sa uvidí....
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

to už bych šel do toyoty 1.6vvt nebo honda 1.8.. vlastně nejvíc se mi líbí mazda 2.0.. než korejce fuj
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Tatúšik

Příspěvek od Tatúšik »

Mazda 2 je malá...ale ked tak Mazda 3 je super a poctivý 2.0 motor bez turba...este pripadá do úvahy. Budúci týžden mám už dojednanú jazdu.
Je tu ešte niekto s atmosferickým K-áčkom 1.4 7 kW komu trhalo motor??
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

mazda 3 samozřejmě
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
yggdrasilsk

Příspěvek od yggdrasilsk »

Opel neodpovedal na otazku s trhanim ani motoristickemu novinarovi. Zvlastne ze ho neodbil odpovedou vsetko je ok. Udajne bude tento tyzden osobne stretnutie tak.som strasne zvedavy. Vychadza mi z toho jedine - nevedia co s tym urobit. To ale mna ako zakaznika ani trosku nezaujima...ako ich nezaujima ze som vcera prediehal a cuklo mi to jak svina s bonusom kovovym zvukom. Podla opla je toto v poriadku a absolutne to nema vplyv na bezpecnost. Aka sprosta arogancia!!
VW Golf 6 Variant 1.6 TDi
Opel Astra-K ST Inovation 1.4T už doma
blesk

Příspěvek od blesk »

Tak si spominam, ked sa riesilo nieco vaznejsie s J-ckami u kolegov na fore a servis si nevedel rady, tak ich obvykla hlaska bola, ze natiahneme live data pri jazde do diagnostiky a posleme ich do ... teraz neviem, ako to volaju ... do nejakoh technickeho centra, ktore maju myslim v Budapesti a odtial chodili uz jednoznacne odpovede. Teraz sa o to ale nesnazia, co je zvlastne a podozrive.
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

vzhledem k tomu že s 95 se mi trhání vrátilo tak se domluvím v týdnu na jízdu s technikem asi v autopalace, to je hned u dálnice a tam by se to snad mělo projevit
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Tomys

Příspěvek od Tomys »

No ještě nevím který servis v Praze vybrat. Auto kupování ve Zlíně a tam fakt nejedu.
Astra K ST , 1.4 Turbo 125k , Innovation, 17"
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Motory“