trhnutie pri akceleracii
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: trhnutie pri akceleracii
Jasně, 0W20 pleťová voda a ještě ředěná a šup! s tím do motoru...
W124 E320 R6 Coupé 1994
- Reklama
-
Souhlasim,ale co se da delat..dost automobilek to uz pouziva.
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
Že to dost automobilek používá, neznamená, že je to pro dobro motoru a ve spojení s výměnnými intervaly pak obzvláště. Jo, tyhle oleje se používají kupř. při rychlostních závodech, jenže po podniku jdou ven. A co se dá dělat...? Nepoužívat je, resp. v naprosté většině případů to není nutné. Přečkat záruku a nazdar!
W124 E320 R6 Coupé 1994
-
Pro dobro motoru to mozna neni ale kdyz to vyrobce pozaduje tak se bohuzel neda nic a hlavne kdyz jina moznost viskozity nejde..jinak pro sportovni ucely bych rekl ze se pouzivaji oleje 10w60 atd..
Výrobce předepisuje normu, ne viskozitu. Viskozitu si volíš sám na základě podmínek provozování auta. Viskozita nemá nic společného s potlačením LSPI atd. To, že tam výrobci cpou 0W20 souvisí jen a pouze s honbou za nižšími emisemi předepsanými EU a to že to negativně ovlivní spolehlivost neřeší - záruku to většinou přežije.
Naštěstí Dexos 1 gen 2 je a bude kromě 0W20 i 5W30 což osobně považuji za rozumný kompromis mezi nutným zlem a životností.
Certifikované oleje Dexos 1 gen 2 http://www.centerforqa.com/dexos-brand2015/
Naštěstí Dexos 1 gen 2 je a bude kromě 0W20 i 5W30 což osobně považuji za rozumný kompromis mezi nutným zlem a životností.
Certifikované oleje Dexos 1 gen 2 http://www.centerforqa.com/dexos-brand2015/
Zafira C Innovation 2017, 1,4T 103 kW MT
-
Jo mas pravdu s tou normou..ja to myslel tak ze uz jsem koukal po viskozite 0w20 a s oplackou normou sem nenasel..
Ahoj,
v akci 24 hodin Opel chci objednat Astru ST 1.4T 92kW s 30% slevou. Trochu jsem se vyděsil délkou tohoto vlákna - jsou problémy s cukáním vyřešeny? Je to dobrej nápad nebo mám volit jinou značku?
v akci 24 hodin Opel chci objednat Astru ST 1.4T 92kW s 30% slevou. Trochu jsem se vyděsil délkou tohoto vlákna - jsou problémy s cukáním vyřešeny? Je to dobrej nápad nebo mám volit jinou značku?
-
Novy kousky uz by snad meli byt v pohode..
Všechny přímovstřiky mají stejný problém. Napříč značkami. Řešením je nadstandardní palivo, nebo přísady, nové generace oleje a styl jízdy. Na cca 100 000 je podle mě ideální číštění od karbonu. To si nikde nevybereš. Já mám spokojeně odjeto 25 000 km a jezdí to v pohodě.MikeK píše:Ahoj,
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017