trhnutie pri akceleracii

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Peto

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od Peto »

jozuo píše:Mne to vraj nainštalovali pri poslednej prehliadke, pozriem aplikáciu a svieti mi že mám dostupný ten update. Otázne je, keďže auto je už po záruke, budem za to platiť?
To som zvedavy aj ja.
Mam teraz auto v servise aj kvoli tej aktualizacií softu a tiež som už nebol na druhej prehliadke,takže asi mam po záruke. Len som povedal prijimáciemu technikovi že to trhanie motora je stara záležitost. Reklamoval som to ešte v záruke a nebolo to odstránene. Povedal som im že ked je novy soft čo rieši to trhanie,tak nech mi ho nainštaluju aby sa konečne poriešila ta stara neporiešena reklamácia. Tiež som zvedavy ako pochodím. Ale dúfam že nebudem nič platit. Ved ja mam platit za to že dakto daco nedotiahne vo vyrobe?? :)
OPEL ASTRA 1,4 Turbo, 150k - r.v. 2015
Reklama

mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

Svolavacka by snad mela byt i po zaruce. Resp zaruka na motor je stejne 5 let.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Peto

Příspěvek od Peto »

mattonecz píše:Svolavacka by snad mela byt i po zaruce. Resp zaruka na motor je stejne 5 let.
Ano 5-rokov na motor,ale musis chodit na pravidelne prehliadky každy rok.
jozuo

Příspěvek od jozuo »

Ja som bol na druhej prehliadke priamo v Opli. Volal som im, objednali ma az na maj, takze moze bxt ze je tam rozdiel medzi tym softverom co mi nahrali na garancke a tymto vramci zvolavacky
Mike

Příspěvek od Mike »

Taky mi tam svítí svolávačka - MY2017. Jedná se o SW pro ŘJ motoru. Má to někdo už v autě? Jak to s tím jezdí. Já s tím že beru lepší benzín a občas protáhnu auto po dálnici, už nemám problémy. Tak bych nerad, aby to zhoršilo reakce motoru apod...
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
Katikakus

Příspěvek od Katikakus »

Dnes mi prisel doporuceny dopis od BS Auto informujici o svolavacce. Evidentne tedy budou SW prehravat vsem. Ja nikdy problemy popisovane v tomto vlakne nemel, navic auto je MY17,5, ktery uz mel i novy olej z vyroby. Jsem objednany na 11.5.
Opel Astra K (MY17,5) Cosmic Grey 1.4T 92kW Enjoy + Komfortní sada 2 + mlhovky
Peto

Příspěvek od Peto »

Ja som bol dnes po auto v PK AUTO Prešov.
Riešil som tam škodovu udalost a zaroven mi povedali ze mi maju zvolavačku a tyka sa to aj mojho auta.
Ide vraj o ten novy soft proti trhaniu. Urobil som na nom dnes asi 80 km.
Hodnotim ten soft asi tak ze trhanie motora je prec ??? ale nie tak uplne. Samozrejme som skušal a navodzoval situácie, kedy by to malo trhat. Do kopca,nizšie otačky ale nie pod 2000, plyn na podlahu a podobne.
Jediny krat som pocítil slabe mikro-trhnutie. Ale musím sa priznat ze mám v aute ešte DEXOS 2.
Takže predpokladám že novy olej ešte by mal pomoct,tak by to malo byt O.K.
Na buduci tyžden idem menit olej, takže dám vediet.
Bohužial nedavam menit olej do servisu. Nechcem Dexos 1.
Rozhodol som sa pre LIQI MOLY Special Tec DX1. Mám ho už kúpeny.
Co sa tyka toho nového softu, určite je lepši proti trhaniu, ale mám pocit že auto ma o niečo malo slabši ťah.
To ma velmi neteši.
Dajte vediet kto má podobnú skúsenost z novým sovtwarom proti trhaniu.

DAKUJEM.
Katikakus

Příspěvek od Katikakus »

Peto opet nezklamal. Nechce olej specifikace Dexos 1 (absolutne nechapu proc) a koupi si olej, ktery ma na strankach vyrobce v prvnim radku uvedeno: GM dexos1™ Gen 2 :lol: :lol: :lol:
Peto

Příspěvek od Peto »

Katikakus píše:Peto opet nezklamal. Nechce olej specifikace Dexos 1 (absolutne nechapu proc) a koupi si olej, ktery ma na strankach vyrobce v prvnim radku uvedeno: GM dexos1™ Gen 2 :lol: :lol: :lol:
Katikakus ty si taktiež opet nesklamal a spravaš sa ako blbeček. Keby si trošku chapal preco to robim,tak tu nebudeš do mna vyrivat. Rozhodol som sa tak preto že GM Dexos 1 tu zopár ludi napísalo že im to moc nepomohlo. Preto chcem vyskušat Liqi Moly DX1,keby nahodou ten olej bol lepsi. Pri dalšel vymene možem vyskušat pripadne este aj ten Oplacky GM Dexos 1. Ale uvidim najprv ako budem spokojny z LIQI MOLY.
Jozuo tu pisal ze on dava MILLERS Nanodrive a je spokojny. Millers je super olej ale zatial nevyrabaju specifikaciu Dexos 1. Kebyze sa v buducnosti daco zmeni a bude mat Millers Dexos 1, urcite by som ho chcel do auta.
Katikakus

Příspěvek od Katikakus »

Hele, ja nemuzu za to, ze pises jako madar. Dexos 1 Gen 2 je specifikace oleje, ne obchodni nazev. Takze kdyz napises, ze nechces Dexos 1, je to pitomost. V te lahvi s logem GM, muze byt olej prave treba od Liqui Moly, ktere take dodava do prvovyroby. GM/Opel si zadny svuj olej nevyrabi, vyrabi jej pro ne olejarske firmy, akorat to nedavaji do svych lahvi, ale do lahvi s logem GM/Opel. Uz si to konecne zapamatuj, probirali jsme to tady nekolikrat.
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Motory“