Chladič vzduch vovnutri svetla ohrieva a vhlkost sa zráža na chladných predmetoch. Rosný bod býva spravidla pod +13 stupnov,závisí na pomienkach.mahlpo píše:Myslim ze psal, ze se zevnitr rosi zevnitr paraboly a voda stejka. To me kdysi delala i Corsa. LED svetla jsou studeny zdroj tepla a narozdil od zarovek pak nic zevnitr ty svetla nevysusi. Led svetla budou mit chladic,ten zahraty sice bude, ale nebude uvnitr paraboly,ale logicky za svetlem blize k motoru,aby se ledky chladili.
Ja mel problem u roseni zadnich svetel az mi zacli kontakty korodovat. Tak jsem se nastval a vyvrtal zespodu 3 asi 2mm diry, aby voda mohla vytect. A od te doby mam klid...
astra k - svetla
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: astra k - svetla
- Reklama
Jo ale já mám pravý světlomet už měněý před půl rokem...
no jedině, že bych chtěl záruku na vyměněný reflektor 2 roky, ...
no jedině, že bych chtěl záruku na vyměněný reflektor 2 roky, ...
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
Zdravím,
poradí někdo zda se dají přední světla o něco zvednout? bez toho aniž bych musel do servisu.. Svítí to strašně do země i na "nulu" ,,
díky
poradí někdo zda se dají přední světla o něco zvednout? bez toho aniž bych musel do servisu.. Svítí to strašně do země i na "nulu" ,,
díky
Já jsem s tim zajel do servisu ,během 10 minut jsem odjížděl a divili se že to svítilo tak do země !
Seřídit se to dá,ale až pojedeš někde okolo tak se tam zastav a měli by to udělat na počkání.
Seřídit se to dá,ale až pojedeš někde okolo tak se tam zastav a měli by to udělat na počkání.
olson píše:Já jsem s tim zajel do servisu ,během 10 minut jsem odjížděl a divili se že to svítilo tak do země !
Už jsem na to přišel, jsou tam imbusy a stačí s nimi trochu pootočit - dají se nastavit celé světlomety, nahoru nebo dolů .. super
kde jsi nasel ty imbusy? please foto
normálne je to zvrchu svetlometu - dva plastikové šesřhrany, nič iné tam nie je, musíš ich nájsť jednoducho.
Pozor, u bi-xenonov fungovali tak, že jeden reguloval výšku a druhý nie natočenie do strany ale posun v šikmom smere. Takže s natáčaním doboku zároveň aj posun nahor alebo nadol.
chce to postaviř sa k stene kolmo, najlepšie v podzemných garážach kde je rovina. Odmerať vzdialenosť a výšku svetlometov nad vozovkou, skontrolovať koľko j epredpísaný sklon svetlometov (mal by byť zrejme 1%, je to napísané na svetlomete zvrchu po otvrení kapoty) a nakresliť si značku na stenu.
Potom zapnúť svetlá "na klasiku" stretávacích svetiel a točiť imbusmi a uvidíš kam sa lúč svetlometu posúva.
Pozor, u bi-xenonov fungovali tak, že jeden reguloval výšku a druhý nie natočenie do strany ale posun v šikmom smere. Takže s natáčaním doboku zároveň aj posun nahor alebo nadol.
chce to postaviř sa k stene kolmo, najlepšie v podzemných garážach kde je rovina. Odmerať vzdialenosť a výšku svetlometov nad vozovkou, skontrolovať koľko j epredpísaný sklon svetlometov (mal by byť zrejme 1%, je to napísané na svetlomete zvrchu po otvrení kapoty) a nakresliť si značku na stenu.
Potom zapnúť svetlá "na klasiku" stretávacích svetiel a točiť imbusmi a uvidíš kam sa lúč svetlometu posúva.
normálně hned před světlometem, je tam jediný takový šroub, hned na očích ..
tak jsem je hledal a nasel jsem pouze tyto ale nejsou na imbus ale na krizák a když s nema otocim tak se nic nedeje
To jsou ony. jde to normálně i imbusem, myslím 6kou.. po směru hod ručiček točíš světla nahoru, jedno pootočení světlo už celkem zvedne. Zkus potočit a projet to někde ve tmě, musí to fungovat ..