BENZIN aditivum - skusenosti
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: BENZIN aditivum - skusenosti
Používal som najprv VIF, ale po vypotrebovaní balenia som prešiel tiež na Millers power petrol ecomax čo spomína @sladas opc. Pri VIF-e bol motor taký akoby lenivší, "zvadlejší", pri millerse to nie je badať a je o niečo živší. Mám Astru J 85kW -atm., čo nie trhač asfaltu a vzhľadom na jej hmotnosť je tam cítiť skoro každý kilowatík navyše či úbytok. Spotrebu neriešim, či je o 3dcl nižšia alebo vyššia - pre mňa nepodstatné.
Opel Astra J 1.6 Cosmo - Notchback
- Reklama
ahojte,
roky pouzivam VIF, neviem co to realne robi, ale problemy s motorom neboli ani na jednom aute..
ale J@ck mi nasadil chrobaka do hlavy, tak vyskusam ten Millers, aspon budem mat nejake porovnanie
roky pouzivam VIF, neviem co to realne robi, ale problemy s motorom neboli ani na jednom aute..
ale J@ck mi nasadil chrobaka do hlavy, tak vyskusam ten Millers, aspon budem mat nejake porovnanie
Opel Astra J 1,4T 103kW [9/2010]
Před časem jsem vyzkoušel VIF i Miller'se, pak už prakticky výhradně jen aditivovaný benzín N95 Optimal od Eurooilu. Upřímně přiznám, že na svém motoru (Omega Y26SE) jsem za běžného provozu žádné změny projevu nepozoroval ani s jedním z aditiv ani pak bez nich, stoosmdesáti koním to bylo zřejmě jedno...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Presne tak, Omega s 2,6L motorom, 6 válcom a 180 koní a "chudobných" 116 poníkov u 1.6-ky (bez turba) a k tomu skoro 1,5 tony váhy auta je cítiť.
Dokonca u toho Millersa je v návode deklarované aj zvýšenie oktanov (o 2 jednotky- teoreticky).
@azrael - už sme raz o tom debatovali na "starom" Opel Astra J" fóre a dovolím si povedať, že nie je to placebo efekt - nie je to síce žiadny zázrak, ale rozdiel je cítiť hlavne u "slabších" motorizácii.
Dokonca u toho Millersa je v návode deklarované aj zvýšenie oktanov (o 2 jednotky- teoreticky).
@azrael - už sme raz o tom debatovali na "starom" Opel Astra J" fóre a dovolím si povedať, že nie je to placebo efekt - nie je to síce žiadny zázrak, ale rozdiel je cítiť hlavne u "slabších" motorizácii.
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Dívám se, že Petrol Power ECOMAX 500 ml, stojí vva 435Kč, stejné množství VIFu 500ml, stojí 210Kč. Teď je otázkou, zda ta investice o 100% má smysl a v čem je tak dobrý. Mě to 1 balení je na 9měs. Možná to koupím, až mi dojde VIF a otestuji, rozdíl . Nevím zda pro 1.4 Turbo to bude znatelný rozdíl.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
-
Beru millers petrol ecomax hlavne spise proto abych "vytvoril" kvalitni palivo ktere bude tvorit minimum karbonu, jelikoz mam astru k 1.4t a to je primovstrik a u primovstriku se palivo nedostane na ventily, ale rozhoduje kvalita paliva a oleje, proto se snazim jak jen mohu vozu doprat to nej.. Vyrobky millers dle testu patri mezi top tak budu doufat ze i v pripade toho aditiva je tomu taky tak..
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
Radime, už niekto "na starom" fóre spočítaval prevádzkové náklady na auto za 1 rok a rozdiel na cene jedného aditíva voči druhému je nejakých zanedbateľných 200Kč, čo je oveľa menej ako ušetríš na spotrebe. A aj keby nie, tak s 200Kč či 7-8€ sa neoplatí ísť ani do krčmy alebo ten kto fajčí, tak to prehúli za 2-3 dni - ja som s tým sekol pred 10. rokmi, tak "si to môžem dovoliť" .
Já dávám VIF. Ale ne, aby to jelo lépe, ale abych trochu ochránil motor. 1,4T má tendenci cukat, tak tomu chci předejít. Zkoušel jsem jet s i bez adiva a není poznat rozdí. Nyní co 98 stojí 25,5 dávám 98 + VIF. manželco co Autem jezdí, tak nepoznala žádný rozdíl mez 95 a 98.
Astra K 1,4T innovation
Mokka 1,4T 103 kW AT.
Mokka 1,4T 103 kW AT.
VIF. Je tento přípravek opravdu k něčemu, vyplatí se používat? Otázka kterou si klade několik z nás.
Různá auta mám již mnoho let, Astru J mám cca 5 roků a nikdy jsem žádný přípravek do benzínu nepoužíval. Až cca před 2 lety na doporučení na předchozím fóru ""Astra J" jsem to zkusil. Samozřejmě, hned po několikátém použití subjektivní pocit výborný. Nicméně loni na podzim mi došel a koupil jsem nový až nyní na jaře. A jelikož si vedu přesné statistiky tankování, mám i relevantní dlouhodobá čísla, podložená obdobím 5 let. A to už je docela argument.
Porovnal jsem období cca 3 roky bez VIF a 2 roky s VIF a rozdíl spotřeby při používání VIF je u mě 0,453 litru na 100 km méně.
Porovnal jsem 5 období říjen až březen, z toho 3 x bez VIF a 2 x s VIF a rozdíl spotřeby při používání VIF je u mě přes zimu 0,582 litru na 100 km méně.
Takže VIF nejen čistí motor, to nelze zjistit aniž by člověk motor rozebral, tak i šetří palivo, a v mém případě o cca 0,5 litru na 100 km. Při nájezdu cca 15 000 km za rok je to, jestli počítám dobře, úspora 75 litrů paliva, při ceně 30 Kč je to 2250 Kč za rok.
Různá auta mám již mnoho let, Astru J mám cca 5 roků a nikdy jsem žádný přípravek do benzínu nepoužíval. Až cca před 2 lety na doporučení na předchozím fóru ""Astra J" jsem to zkusil. Samozřejmě, hned po několikátém použití subjektivní pocit výborný. Nicméně loni na podzim mi došel a koupil jsem nový až nyní na jaře. A jelikož si vedu přesné statistiky tankování, mám i relevantní dlouhodobá čísla, podložená obdobím 5 let. A to už je docela argument.
Porovnal jsem období cca 3 roky bez VIF a 2 roky s VIF a rozdíl spotřeby při používání VIF je u mě 0,453 litru na 100 km méně.
Porovnal jsem 5 období říjen až březen, z toho 3 x bez VIF a 2 x s VIF a rozdíl spotřeby při používání VIF je u mě přes zimu 0,582 litru na 100 km méně.
Takže VIF nejen čistí motor, to nelze zjistit aniž by člověk motor rozebral, tak i šetří palivo, a v mém případě o cca 0,5 litru na 100 km. Při nájezdu cca 15 000 km za rok je to, jestli počítám dobře, úspora 75 litrů paliva, při ceně 30 Kč je to 2250 Kč za rok.
Opel Astra J 1,4 turbo 103kW/140k notchback-SEDAN - drive - 2015
-
Vif urcite funguje, je to prokazany zkouskama z laboratore atd..ono by se do motoru dalo podivat i kamerou pres otvor zapalovaci svicky a ty kamery nejsou drahe..
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..