kolesa r16 alebo r17 + zimné
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: kolesa r16 alebo r17 + zimné
na začiatku tejto diskuzie som dal odkaz na stránku návodu k Astre K, kde sa toto píše.
A je to nielen pre lyžiarov a horalov.
- do maďarska je v zime vjazd povolený len so zimnou výbavou, ktorá zahrňuje reťaze, takže aj keď sa ideš kúpať do Mosonmagyarovaru (je tam asi 75% čechov, 20% slovákov a 5% domácich) teoreticky bez reťazí môžeš mať problémy
- na Martinské hole ťa v zime bez nasadených reťazí nepustia
- na rovinách u nás väčšinou je všetok sneh vždy v závejoch na ceste a polia sú holé
Takže reťaze by som nepodceňoval vôbec.
A je to nielen pre lyžiarov a horalov.
- do maďarska je v zime vjazd povolený len so zimnou výbavou, ktorá zahrňuje reťaze, takže aj keď sa ideš kúpať do Mosonmagyarovaru (je tam asi 75% čechov, 20% slovákov a 5% domácich) teoreticky bez reťazí môžeš mať problémy
- na Martinské hole ťa v zime bez nasadených reťazí nepustia
- na rovinách u nás väčšinou je všetok sneh vždy v závejoch na ceste a polia sú holé
Takže reťaze by som nepodceňoval vôbec.
- Reklama
Tedy je-li toto odpověď na celoroční pneu, nebo co je zapotřebí k zapisu jiných ráfků do TP, tak to asi nechápu.
"Nic proti Mosoni, ale Györ je hezčí..."
"Nic proti Mosoni, ale Györ je hezčí..."
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
ne, to je odpoveď na posledný príspevok od elviina.
Gyor môže byť tiež a tiež s reťazami.![Mr Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Gyor môže byť tiež a tiež s reťazami.
![Mr Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Má nekdo skušenosti zo značkou alu. diskov BROCK? Napr. porovnanie s DEZENT-mi…
Chcem isť do týchto diskov http://www.e-pneumatiky.sk/brock-rc30-k ... arId=29201 je tam aj celkom dobrá, až moc nízka cena, tak či nie su aj menej kvalitne alebo tak niečo? Dík za vaše nazory…
Chcem isť do týchto diskov http://www.e-pneumatiky.sk/brock-rc30-k ... arId=29201 je tam aj celkom dobrá, až moc nízka cena, tak či nie su aj menej kvalitne alebo tak niečo? Dík za vaše nazory…
Opel astra K ST inovation 1,4 150k, čierna metalíza, sada inovace(led matrix a navigácia…) , zimná sada 2, funkčná sada pre zadné sedadlá, fleetova zľava 16,38%(3909€)…
Kluci máte někdo zkušenosti se zápisem kol do TP? - dnes jsem objel pár pneu servisů a dostal jsem různé informace.
Jedná se mi o to, že astra má mít podle předpisu u 16" kol ET 41, rád bych kola s ET 39.
Pochopil jsem, že zápis do TP lze na základě certifikátu kola, zapíšou ale jen ty ten konkrétní typ, takže když budu chtít jiná kola s naprosto stejnými parametry ale třeba bez certifikátu tak pro ně to neplatí. Pravda?
Jedná se mi o to, že astra má mít podle předpisu u 16" kol ET 41, rád bych kola s ET 39.
Pochopil jsem, že zápis do TP lze na základě certifikátu kola, zapíšou ale jen ty ten konkrétní typ, takže když budu chtít jiná kola s naprosto stejnými parametry ale třeba bez certifikátu tak pro ně to neplatí. Pravda?
takže dostal jsem na mail tuto odpověď:(odpovím si sám)
vhodné = shodují se parametry kola a vozu (6,5x16 - 5x105)
homologované (TUV certifikát) = kola jsou testována pro daný vůz, lze je bez problémů zaměnit za originální
pokud souhlasí celý rozměr, nemusíte tak nic zapisovat do TP, pokud se rozměr liší od uvedeného v TP,
měl byste mít dodatečně zapsáno – to lze snadno např.v Německu, Rakousku, Slovensku právě na základě tohoto certifikátu výrobce (TUV), v ČR ne
typový list = specialita pro ČR, kdy nestačí pro zapsání TUV homologace/certifikát výrobce, ale potřebujete navíc tzv.“typový list“,
ten lze však vystavit jen na registrované značky,
Jinak máme nová kola na trhu, a jsem já mám jasno, od začátku se mi líbily, když je šéf přivezl na oktávce..
hybridní kola - proč nejít s dobou!
http://www.exprespneu.cz/hybridni-kolo- ... 5mm-130800
takže 6000 disky + 8000 pneu Míšelíný + 3600 ventily tento týden objednávám ať už na Klárku čekají...
vhodné = shodují se parametry kola a vozu (6,5x16 - 5x105)
homologované (TUV certifikát) = kola jsou testována pro daný vůz, lze je bez problémů zaměnit za originální
pokud souhlasí celý rozměr, nemusíte tak nic zapisovat do TP, pokud se rozměr liší od uvedeného v TP,
měl byste mít dodatečně zapsáno – to lze snadno např.v Německu, Rakousku, Slovensku právě na základě tohoto certifikátu výrobce (TUV), v ČR ne
typový list = specialita pro ČR, kdy nestačí pro zapsání TUV homologace/certifikát výrobce, ale potřebujete navíc tzv.“typový list“,
ten lze však vystavit jen na registrované značky,
Jinak máme nová kola na trhu, a jsem já mám jasno, od začátku se mi líbily, když je šéf přivezl na oktávce..
hybridní kola - proč nejít s dobou!
http://www.exprespneu.cz/hybridni-kolo- ... 5mm-130800
takže 6000 disky + 8000 pneu Míšelíný + 3600 ventily tento týden objednávám ať už na Klárku čekají...
ET??? má vôbec význam prakticky riešiť ET, či 38,39 alebo 41??? Dá sa vôbec vizualne zistit ET-čko, bez toho aby sa dalo dole kolo, je to vôbec na disku poznačené aké má ET. Mám pocit, že skorej policajti len skontrolujú vizualne rozmer pneumatiky podľa techničáku a popride skorej "pokarhaju" ak by nesedel rýchlostný index alebo index hmotnosti…morgoth píše:Podívej se do velkého techničáku co tam máš za ET, pokud kola budou mít jiné ET tak je tam mít zapsané musíš (téměř jistě tam budeš mít ET41). V praxi u 2mm nebude žádný rozdíl, teoreticky bys ale nemusel projít STK (což stejně bude tak za 4 roky). Nechal bych si alespoň k těm kolům vystavit typový list pro případné pozdejší zapsání (nebo taky můžeš na STK na letních).
To ma skorej zaujíma rychlostný index, riešite to? 91V alebo 91H? Lebo rozdiel medzi H a V je skoro 20€ na pneumatiku…
Opel astra K ST inovation 1,4 150k, čierna metalíza, sada inovace(led matrix a navigácia…) , zimná sada 2, funkčná sada pre zadné sedadlá, fleetova zľava 16,38%(3909€)…
kolesa r16 alebo r17 + zimné
Pri vizualnej kontrole sa ET zistit neda, teda pokial ti kolesa nevycnievaju vela von. Ale to je aj tak len hadamie. ET je vyrazene na disku z vnutra. Treba dat dole koleso aby bolo viditelne. Rychlostny index by zaujimal aj mna ... Na zimnych si niesom isty ci mam ten zapisany. ![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Minule som čítal a aj mi to potvrdil známy, čo robí v pneuservise obchodníka, že pri zimných pneumatikách je povolené mať o jeden stupeň nižší rýchlostný index ako je zapísaný v TP.
Opel Insignia B Sports Tourer Business Inovation 2.0 CDTi 2019 (154 kW) Automat 4x4
Opel Zafira Tourer Cosmo 2.0 CDTi 2015 (125 kW) Automat
Opel Meriva B Cosmo 1.6 CDTi 2014 (100 kW)
Opel Astra J Sports Tourer Cosmo 2.0 CDTi 2015 (121 kW) - ex
Opel Zafira Tourer Cosmo 2.0 CDTi 2015 (125 kW) Automat
Opel Meriva B Cosmo 1.6 CDTi 2014 (100 kW)
Opel Astra J Sports Tourer Cosmo 2.0 CDTi 2015 (121 kW) - ex
Odpověď máš tu:
morgoth píše:Přímo ve vyhlášce 341/2014 stojí:Zrovna nedávno jsem si říkal k čemu je v palubním počítači to upozornění na rychlost. Takže zimní je teoreticky možné mít s libovolným rychlostním indexem, ale je potřeba tam mít varování (a tu rychlost samozřejmě nepřekročit).F) Technické požadavky na výbavu vozidel koly, pneumatikami a protiskluzovými řetězy:
1. Vozidlo musí být vybaveno tak, aby konstrukce, provedení, rozměry a huštění pneumatik odpovídalo podmínkám provozu, zejména největší povolené hmotnosti vozidla, povoleným zatížením připadajícím na nápravy a jeho nejvyšší konstrukční rychlosti. Rychlostní kategorie pneumatik musí být shodná nebo vyšší, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla.
2. V případě vybavení vozidla zimními pneumatikami, dle odstavce 13 s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, musí být uvnitř vozidla a na vždy viditelném místě z pohledu řidiče upevněn výstražný štítek, který udává nejnižší hodnotu maximální rychlostní kapacitu pneumatik pro jízdu na sněhu. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle, například palubním počítačem.
W124 E320 R6 Coupé 1994