BENZIN aditivum - skusenosti
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: BENZIN aditivum - skusenosti
Snad úplně všechna auta už takovouto klapku mají, ani mně nechybí. A jak jsem už psal, s naléváním z odměrky není žádný problém, aditivum proteče kolem klapky.
W124 E320 R6 Coupé 1994
- Reklama
Lahvičkou áno, ale ja som reagoval na colommba, že on nalieva aditívum do nádrže odmerkou vo vičku od VIFu, u Astry J tu klapku odmerkou vo vičku VIFu neotvoríš - ja som to parkrát zo začiatku skúšal, aj sa mi to "podarilo", len to bolo trošku nepraktické a aj ruky som mal sem-tam zašpinené, preto to praktizujem tak, ako som to uviedol vyššie.
@colommbo - ale ty máš meďoura (nie ako my - chudobina - pOPELnice ), Mercedes ten to má asi lepšie uspôsobené - i keď viem,že si mal aj "poriadne" auto (6-válec OMEGA).
Opel Astra J 1.6 Cosmo - Notchback
Lil jsem to takto bez potíží i do Omči (taky měla klapku.) A nebýt pitomého řidiče Golfu, který mi ji před rokem rozstřelil, jezdím s ní spokojeně dodnes. Mimochodem, ten "meďour" je z roku 1994, bude tedy asi o dost starší než vaše vozy...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Pred nedavnom som bol na benzinke,mam sice diezel,ale predo mnou vodic nalial z odmerky "uzaver"VIFu aditivum najprv do tankovacej pistole a potom ju opatrne dal do nadrze a natankoval.
Opel astra K innovation 1,6 100kw/136k
r.v 3/2016
r.v 3/2016
Ano, o takovém způsobu aplikace aditiva jsem už slyšel/četl taky. Člověk jako tvor má dvě ruce. Dejmetomu pravák - v levé drží pikslu, pravou odšroubuje uzávěr s odměrkou a levou do odměrky odlije z piksly. Pravou rukou sejme pistoli ze stojanu, předtím ovšem musí z pravé ruky do levé přendat plnou odměrku. Ale jak, když v levačce drží pikslu...? Znamená to odložit pikslu někam, přendat odměrku do levé ruky, pravačkou sejmout pistoli a levačkou do jejího ústí vlít aditivum. Hurá, konečně! No jo, ale co když potřebuju další dávku VIFu...? Chobotnice by si dozajista poradit dokázala, člověk to má těžší. Ku*va, dop*delepráce, teď jsem si to vylil na (kalhoty, bundu, v lepším případě na polobotky)...!
W124 E320 R6 Coupé 1994
Títo to majú vymakané
Astra K 1.2 Turbo 81kW F12SHL MY2020
Astra H 1.6 Twinport 77kW Z16XEP r.v. 2005 - ex
Astra G 1.4 Twinport 66kW Z14XEP r.v. 2006 - ex
Omega 2.2DTI 88kW Y22DTH r.v. 2001 - ex
Astra H 1.6 Twinport 77kW Z16XEP r.v. 2005 - ex
Astra G 1.4 Twinport 66kW Z14XEP r.v. 2006 - ex
Omega 2.2DTI 88kW Y22DTH r.v. 2001 - ex
Veď som to už písal vyššie aj s odkazom na návod nalievania https://www.opel-forum.cz/viewtopic.php ... =70#p56852
-
Tohle taky pouzivam taky, zajimalo by me zda to vazne funguje jak pisou a zda je to lepsi jak vif
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
Je velký problém to nalít až po tankování třeba doma v klidu v garáži? Stejně se to smíchá ne?
Nie je problém, ja to takto praktizujem dosť často (nevozím aditívum v aute, mám ho v garáži), len to aditívum nalievam rozmiešané v malom množstve (0,5L) benzínu pomocou lievika.