Zlobí ukazatel směru - bliká/nebliká

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
zdendaros

Zlobí ukazatel směru - bliká/nebliká

Příspěvek od zdendaros »

Dobrý den, chtěl bych touto cestou požádat o pomoc.
Mám problém s páčkou blinkru. Auto delší dobu stálo a po nastartování začal sám od sebe blikat levý blinkr. Nešel vypnout ani opačným pohybem páčky. Po vypnutí motoru a zapnutí blikání přestalo. Aktuálně páčka blinkru funguje tak, že první poloha 3x bliknutí nefunguje, druhá poloha blikání do potočení volantu nebo do vypnutí funguje pouze tehdy, když páčku držím v této pozici. Stává se, že někdy problém zmizí a blinkr funguje dobře, 3x bliknutí nebo trvalé blikání do požadované strany. Bohužel to funguje jen na chvíli. Někdy sám od sebe začne blikat levý blinkr. Není to úplně příjemné v provozu na silnici :(Jiné polohy světel dálkové, houkačka, potkávačky nebo varovné fungují bez problému.

Na pojistky jsem koukal zběžně, podle manuálu jsem neidentifikoval konkrétní pojistku, která hlídá blinkry. Jediná prasklá pojistka byla od zapalovače. Mechanik po připojení na diagnostiku zjistil chybu s kódem B3635 (nepodařilo se mi vygooglit). Text byl zadřený ukazatel směru. Během diagnostiky někdy páčka fungovala dobře, ale většinou to končilo chybou. Ukazovalo to, že páčka nezná poloho vypnuto.

Nepodařilo se mi najít, že by se toto téma již řešilo (pokud jsem se přehlédl, tak se omluvám).
Předem děkuji všem za rady a pomoc. Corsičku si v rodině předáváme a sloužila léta bez problému.
Reklama

Sandal

Re: Zlobí ukazatel směru - bliká/nebliká

Příspěvek od Sandal »

Ja bych to typol na vadnú - opotrebenú páčku, lukas.
Podľa toho čo píšeš auto už ma niečo za sebou a teda pohyblivé hébla už boli tisíce krát prepnuté. Keď si uvedomíš, koľko polôh musí páčka aretovať - hore, dole, k sebe od seba a je to len plast. Čo iné by to mohlo byť?
Pochybujem, že sa dá lukas opraviť. Ja bych vymenil. Môžeš ešte skúsiť vyčistiť kontakty, za to nič nedáš.
V poistke by to nemalo byť ... poistka buď premostí, alebo nepremostí, ale nie že raz áno a raz nie, ako sa jej zachce.
Opel Astra 1,4, ... 74kW, 2018
Odpovědět

Zpět na „Corsa D“