Přehřívání 2.5 TD r.v. 2000 automat

1994-

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
seccomk

Přehřívání 2.5 TD r.v. 2000 automat

Příspěvek od seccomk »

Zdravím, mám problém, předminulý rok jsem si všimnul, že se mi motor začal nadměrně zahřívat-jel jsem tehdy z dovolené po dálnici s kolama na střeše a teplota byla skoro 100°C. Ko konci minulého roku se mi pokazil ventil topení a unikala chladící kapalina, poměrně rychle a motor se zase zahříval, během chvilky tam byla stovka. Po opravě ventilu topení už kapalina neunikala, ale teď na dovolené na horách se zase začal přehřívat při jízdě do kopce, hned tam bylo 95°C a jednou jsem musel auto odstavit (raději) a nechal vychladnout, když tam bylo opět 100°C. Motor jel celou dobu na druhý stupeň asi 50 km/h, takže kolem 2000 otáček. U tohoto motoru je prý problém s praskáním hlav válců, nemohlo by to být ono? Nebo je to jen tím, že to byl takový záhul a že je ten motor slabý na těžký převod čtyřstupňového automatu s autem co má 1700kg? Ještě podotýkám, že dřív se mi to na stejném místě nestávalo, aspoň jsem si toho nevšimnul a jezdil jsem v pohodě do toho kopce 60+ (to bylo asi tři roky zpátky). Děkuji, opravdu už nevím co to může být.
Reklama

rebel.mercedes

Re: Přehřívání 2.5 TD r.v. 2000 automat

Příspěvek od rebel.mercedes »

nemůže to být vyskospojka na vrtuli u mercedesa sem měl stejné problémy když nefungovala.
Odpovědět

Zpět na „Omega“