Corsa D 1.2- problém s ABS ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
deny227

Corsa D 1.2- problém s ABS ?

Příspěvek od deny227 »

Zdravím,u naší Corsy D pozoruji už delší dobu problém s brzdovým systémem ABS. Když Corsu nastartuju a rozjedu se, vždy něco zalupe pod kapotou a buď dal auto normálně pokračuje bez chyby a nebo z ničeho nic zabrzdí, začne blikat kontrolka protiskluzu a pak už svítí celou dobu,dokud nevypnu auto ,nepočkam chvili a pak znovu nastartuju.Když kontrolka svítí, tak se mi nevrací ani blinkry, když odbočím. Musím fyzicky cvaknout páku ,aby přestal blikat. Pokud kontrolka nesvítí, tak je vše v cajku. Diag zatím jsem nenapíchl,protože nemám možnost. Třeba se s tím někdo setkal. Četl jsem něco o nějakém kroužku pod volantem,ale nerozumím tomu úplně. Díky za případnou řadu.
Reklama

deny227

Re: Corsa D 1.2- problém s ABS ?

Příspěvek od deny227 »

Ještě poznatek ,zkusím to dnes píchnout na diagnostiku ,podle zahraničních fór píšou něco o komponentu (power steering column senzor) to by možná souhlasilo s tím blinkrem ,ale není to přece spojené i s ABS ,tak mi to nejde nějak do hlavy.
deny227

Příspěvek od deny227 »

Tak jen pro doplnění,diag mi hlásí chybu C0460. Samozřejmě rozsvícená kontrolka protiskluzu.
StanC

Příspěvek od StanC »

Chybový kód C0460 zobrazuje tyto chyby
Nesprávná funkce snímače úhlu natočení řízení - Kalibrace snímače úhlu natočení řízení
Snímač úhlu natočení řízení. Obvod signálu rozsah/výkon - Závada v sestavě elektrického posilovače řízení nebo závada řídící jednotka ABS
Odpovědět

Zpět na „Corsa D“