ASTRA L - Kúpil som, ľutujem

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Xrz

ASTRA L - Kúpil som, ľutujem

Příspěvek od Xrz »

Ahojte,

rád by som sa podelil so svojou skúsenosťou - najmä s predajcom a servisom Opel Autotip Michalovce.

Túto Astru som najprv vyskúšal a po úspešnej skúšobnej jazde kúpil priamo od predajcu zo skladových zásob.

Tesne pred odovzdaním (minúty pred tým ako som dostal kľúčik) sa začala softvérová aktualizácia, ktorú predajca/servis zrejme nevedomky nesprávne ukončil a spôsobil tým, že infotainment prestal fungovať - sekundárny display bol podsvietený, no ukazoval len čiernu.

Keďže som za vozidlo už zaplatil (bez toho by ho nevydali, i keď mám osobnú skúsenosť s iným dealerom, ktorému stačil prevod prostriedkov do konca dňa) a pri preberaní som bol ubezpečovaný, že infotainment sa pravdepodobne sám rozbehne, keďže aktualizácia sa zopakuje do niekoľkých hodín (toto sa samozrejme odvtedy nestalo) - a taktiež primárny displej pred vodičom fungoval - som sa rozhodol risknúť to a zobrať si auto domov.

Odvtedy sa začali veci len zhoršovať. Okrem niekoľkých návštev autoservisu, kde sa neúspešne snažili riešiť problém sa vyskytli ďalšie problémy ako:

- často nefunkčná cúvacia kamera
- niekedy kamera zobrazovala slučku videa, ktoré už neodpovedalo dianiu za vozidlom
- často nefunkčné fyzické tlačidlá pod infotainmentom
- pri zaradení R vystrelenie intenzity klimatizácie na vysokú hodnotu
- chrčiaci reproduktor pri spustenej smerovke
- a čo je najlepšie auto čas od času počas jazdy reštartuje celý systém, čo na cca 1 sekundu vypne posilňovač riadenia - pripomínam počas jazdy. Toto človek ocení pri výhybnom manévri, či v zákrute - keď zrazu nemôže točiť volantom.

Toto celé rieši zatiaľ neúspešne autorizovaný servis už mesiac. Taktiež tvrdia, že nových Astier je málo a nemajú skúsenosti s Peugeot-ackym systémom. A že to riešia až vo Francúzsku. Áno ja viem, je to milé, ale po tom všetkom čo som s nimi zažil už sa nad tým nepozastavujem.

Medzitým som kontaktoval aj Opel v Košiciach a Prešove a žiaden technik s tým "nechcel mať nič spoločné" a že si to majú riešiť tam, kde aktualizáciu začali.

Pre mňa je to poučenie do budúcna - ihneď pri náznaku problému odstúpiť od zmluvy (toto ma možno ešte bude čakať ak toto tempo bude pokračovať).

Pre ostatných nech je to výstraha pred diletanským prístupom Oplu.

Auto za 28 tisíc € tak stojí v servise a ja mám hovno a dobrú skúsenosť.
Reklama

Colommbo

Re: Kúpil som, ľutujem

Příspěvek od Colommbo »

Ahoj! To je fakt masakr a jen se (mi) potvrzuje názor, že čím novější/modernější, tím horší... :twisted:
W124 E320 R6 Coupé 1994
Joska

Re: ASTRA L - Kúpil som, ľutujem

Příspěvek od Joska »

To ne, pokrok musí jít kupředu, Hruzu nahánějící je ten servis. Proto je tak drahej, zabezpečenej, tak to kurnik šupa musí dát do kupy! A ne že nevíme, a když neví, tak je mi líto a navalte jiný auto, hrejte si s tím jak chcete, ale odevzdejte funkční kus.

Taky počítám s tím, že mé Káčko je poslední opel, snad ne poslední auto :shock:
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Mno, kdyz se podivas treba na Hyundai forum, kde nekteri cekaji na auto i vic nez rok, to je pak sileny. Bude to chtit ty nase sunky udrzovat co to jde a pak si za 15 let koupit elektriku :lol:

Jinak k tematu, me prijde, ze hodne lidi si proste nechava veci libit a neozvou se, divna doba. Ja kdybych mel problem tak to resim hned osobne a nebudu o tom psat na forum. Mozna az pak jak to dopadlo :shock:
westler

Příspěvek od westler »

Bohužel dneska jsou auta tak prošpikovaná elektronikou, že se obvykle nestihne vše otestovat pří vývoji a jde do prodeje i neodladěný SW (firmware). Známý mi vyprávěl jak jeho kolega jel s úplně novou Octavií 4 na služební cestu a málem si spálil zadek - zasekl se SW a vyhřívání nešlo vypnout (byl 150km od firmy/bydliště). Nepomohl restart systému ani telefonát do servisu/Škodovky. Takže si vypodložil sedadlo a jel 150km zpět s naplno zapnutým vyhříváním sedačky :o

Zde to vidím na kombinaci chybně zvoleného SW (že by ve Stellantisu nikdy neslyšeli o metodách bezpečného upgrade SW na dálku? např. https://source.android.com/docs/core/ota/ab ...i kdyby se přehání SW zaseklo v libovolné fázi procesu, tak musí být možné bezpečně pokračovat v cestě, což s vypadávajícím posilovačem rozhodně neplatí, co kdyby se to stalo na dovolené v zahraničí?) a naprosto diletantského přístupu servisu - omluvím se s tím že auto nemůžu dnes předat, zapůjčím zdarma náhradní vozidlo a neriskuju že přijdu o zákazníka :roll:

Obávám se že na odstoupení od smlouvy toto zatím není (to by musela být opakující se závada, kterou servis nemůže/neumí odstranit), maximálně kompenzace za způsobené problémy, ale nejsem právník...

Stejně jako ostatní - obávám se že kvalitní auta už byla a čekají nás jen horší časy, u Opla nebo u konkurence, vyjde to nastejno.
Astra K ST, 2018, 1.6T AT
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic
Sunman

Příspěvek od Sunman »

tiež by som do tohoto neplietol Opel ale machrov v servise v Michalovciach.
Píš ešte dnes dovozcovi Oplov na Slovensko. Mali sme tu kolegu, ktorý sa rok trápil s Insigniou a odbili ho vždy v servise - po dopise do Opla, alebo tam skús zavolať na nejakú info linku mal problém vyriešený snáď za 14 dní.

Nevzdávaj to.

Apropo to s tou Octaviou 4 nie je určite pravda kolego westlere. Že sedačka nešla vypnúť tomu absolútne verím, ale že ho pálila do zadku tak to prehnal. Sedačky v O4 - mám ju teraz pol roka - kúria na plné pecky asi tak ako keď v Opli bola nastavená na jednotku, vypneš ju a vyskúšaš po 15 minútach. Horko-ťažko ju vyhreješ po pol hodine jazdy na teplotu vyššiu ako teplota prdele. :mrgreen:
matfaj

Příspěvek od matfaj »

Máš nejaký update ohľadom tejto situácie?

S Oplom v MI mám len samé zlé skúsenosti ja a aj moji známi. po tom ako do mňa niekto nacúval a rozbil mi nárazník a svetlo tak sa ma snažili presvedčiť že oprava bude optimisticky asi 5-6k€ a Jčko je skoro na totalku :D a to nemám žiaden špeciálny naraznik ani AFL ani nič podobné

Pri tomto prípade sa nečudujem že nikto sa toho nechce dotknúť čo nasvedčuje že Opel MI niečo fakt pokašlal.

Už niekoľko rokov riešim všetko v autorizovanom servise v KE kde som aj kupoval druhú astru.

Jednoznačne sa ozvať dovozcovi a keď sa to neporieši tak nejaké odstúpenie od zmluvy je na mieste.
Astra J ST 1.6 CDTi 100kW - MY16
Astra K 1.0T 77kW - MY17 fleet zľava 27.9%
Jawa 250 353.04
ČZ 125 453.05
Ex autá
Rio DC 1.3 62kW - 2003
Octavia 1.9TDi 66kw - 2001
E36 316i 73 kW - 06.1991 (bez otáčkomeru) swap na M42B18 a 318is podvozok
J@ck

Příspěvek od J@ck »

matfaj píše: 03 dub 2023, 13:11 S Oplom v MI mám len samé zlé skúsenosti ja a aj moji známi. po tom ako do mňa niekto nacúval a rozbil mi nárazník a svetlo tak sa ma snažili presvedčiť že oprava bude optimisticky asi 5-6k€ a Jčko je skoro na totalku :D a to nemám žiaden špeciálny naraznik ani AFL ani nič podobné
Pri čítaní tohto vlákna som pôvodne nechcel reagovať, ale vyjadrím len moju skúsenosť s Autotip Michalovce:
- mal som totožný "ťukanec" na parkovisku ako ty (nacúvala do mňa jedna staršia dáma SUV-čkom) a keďže bývam pri Michalovciach tak v autorizovanom Opel-servise (Autotip Michalovce) to opravili k mojej spokojnosti do dvoch týždňov od incidentu (od obhliadky, objednania dielov, nástrek nárazníka, ....až po kompletnú demontáž poškodených dielov a montáž nových dielov), takže ja mám s týmto servisom len dobré skúsenosti, to isté môžem povedať aj o prístupe celého personálu. :D
Čiže každý prípad je individuálny - týmto ale nechcem bagatelizovať a zľahčovať vašu zlú skúsenosť.
Pekný deň a veľa trpezlivosti pri riešení problémov s Vaším Oplíkom-Peugeotíkom. ;)
Opel Astra J 1.6 Cosmo - Notchback
frenkyy2

Příspěvek od frenkyy2 »

U mňa platí vždy jedno železné pravidlo:Viem o ňom odkedy som si kúpil prvé nové auto:Nikdy nekupuj nový model auta hneď ako sa objaví v salone.Pockaj minimálne 2 roky kým výrobca začne odstraňovať závady a problémy o ktorých ani sám Opel nevie.Da sa predpokladať že pri nájazdoch 50 tisíc a viac,ale aj skôr je tých chýb omylov ako maku.Osobne som kupoval astru K jeden z posledných modelov ,ktory sa dal novy kupit.Bolo ich asi 20 posledných kusov na SK.Vtedy sa dá urobiť ešte lepsia cena a da sa predpokladať bezproblémový voz.V Michalovciach som mal toho času novú Astru vyhliadnutú,rovnako v Prešove.Musim povedať že v Michalovciach bol veľmi milý predajca,zrejme vedúci predaja.Meno sa už nepamätám.Kedze mám PO známeho a vyšiel mi vždy v ústrety,kedykoľvek čo som potreboval tak som si vzal Astru z Prešova.K tej novej L astre otvoril som zadny kufor a tie závesy sú už úplne mimo,hýbe sa to celé až ohýba plech,horšie ako na K...V Tom momente som prestal riesit to auto.Vzhľadom na to že 3 valce ja neuznávam,a interiér má úplne dorazil som kľudný a som rád za tu svoju astru K mám:-)Exteriér sa mi ale páči..Je to veľmi neprijemna situácia ,zial na SK sa nikdy Slováci nepoucia.Odervise na Sk ani nerozvadzam tému.Objednany diel podľa win ale iný ako v aute.Dnes som mal cestu do Poľska..Samozrejme ten diel je na Astru K benzín,ale sú 2 typy:-) Jasne že mi objednali ten zly. Absolútna nevedomosť,nechodím nikdy na sk do servisu ale snáď mierku oleja by mali vedieť objednať:-)Žiaľ nie,v Poľsku mi ju vytiahol zo skladu a to za polovicnu cenu:-)Prehliadka po 4 rokoch má vyjde 300-320 eur Max...K téme ja by som takéto auto riešil okamžitým odstúpením od zmluvy,vysolit 28 tisíc za nejaké nepojazdné čudo je tragédia..Bojovať nevzdávať sa prajem nech sa táto nepríjemná záležitosť rýchlo vyrieši....!!!
frenkyy2

Příspěvek od frenkyy2 »

frenkyy2 píše: 05 dub 2023, 15:37 U mňa platí vždy jedno železné pravidlo:Viem o ňom odkedy som si kúpil prvé nové auto:Nikdy nekupuj nový model auta hneď ako sa objaví v salone.Pockaj minimálne 2 roky kým výrobca začne odstraňovať závady a problémy o ktorých ani sám Opel nevie.Da sa predpokladať že pri nájazdoch 50 tisíc a viac,ale aj skôr je tých chýb omylov ako maku.Osobne som kupoval astru K jeden z posledných modelov ,ktory sa dal novy kupit.Bolo ich asi 20 posledných kusov na SK.Vtedy sa dá urobiť ešte lepsia cena a da sa predpokladať bezproblémový voz.V Michalovciach som mal toho času novú Astru vyhliadnutú,rovnako v Prešove.Musim povedať že v Michalovciach bol veľmi milý predajca,zrejme vedúci predaja.Meno sa už nepamätám.Kedze mám PO známeho a vyšiel mi vždy v ústrety,kedykoľvek čo som potreboval tak som si vzal Astru z Prešova.K tej novej L astre otvoril som zadny kufor a tie závesy sú už úplne mimo,hýbe sa to celé až ohýba plech,horšie ako na K...V Tom momente som prestal riesit to auto.Vzhľadom na to že 3 valce ja neuznávam,a interiér má úplne dorazil som kľudný a som rád za tu svoju astru K mám:-)Exteriér sa mi ale páči..Je to veľmi neprijemna situácia ,zial na SK sa nikdy Slováci nepoucia.O servise na Sk ani nezacinam tému.Objednany diel podľa win,ale iný ako v aute.Dnes som mal cestu do Poľska..Samozrejme ten diel je na Astru K benzín,ale sú 2 typy:-) Jasne že mi objednali ten zly. Absolútna nevedomosť,nechodím nikdy na sk do servisu ale snáď mierku oleja by mali vedieť objednať:-)Žiaľ nie,v Poľsku mi ju vytiahol zo skladu a to za polovicnu cenu:-)Prehliadka po 4 rokoch má vyjde 300-320 eur Max...K téme ja by som takéto auto riešil okamžitým odstúpením od zmluvy,vysolit 28 tisíc za nejaké nepojazdné čudo je tragédia..Bojovať nevzdávať sa,prajem nech sa táto nepríjemná záležitosť rýchlo vyrieši....!!!
Odpovědět

Zpět na „Astra L“