Únik oleje

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Čagi

Únik oleje

Příspěvek od Čagi »

Ahoj chlapi, po nejaké době jdu zase s problemem . po 8 letech co mám tohle auto se mi začal ztrácet olej, vím že některé motory to tak měli,ale u mého jsem se s tím setkal až ted. a rád bych se zeptal na co se zaměřit nebo jestli tu není někdo kdo s tím má taky zkušenost a jak to řešil?? motor 1,6 16 v xep 217t. najeto Olej ve vodě není a výfuk mi přijde suchý.
Nedělal jste někdo ted třeba i go na motoru abych věděl cca i cenu a jestli se vyplatí ??
Reklama

Colommbo

Re: Únik oleje

Příspěvek od Colommbo »

Ahoj, chlape! :) Začal se mi ztrácet olej znamená kolik...? Oplí motory totiž mají v servisních knihách spotřebu oleje uvedenu hodně benevolentně (0,6 litru na 1000km.) U tohoto motoru s takovým nájezdem může být příčinou leccos, od ztvrdlých gufírek ventilů přes ovalitu válců až po už hůř těsnící kroužky. Co se úvah o GO motoru týče, zatím bych se na tuto eventualitu nezaměřoval, nebylo by to zas tak levné a jde o to, jestli se to vyplatí. Pokud by ti nějak extra nevadilo hlídat úroveň oleje a semtam dolít, za předpokladu zdárného absolvování měření emisí by to byla taky cesta... :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Čagi

Příspěvek od Čagi »

Colommbo, je to cca tyden 14 dní kdy mi z ničeho nic ukázala kontrolka nízkou hladinu při cestě z moravy od dolití kdy měrka byla prázdná jsem ujel asi 800 km a už jsem zase jednu čárku pod vrchní riskou. tak emise mně budou trápit za rok a půl :) jako hlídat a dolívat by ani nevadilo ale jsem rád když jsou věci v pořádku .vím že Gečko si bralo 0,5 na 1000 ale u háčka to začalo až ted . možná by nemusela být úplná go ,ale třeba jen ty dříky ventilů nebo co to je :) na fb psal i nekdo o nějaké membráně tak právě nevím jestli to má cenu nebo né ještě dělat nebo kouknout po něčem jiném mladším a nižším nájezdem.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Formuluj přesně. :D U tohoto motoru bývá mezi ryskami max a min cca jeden litr oleje, takže když po ujetí 800km ubyla jedna čárka, může být úbytek náplně (i s chybou měření) dvě - dvě a půl deci, což u oplích motorů není zas tak velká tragédie. Sleduj to a dej vědět. :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Když jsem měl na háčku najeto 250+tkm, taky to papalo olej víc než dřív, ale doleješ a jedeš. Rozhodně to ale nebyl litr na 1000km jak se někdy zmiňuje, že to je "povoleno".
MP84

Příspěvek od MP84 »

Čagi: Mám stejný motor, stejně najeto, stejnou spotřebu oleje ;)
Astra H Caravan 1.6 16v 2006
Odpovědět

Zpět na „Astra H - Technická sekce“