Servo 2,2DTI

Moderátor: Moderátoři

Lazak
Kontaktovat uživatele:

Servo 2,2DTI

Příspěvek od Lazak »

Zdravím. Mám dotaz, kde je v motorové části nádobka na servo olej na doplnění? Hledal jsem, koukal jsem ale nenašel. Teď se mi stalo, že jak jedu a chci otočit vpravo tak při točení volantem jako by mi přestalo fungovat servo. Na místě jak jsem zastavil, tak jsem při nastartovaném motoru vytočil kola naplno doprava a doleva a přestalo to dělat. Mám za to, že je tam málo oleje.

Lazak
Vectra C GTS 2.2DTI 10/2003
Grand Scénic fórum
Reklama

megabeda

Re: Servo 2,2DTI

Příspěvek od megabeda »

Ahoj, nejsem si jistý zda je servo (EHSP) u všech modelů stejné, vycházím tedy z mého provedení motor 1,9cdti rok 2005. Výrobce píše, že hydraulický systém EHPS je bezúdržbový. Pokud tedy není nějaký průšvih, olej není třeba doplňovat, doplnění se provádí jen při opravách. Jinak kontrolu provedeš tak že za motorem (zhruba uprostřed jakoby pod palivovým filtrem), je dole v úrovní kol, bílá baňka s černým uzávěrem a nápisem TRW. Ten odšroubuješ a ve víčku je tyčová měrka pro maximální hladinu.
Jinak zajímavostí je že do posilovače se leje stejný olej jako do automatické převodovky GM Dexron objednací číslo 1940715
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
Lazak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lazak »

Tak jsem to už teď našel a musím říct že soudruzi z NSR to nevymysleli moc dobře. Je to na straně spolujezdce v motorovém prostoru a je to pod vzduchovým filtrem a světlometem. Vypadá to že bude muset jít světlo ven a tím asi i nárazník dolů. Nechápu proč to dali tam, když v tom motorovém prostoru je dostatek místa a šlo by to umístit i jinde.

Lazak
Grand Scénic fórum
megabeda

Příspěvek od megabeda »

Takže podle toho co píšeš má 1,9 cdti servo řešené jinak. Tady je foto nádobky za motorem.
Přílohy
servo.jpg
servo.jpg (42.38 KiB) Zobrazeno 9623 x
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
Lazak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lazak »

Zdravím, dneska se mi stala podivná věc. Začalo mi vynechávat servo. Popsal bych to tak nějak ,že jak otáčím volantem tak čtvrt otáčky jako by šlo, čtvrt nejde, čtvrt jde... dělá to hlavně při točení volantem na pravou stranu. Koupil jsem originál servo olej a dolil cca 1dcl. Objektivně se to o něco zlepšilo. Neobjevilo se mi žádné chybové hlášení ani kontrolka. Nemáte někdo tip čím by to mohlo být, popřípadě nějaký lék?

Lazak
Grand Scénic fórum
Blade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blade »

[quote="Lazak"]Zdravím, dneska se mi stala podivná věc. Začalo mi vynechávat servo. Popsal bych to tak nějak ,že jak otáčím volantem tak čtvrt otáčky jako by šlo, čtvrt nejde, čtvrt jde... dělá to hlavně při točení volantem na pravou stranu. Koupil jsem originál servo olej a dolil cca 1dcl. Objektivně se to o něco zlepšilo. Neobjevilo se mi žádné chybové hlášení ani kontrolka. Nemáte někdo tip čím by to mohlo být, popřípadě nějaký lék?

Ahoj,mě servo teče,zajímalo by mě,jestli se dá přetěsnit,teče mi to celkem dost,vždy když demontuji kolo a auto je na zvedáku,tak z manžety vyteče olej....
Opel Vectra C GTS 2.2 DTi 92kw,2003 zlatá metaliza,17" liťáky orig. Opel,8x Airbag,tempomat,černá kůže,navigace,dvouzonová automatická klima,xenony,angel eyes
Lazak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lazak »

Ahoj, na nějakém polském foru jsem četl že to je častá závada na VeC a že se to nějak repasuje. u mně to ale asi nebude tím olejem, protože mi nic nikde neteče. Ted přes týden na to mrknu, nebo sjedu do polska do nějakého servisu.

Lazak
Grand Scénic fórum
Lazak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lazak »

Grand Scénic fórum
Lazak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lazak »

Nebudu zakládat nové téma, další dotaz se týká opět řízení. Víte někdo jaká značka řízení je ve Vectře GTS 2,2DTI z roku 2003/10? Jedná se mi konkrétně o to, že jsem při výměně zimních kol, zjistil že mám vůli na axiálních táhlech. Na netu jsem našel výrobce, Delphi, Moog, Febi. Nebo je jedno od jakého výrobce tam ty táhla dám, hlavně aby to bylo na 2,2DTI a rok 2003? cenový rozdíl je docela znatelný...

Lazak
Grand Scénic fórum
franus

Příspěvek od franus »

Lazak píše:Ahoj, na nějakém polském foru jsem četl že to je častá závada na VeC a že se to nějak repasuje. u mně to ale asi nebude tím olejem, protože mi nic nikde neteče. Ted přes týden na to mrknu, nebo sjedu do polska do nějakého servisu.

Lazak
Trochu to tady ozivim. Nevite, jak nejjednoduseji, opravit rizeni, ktere tece (opel astra h)? Jde nejak rozdelat, aniz by se muselo demontovat z vozu? Volal jsem do Opelu a bylo mi receno, ze se to opravuji tak, ze vymeni cely hreben rizeni, coz je pro me nepripustne.

Diky
Odpovědět

Zpět na „Diesel“