chvění motoru na VC Z18XE
Moderátor: Moderátoři
chvění motoru na VC Z18XE
Ahoj,asi pod 20°C pozoruji na volnoběh 870 ot.při stání a i pri jízdě nejvíce kolem 2000 ot.mírné vibrace,jemné chvění motoru do volantu a cítím i v sedačce záškuby motoru,závislé i na počasí a občas při akceleraci se přenesou do předních sloupku,když se podívám na motor tak taky mírně vibruje ,na dlani jsou cítit vibrace a takové záškuby,když je teplejš tak i vibrace jsou menší a motor jenom krásně přede,někdy stačí na nejakou chvilku zastavit a po nastartování taky OK,není to nic hrozného,ale vadí mě to,jinak jsem měnil přední silent pod motorem(byl natrhlí) a i zadní u přepážky(popraskanej) a žádná změna,čím by to mohlo být,podle mě má na to výrazný vliv okolní tepoty,děkuji.
VeCe Z18XE,2003
- Reklama
Re: chvění motoru na VC Z18XE
Tak nikdo nemá tip na co se zaměřit,30°C a motoru ani není slyšet,ochladí se nebo je vlhčeji po dešti a už je motor hlučnější i ty vibrace motoru jsou znát více,zahřátí motoru nemá vliv,ještě mě napadá horní uložení motoru (na phled dobrý)nebo teplota nasávaného vzduchu do motoru,už mi z toho hrabe
VeCe Z18XE,2003
no ak ti motor ako pises zaskubava..... mne takto zastudena na volnobehu motorom skubalo(nie opel) a robila to vadna lambda sonda.
zrejme by bolo najlepsie to napichnut na diagnostiku....
zrejme by bolo najlepsie to napichnut na diagnostiku....
CORSA B 1,0 12VCity 1999
MERIVA B , A14NEL turbo 120k COSMO r.v.2010
VECTRA C 1,8 16V rv.2003 (EX)
MERIVA B , A14NEL turbo 120k COSMO r.v.2010
VECTRA C 1,8 16V rv.2003 (EX)
skrátka mi přijde ,že když je horko tak je motor takový klidnější,tichoučkej, pozoruji už 2 roky,co jí mám,mezitím diagnostika nic,jenom závada tempomatu,když je zima,musím tlačítko mačkat hodně silou,aby se aktivoval tempomat,v létě většinou funguje jak má,připisuji to už vyběhané páčce tempomatu,ještě jestli nejsou horní silentbloky už vyběhané a horkem jakoby změknou a líp tlumí vybrace motoru,oba spodní jsem měnil a zdá se mi to lepší při rozjezdech,ty horní bez demontáže se asi neprohlídnou,na pohled se mi zdaj dobrý,jinak to není nic hroznýho,asi to pocituji jenom já,manželce a ani servisu nepříde nic divnyho
VeCe Z18XE,2003
Asi se zpožděním, přesto mi to dělá co tobě. Na volnoběh jsou cítit takové záškuby, napřed jsem myslel, že to jsou basy z repra, ale ne to chvěním motoru. Lambda, silenty původní. Je vidět i chvění předního nárazníku a otevřených dveří. Zatím jsem to neřešil, byť bych byl rád, kdyby to bylo klidnější. Možná by pomohlo zvýšit otáčky volnoběhu.
Nový poznatek: natankoval jsem želví-power a chvění ustalo. Předtím jsem bral na omw. Zkus změnit pumpu a uvidíš. Pojedu teď znovu na omw a zkusim vzít ten jejich aditivovanej naturál a pak napíšu, jestli se to zase rozechvělo (předtím jsem u nich bral obyč natural).
Nový poznatek: natankoval jsem želví-power a chvění ustalo. Předtím jsem bral na omw. Zkus změnit pumpu a uvidíš. Pojedu teď znovu na omw a zkusim vzít ten jejich aditivovanej naturál a pak napíšu, jestli se to zase rozechvělo (předtím jsem u nich bral obyč natural).
Insignia A Sports Tourer, Flex Ride, 4x4
Ex Vectra C, 1.8 16V (Z18XE), 2002
Ex Vectra C, 1.8 16V (Z18XE), 2002
Ještě jednou k těm vibracím motoru,jak jsem psal,na volnoběh pozoruji mírné vibrace ve volantu a i v sedačce,když zapnu výhřívání zadního okna a zrcátek,tak se vibrace znatelně zvýší a je to docela nepříjemné,když to přeženu tak si připadám jak na masaži,po vypnutí se i vibrace sníží,při jizdě OK a i na volnoběh po mirném zvýšení otáček nad asi 1000 ot tak chvění ustane,čím by to mohlo být,co altík,volnoběžka?Já mám pořád podezření na silentblok,v servise řekli,že by to mohlo být i spojkou,ale to se mi nezdá,co vy na to,díky moc,ještě když nechám stát zahřáté auto po jízdě asi 30 min.tak po nastartování je to o dost lepší,jinak souvislá jízda bez přerušení ani po zahřátí se ty vibrace nezlepší,musí se zastavit,motor. prostor se prohřeje od motoru a pak je to o dost lepší,dík
VeCe Z18XE,2003