Zdravím a pozdravuji.
Chtěl bych Vás požádat o radu. Mám Opel Vectra B a z ničeho nic mi po vyřazení rychlosti občas zhasne motor. Auto mám již více než rok a dosud mi snad ani jednou nechcíplo až do dnešního dne, kdy se mi to stalo hned 4x za 140 km. Napadlo mě, zda by nemohla být závada pouze v nekvalitním benzínu, který jsem před pár dny bral a nyní jsem jej dojížděl?
S pozdravem Happy
Po vyřazení zhasne motor
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Po vyřazení zhasne motor
pojem nekvalitní benzín je širokej pojem a to samý Opel Vectra B upřesni motor jestli svítí kontrolka poruchy na budíkách, jak jsou na tom svíčky, kabely atd atd
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
Typ motoru je X18XE, obsah 1,8 l, výkon 85 kW. Při jízdě žádná kontrolka nesvítí, teprve když vyřadím a chcípne mi to, rozsvítí se mi všechny kontrolky jako při startování. Svíčky a kabely jsou zkontrolovaný a v pořádku, to jsem dělal jako první věc...
spíš ten benzín, ale taky to můžeš mít přicpaný a na ten volnoběh ti to čerpadlo nepřetlačí, co palivový filtr?
CZECH TRUCK TEAM
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Neber to jako nšjakou katastrofu,ale když mi dělalo auto podobné věci,byl to špatný Hallův snímač.Nedával totiž správný signál,proto ŘJ nerozpoznala příliš nízké otáčky a motor prostě skapal.Nastartovat šel,ale musel se držet trochu pod plynem....
Ne,že by to byl tvůj případ,ale stalo se to.
Ten špatný benzín to být taky může.Zkus ten filtr..A pokud se nebojíš,můžeš zkusit vymontovat vštřikovače a připojením přes baterku zkusit kolik který určitý vstřikovač vstřikuje paliva.Zjistíš tím jednak,jestli vstřikují všechny stejně,tvar kužele paliva a jestli není ucpaný vstřikovač a nevstřikuje špatně.
Ne,že by to byl tvůj případ,ale stalo se to.
Ten špatný benzín to být taky může.Zkus ten filtr..A pokud se nebojíš,můžeš zkusit vymontovat vštřikovače a připojením přes baterku zkusit kolik který určitý vstřikovač vstřikuje paliva.Zjistíš tím jednak,jestli vstřikují všechny stejně,tvar kužele paliva a jestli není ucpaný vstřikovač a nevstřikuje špatně.