Rovnání střechy - prosím o radu
Moderátor: Moderátoři
Rovnání střechy - prosím o radu
Zdravím "Opláci"
Potřeboval bych poradit..
Mám tu VB po bouračce, chtěl bych si ji opravit a jezdit dál.
Skončila na střeše, tak je docela pomačkaná. Co se týče motoru, ten je OK, zkoušeli jsme..
Dveře, sloupky atd se dají dokupy, to už se řeší, ale mám tu zapeklitý problém se střechou.
Narovnávali jsme ji kladivem, aby to trochu sedlo do původního tvaru - ale nevím, jak bychom to zahladili..
Napadli nás s kolegou, že bychom to buď zakytovali a vyhladili doztracena, nebo na střechu přichytili plech a tam kde se to bude překrývat nějak doladit. Nebo poslední možnost převařit celou střechu, ale to opravdu jen poslední možnost..
// bojím se, že když to zakytuji, tak se to časem vytřebe nebo po zalakování popraská .. nemám s tím vzkušenosti, tak nevím no ..
Foto zde:
http://uploader.imghost.sk/imagehosting ... t4rxkh.jpg http://uploader.imghost.sk/imagehostin ... s6did4.jpg
Díky za rady
Potřeboval bych poradit..
Mám tu VB po bouračce, chtěl bych si ji opravit a jezdit dál.
Skončila na střeše, tak je docela pomačkaná. Co se týče motoru, ten je OK, zkoušeli jsme..
Dveře, sloupky atd se dají dokupy, to už se řeší, ale mám tu zapeklitý problém se střechou.
Narovnávali jsme ji kladivem, aby to trochu sedlo do původního tvaru - ale nevím, jak bychom to zahladili..
Napadli nás s kolegou, že bychom to buď zakytovali a vyhladili doztracena, nebo na střechu přichytili plech a tam kde se to bude překrývat nějak doladit. Nebo poslední možnost převařit celou střechu, ale to opravdu jen poslední možnost..
// bojím se, že když to zakytuji, tak se to časem vytřebe nebo po zalakování popraská .. nemám s tím vzkušenosti, tak nevím no ..
Foto zde:
http://uploader.imghost.sk/imagehosting ... t4rxkh.jpg http://uploader.imghost.sk/imagehostin ... s6did4.jpg
Díky za rady
Naposledy upravil(a) DEAWid dne 21 led 2011, 18:23, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
Re: Rovnání střechy - prosím o radu
No, když to uděláš pořádně tak nemusíš mít strach, že by se ti to loupalo nebo to nějak praskalo nebo tak, ale máš tam ještě docela velký díry určitě to půjde srovnat ještě i líp, pak to obruš ,překytuj, přesříkej plničem nebo základovkou, několikrát přebruš a pak nakonec nastříkej originálním lakem na tvýho opla najdi si na autě číslo barvy a skoro nic nepoznáš, já s kytem pracoval na autě párkrát a když se to udělalo pořádně tak si nepoznal nic a a to auto to přežije, každopádně to musíš udělat pořádně,hlavně to zkus ještě líp srovnat určitě to půjde....
Jak píše Warhy.Vše je potřeba srovnat.
Kladivem už do toho nemlať.Teď to chce spotter a s tím plechem si pohrát.
Kladivem už do toho nemlať.Teď to chce spotter a s tím plechem si pohrát.
za pár korun seženeš celou střechu i se sloupkama a někdo šikovný ti to navaří, kámoš to teď dělal na Passatu, pohrál si s tím a nikdo by nic nepoznal tohle je asi nejméně nákladné......ten tmel by taky šel, ale těm prasklinám se nevyhneš, kastle se kroutí a pne (zima - teplo)......jednou se to taky řešilo laminátovým překrytem, ale to chce taky šikovné ruce a praxi s laminátem
CZECH TRUCK TEAM
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Není to zbytečná práce při dnešních cenách VeBe? Je to auto aspoň něčím zajímavé nebo je to "olejnička" X16XEL se základní výbavou. Já osobně bych auto, které se válelo po střeše asi nechtěl.
No přepočítával jsem na kolik by mě vyšly ND, zas tak moc to není .. tedy o dost méně než kupovat druhé
Co se týče práce, tak to beru s kolegou spíše jako výzvu, a práci zvládáme sami, takže o to zas nejde..
Co se týče toho svaření, vím, že by to byla nejjednoduhší možnost, ale svářečku nemám, a co sem se ptal v okolí, tak moc lidí taky ne..
Díky za rady, jestli bude mít ještě někdo nějaký tip, neváhejte napsat prosím
Co se týče práce, tak to beru s kolegou spíše jako výzvu, a práci zvládáme sami, takže o to zas nejde..
Co se týče toho svaření, vím, že by to byla nejjednoduhší možnost, ale svářečku nemám, a co sem se ptal v okolí, tak moc lidí taky ne..
Díky za rady, jestli bude mít ještě někdo nějaký tip, neváhejte napsat prosím
jestli máš šikovné ruce,tak by to šlo určitě i vyřezat a navařit tam nový plech...Ale dorovnat by to šlo určitě ještě líp..
dobře lidi, díky moc za rady
Nakonec to asi jeste trochu sklepnem a zahladime teda kytem.
Mam vsak jeste jeden problém.
Jelikož auto skončilo na střeše a po opravě motoru konečně běží, svítí mě kontrolka motoru+airbag.
Airbag je tuším odpojen, s ním si hlavu nelámu, ale kde najít to čidlo na kontrolku motoru?
Děkuji za rady
Nakonec to asi jeste trochu sklepnem a zahladime teda kytem.
Mam vsak jeste jeden problém.
Jelikož auto skončilo na střeše a po opravě motoru konečně běží, svítí mě kontrolka motoru+airbag.
Airbag je tuším odpojen, s ním si hlavu nelámu, ale kde najít to čidlo na kontrolku motoru?
Děkuji za rady
Chybu/-y smažeš pouze přes diagnostiku.
takze strechu jeste dorovnat dvouma gumovyma plalickama proti sobe.... a pak klidne vykytovat.... obrousit az na plech potom dat vrstvu tmelu se skelnyma vlaknama prebrousit pak tam das jemnej polyesterac podle potrebi ne vetsi vrstvu jak 1 mm obrousis do hladka napred treba 400 a pak postupne dohlazujes jemnejsima smirglama a zkoncis asi u 2000 brousene pod vodou.... co nejlip udelat prechody.... pak 1500 smirkem nebo spesl houbickou narusis zbytek laku, das plnic ten zas orovnas 2000 pod vodou a pak uz hodis budto primo lak nebo muzes dat klidne i zakladovku ale i tu prebrousit pod vodou 2000 smirglem... strikat na vickrat nebo si to u nekoho nechat udelat... bacha na tzv pomeranc .. vlaste pokud je to metaliza...
misto srdce motor, v gatích sřoubovák a v hlavě jenom ventily.....