ridici jednotka

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
parallax

ridici jednotka

Příspěvek od parallax »

Ahoj,
koupil jsem pred 2 mesicema jetou Vectru B (100kw benzin, cca 170 000km, rok vyroby 1999), najezdil jsem s tim asi 1500km bez problemu a pak to zaclo. Obcas mi auto jenom zaskubalo a rozsvitila se kontrolka check engine, jeden vecer mi to zase nekolikrat chciplo behem jizdy - treba vyradil jsem dvojku a nez sem stacil zaradit trojku tak uz to bylo chcipnuty (nicmene tenhle problem uz se vickrat neopakoval). Skubani motoru (a s nim spojeny nizsi vykon) zacalo bejt cim dal castejsi, potom se to vysypalo uplne, ze se vypla pulka motoru a bezelo to pouze nepravidelne na 2 valce a spotreba se nekolikrat zvysila. Hodil jsem to do servisu, vymenili mi zapalovaci civku, problem ustal, ale po par dnech opet odesla a stalo se to samy. Po dalsim servisu byl vymenenej olej, civka se vyreklamovala, dal se novy palivovy filtr, filtr sani, kabinovej filtr, olejovej filtr, novy rozvody, vycistena skrtici klapka, zapalovaci kabely, ale problem se opet opakoval (s tim ze civka uz neodesla, ale dela to uplne to samy - beh na dva nebo tri valce). Privezl jsem to do servisu, tam odpojily vsechny kabely, vycistily spoje a zase to naskocilo a auto jelo uplne bez problemu jako nove, ale po nekolika desitkach kilometru se problem opet opakoval. Na diagnostice to ukazuje pouze tu civku prej, ale nezda se mi, ze by odesla uz po 4. a i v servisu tvrdi ze tentokrat je v poradku.

Muze to byt jeste necim jinym nez ridici jednotkou? Moc jineho uz tam nezbyva. Je sance jednotku nejak opravit nebo je to nutne cele vymenit? Popripade mate nejaky kontakt na nekoho kdo se v tom vyzna a pohybuje?

Mam cloveka s tou samou vectrou akorat z roku 1998, ktery ji chce prodat na dily, ale bylo mi receno ze vymenit jednotku je slozity a drahy, ze je potreba prenastavit jednotku, imobilizer apod veci. Autorizovanym servisum bych se rad vyhnul, predevsim kvuli cene... Hlavne bych do toho nerad vrazil nevim kolik tisic za novou jednotku a potom zjistil ze to nebylo tim a nebo aby zase odesla po 1000km. Nejake napady? :) budu rad za kazdy nazor..

diky
Reklama

P.S.

Re: ridici jednotka

Příspěvek od P.S. »

vyměnit jednotku je práce na půl hodky musíš akorát vyměnit celej komplet to jest ŘJ čtečku immo je to černá krabička na spínačce a aspon jeden funkční klíč kterej rozebereš vyndáš z nej imo a to si přehodíš do svého klíčku vše musí být z jednoho vozu téhož typu motoru co máš ty měnil sem si to u sebe sám a tyto věci sem tenkrát sehnal za 5000kč na jednom plzenskym vrakovišti nemuselo se nic programovat jen sem to přehodil a jezdim ;)
a co čidlo klikový hřídele skoušeli ste dát nový :?: :?:
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“