reset řídící jednotky
Moderátor: Moderátoři
-
reset řídící jednotky
Zdar, jak je to z resetem řídící jednotky u Opel Astra 1,6i 1992 ? Zítra si pro něj jedu a tak přemýšlím, jestli by nebylo lepší udělat reset, aby se zkalibrovala a fungovala na maximální výkon ..., co si o tom myslíte a jak je to u tohoto auta ? Díky všem za rady ...
- Reklama
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Re: reset řídící jednotky
Odpoj baterku na pár minut. Těmhle starým jednotkám to stačí.
když resetnu řídící jednotuku,tak mi lí pošlape? nemůžu na tom nic po*rat? ..s elektrikou totiž mam jednublbou zkušenost,tak jsem na ní opatrnej. já mam 18.16V v Fku cabrio 85kW rv 1995. tomu taky stačí na pár minut odpojit baterku? ..a poslení otázka:D jak poznam,že je resetlá?..to asi nějak neopznam,nebo??
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Ne pojede to stejně... jen se vymažou chyby co jsou uložené v paměti závad.
dooobře,takže tim nemůžu nic zkazit nebo snad jo?
..a na jak dlouho jí mam cca odpojit?..10 minut bude stačit?
..a na jak dlouho jí mam cca odpojit?..10 minut bude stačit?
-
co jsem ale četl, je dobré udělat studený start, nebo jak se to jmenuje ..., 5 minut volnoběh bez jediného šlápnutí plynu, chvilku nechat vrčet na cca 1200 otáček a pak asik 8km jízdy různým typem, rychle, pomalu ..., prej to potom má dobrou kalibraci , pokud to neuděláš, tak to auto prej cca 10km jízdy může trochu zlobit.
Ale nevím, jestli nekecám, jen jsem to četl ...
Ale nevím, jestli nekecám, jen jsem to četl ...
nikdy jsem o ničem takovym neslyšel,ale přijde mi to divný. myslim,že tomu autu by mělo bejt jedno jestli se mu vyresetuje řídící jednotka a pak mu na to hned šlápneš nebo jestli jí necháš pár minut na volnoběhu bez šlapání. krom toho by s tim měli problém lidi,který si přitáhli škrtící klapku plynovim lankem. to by pak bylo uplně bez efektu,ne?
-
Ono prej když to uděláš, tak si natahá nějaké informace a podle toho se poté řídí, když to neuděáláš, tak se ty informace tahá během jízdy a může to dělat malinkatej bordýlek ..., ale opravdu nevím, jak moc to byl věrohodnej zdroj
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Slyšel jsem o tom u jiných automobilů. U Opela to nikdo zatím ani nevyvrátil, ani nepotvrdil.... osobně si myslím, že je to jedno.
takže když jí po resetu budu pár dní jen nakládat,tak by měl jet živějc,odle toho co řikáte..to jí budu tahat za naší s13 ..ta jí ty koníky popožene:-D