Někdy startuje, někdy ne.
Moderátor: Moderátoři
Někdy startuje, někdy ne.
Ahoj, prosím o radu jestli se Vám někdy nestalo něco podobného jako mě. Mám záhadu. Jednou jsem dojel před dům, auto uplně v klidu, pak do něj naskočim a otočim klíčkem a nic. Ani takový to chcíplý otočení startéru při vymlácené baterii (akorát se zozsvítili kontrolky na palubovce jako bývá běžné. Ale při startování se nic jiného, než že ty kontrolky uplně malilinko stratěj na svitu nic nestane. Jo, mam Astra F caravan 1.6 benzín, rv. 1995. Tak jsem ho roztlačil, v poho naskočilo. Druhej den jdu k auto a nastartuje v pohodě na klíček. Dojedu do cíle, chcípnu, za 10 minut že zase jedu a nenaskočí. A takhle je to pořád dokola. Jednou jo, jednou ne. Baterii jsem pro jistotu nabil, po noci (kdy bylo auto venku v -3°C) ji změřil a má 12,7 V (což je myslim v pohodě, naši maj na feldě 12.3 a startuje jak divá). Podival jsem se pojistky, všechny jsou v pohodě, pak jsem lomcoval s kabelama u spínací skříňky zapalování a taky nic. I u motoru jsem tam zahejbal kabelama, ale moc nevim co a kam vede. Pokud by jste prosím někdo věděl, byly by jste zlatý. Díky moc
- Reklama
Re: Někdy startuje, někdy ne.
já to vidim na nákej problém se startérem vyndat rozebrat vyčistit skontrolovat uhlíky jemně líznout komutátor proškrábnout drážky na komutátoru
ještě prohlídni kontakty a svorky baterie očistit dále kontrola ukostření kastle a motoru též očistit
ještě prohlídni kontakty a svorky baterie očistit dále kontrola ukostření kastle a motoru též očistit
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW