z10xep porucha motoru
Moderátor: Moderátoři
-
z10xep porucha motoru
Zdravím, při nastartování motoru se mi rozsvítí oranžová kontrolka. Na diagnostice to píše vadný snímač vačkového hřídele. Po jeho výměně je problém stále stejný. Vyměnil jsem i snímač klikového hřídele a taky nic. Po nastartování jde motor vytočit pouze do 4500otáček, ale po ujetí cca 1km jde vše normálně jen svítí ta kontrolka a chyba tam stále je. Měřil jsem i dráty na svorkovnici konektoru vačkového hřídele a na jeden pin jde 4,99 až 5V, prostřední je jakýsi signál a třetí je kostra. Takže by se zdálo být vše ok. Setkal jste se někdo s tímto problémem?? Ještě dodatek - na volnoběh je na otáčkoměru cca 900otáček a na diagnostice to ukazuje okolo 2500otáček.
- Reklama
Re: z10xep porucha motoru
Zdravím,já bych zkusil změřit kostru od řídící jednotky popř očistit a dále konektory k řídící jednotce.Já měl něco podobného s AGR ventilem,nechtěl se nastavovat a po očištění kostry a konektorů ŘJ je klid.
nycnemame
-
Re: z10xep porucha motoru
Tak už je vše ok, závada byla na snímacím kolečku vačkového hřídele = i když je typ motoru z10xep, jsou tam dvě možnosti a liší se to počtem zubů a celkově i tvarem. Nějakej moula se v tom v minulosti hrabal a asi vyměnil celou hlavu a bylo to špatně.