naj motor pre Vectru C 2006 z dieselu a benzínu?

Tato sekce je určena těm, kteří zvažují koupi nového či ojetého vozu této značky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
pekis

naj motor pre Vectru C 2006 z dieselu a benzínu?

Příspěvek od pekis »

Dobrý deň
Chcem kúpiť Vectru Caravan r.v. 2006 po facelifte, neviem sa rozhodnúť medzi dieselom a benzínom. Diesel bude asi najlepší 1,9 CDTI predpokladám, ale v benzínoch neviem. Mám Astru C 1,7 TD a užil som si viac zlého s týmto motorom. Ale Vectra sa mi páči takže neviem či benzín , alebo diesel (zotrvačník:-(, filter pevných částic:-( a i., či je ten benzín spoľahlivý? Spotreba udávaná okolo 8 litrov u benzínu by mi vyhovovala. Prosím poradte. Dik.
Reklama

Mirpie

Re: naj motor pre Vectru C 2006 z dieselu a benzínu?

Příspěvek od Mirpie »

ti co maji naftu, ti řeknou 1.9CDTI a ti co maj benzin, ti řeknou pravděpodobně 1.8 16V.
Pro minimalizaci rizik, kterých u kteréhokoliiv commonrailu je hodně a obzvlášt u ojetého, bych volil benzinový agregát. U Vectry bych si dal pozor na 2.2 16V, kde zlobily napínáky rozvodového řetězu u předchozí generace B, jak je na tom VeCe nevím, jinak jsou ostatní motory ok.
1.8 100kW mi přijde na Vectru dostatečný základ, ale nic víc. Pokud se chceš i svézt, tak 2.0T nebo 3.2 V6. Papírově spolehlivější bude V6, ale také nejžravější. Osobně bych volil 2.0T, tedy po důkladné kontrole turba.
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme Oplíka“