Dobrý deň
Chcem kúpiť Vectru Caravan r.v. 2006 po facelifte, neviem sa rozhodnúť medzi dieselom a benzínom. Diesel bude asi najlepší 1,9 CDTI predpokladám, ale v benzínoch neviem. Mám Astru C 1,7 TD a užil som si viac zlého s týmto motorom. Ale Vectra sa mi páči takže neviem či benzín , alebo diesel (zotrvačník:-(, filter pevných částic:-( a i., či je ten benzín spoľahlivý? Spotreba udávaná okolo 8 litrov u benzínu by mi vyhovovala. Prosím poradte. Dik.
naj motor pre Vectru C 2006 z dieselu a benzínu?
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: naj motor pre Vectru C 2006 z dieselu a benzínu?
ti co maji naftu, ti řeknou 1.9CDTI a ti co maj benzin, ti řeknou pravděpodobně 1.8 16V.
Pro minimalizaci rizik, kterých u kteréhokoliiv commonrailu je hodně a obzvlášt u ojetého, bych volil benzinový agregát. U Vectry bych si dal pozor na 2.2 16V, kde zlobily napínáky rozvodového řetězu u předchozí generace B, jak je na tom VeCe nevím, jinak jsou ostatní motory ok.
1.8 100kW mi přijde na Vectru dostatečný základ, ale nic víc. Pokud se chceš i svézt, tak 2.0T nebo 3.2 V6. Papírově spolehlivější bude V6, ale také nejžravější. Osobně bych volil 2.0T, tedy po důkladné kontrole turba.
Pro minimalizaci rizik, kterých u kteréhokoliiv commonrailu je hodně a obzvlášt u ojetého, bych volil benzinový agregát. U Vectry bych si dal pozor na 2.2 16V, kde zlobily napínáky rozvodového řetězu u předchozí generace B, jak je na tom VeCe nevím, jinak jsou ostatní motory ok.
1.8 100kW mi přijde na Vectru dostatečný základ, ale nic víc. Pokud se chceš i svézt, tak 2.0T nebo 3.2 V6. Papírově spolehlivější bude V6, ale také nejžravější. Osobně bych volil 2.0T, tedy po důkladné kontrole turba.
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001