píská jako hrnec na mlíko :-(
Moderátor: Moderátoři
píská jako hrnec na mlíko :-(
Nazdar pánové
Omega B 2.0 16v - motor jede zcela normálně, ale vydává vysoký pronikavý hvizd jako když se vaří voda v konvici. Zvláštní je, že když přidám plyn a otáčky dou nahoru pískání klesá a naopak. Když vypnu motor pískání ještě vteřiku dvě dojíždí. Může to být něco se sáním vzduchu?
Mimochodem sem dnes ráno čistil volnoběžný ventil a sání sem měl tudíž rozebraný. Před tím to nedělalo, ale všechno sem pečlivě utáh zapojil konektory a nechal nejprve načíst řídící jednotku, tak fakt nevím.
Díky za pomoc
Omega B 2.0 16v - motor jede zcela normálně, ale vydává vysoký pronikavý hvizd jako když se vaří voda v konvici. Zvláštní je, že když přidám plyn a otáčky dou nahoru pískání klesá a naopak. Když vypnu motor pískání ještě vteřiku dvě dojíždí. Může to být něco se sáním vzduchu?
Mimochodem sem dnes ráno čistil volnoběžný ventil a sání sem měl tudíž rozebraný. Před tím to nedělalo, ale všechno sem pečlivě utáh zapojil konektory a nechal nejprve načíst řídící jednotku, tak fakt nevím.
Díky za pomoc
- Reklama
Re: píská jako hrnec na mlíko :-(
pokud to předtím nedělalo, resp. vyskytlo se to ihned při prvním startu po zásahu do volnoběžného ventilu a věcí okolo, tak je hodně pravděpodobné, žes někde něco nedotáhl nebo blbě zapojil. Projdi všechny spoje hadic, které jsi odpojoval, kontrola hadic samotných.
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001
Díky moc, projdu to a uvidím, asi to bude nějaká ta hadička. Kdoví jestli sem nějakou někde nenatrh. On je tam ten krokáč tak blbě zachumlanej v těch hadicích, že bych se nedivil.
- henry
- Kontaktovat uživatele:
Nebude to vrtule na chladiči, nebo klimě? To by vysvětlovalo, že se dotáčí po vypnutí motoru ...
Opel Omega 2,5 V6,černá, 225000km, Recaro seačky, Snížený podvozek, tvrdé pérování, Opel Omega 2,0 16V CD LPG Zel.met. základ, zvýšená světlá výška, měkké pérování,300000km
- TomC20LET
- Kontaktovat uživatele:
vrtule možná ale spíše bych kouknul na řemenici, to by naznačovalo že to při vyžších otáčkách slábne jelikož je na ní větší nápor
Autoservis, Pneuservis, Diagnostika, CNC, 3D Print
INSIGNIA A 1.6i Turbo Sports Tourer 147kw 2009
VECTRA B 2,2i 16V Sport Caravan 114kw 2001
VECTRA B 2,2i 16V Caravan 108kw 2001
- henry
- Kontaktovat uživatele:
Jenže, řemenice se nedotáčí po vyppnutí motoru no...
Opel Omega 2,5 V6,černá, 225000km, Recaro seačky, Snížený podvozek, tvrdé pérování, Opel Omega 2,0 16V CD LPG Zel.met. základ, zvýšená světlá výška, měkké pérování,300000km
- TomC20LET
- Kontaktovat uživatele:
pokud by byla vícedílná tak by klidně mohla..henry píše:Jenže, řemenice se nedotáčí po vyppnutí motoru no...
Autoservis, Pneuservis, Diagnostika, CNC, 3D Print
No prohlídl sem hadice - jenom jedna (ta tenší z těch dvou co maj vývod na výku motoru) byla načatá tak sem ji prozatím (v -10°C) přefačoval (chuťovka ), ale motor piští vesele dál .
Klimatizace je nefunkční, ale možná se tam něco točí. Vrtule na chladiči - to mě nenapadlo, ale nezapíná ji termostat až při zahřátí nad 100°C. V týhle kose se mi motor zahřeje sotva na 90°C. Nebo je tam ještě jiná vrtule která se točí furt?
Nemohlo by to být servo? Při točení volantem to ale nic nedělá.
Klimatizace je nefunkční, ale možná se tam něco točí. Vrtule na chladiči - to mě nenapadlo, ale nezapíná ji termostat až při zahřátí nad 100°C. V týhle kose se mi motor zahřeje sotva na 90°C. Nebo je tam ještě jiná vrtule která se točí furt?
Nemohlo by to být servo? Při točení volantem to ale nic nedělá.
- henry
- Kontaktovat uživatele:
Hučí nebo piští a skřípe?
Mě občas hučí sání, mám jednu Omegu na LPG 2.0 16V a sportovní filtr a občas hučí a je jedno jaké jsou otáčky...spíš čím víc otáček tím to hučí míň...
Hučení mi začlo po vyčištění a seřízení volnoběžného ventilu a klapky...
Mě občas hučí sání, mám jednu Omegu na LPG 2.0 16V a sportovní filtr a občas hučí a je jedno jaké jsou otáčky...spíš čím víc otáček tím to hučí míň...
Hučení mi začlo po vyčištění a seřízení volnoběžného ventilu a klapky...
Spíš to píská, takovej vysokej pronikavej zvuk. Je to zvláštní, dnes ráno sem nastartoval v -15°C a bylo ticho. Začalo to až tak po 10 Km, tedy když se motor zahřál. Včera sem to zkoušel poslechem lokalizovat, ale nevím. Chvíli to vypadá jako altík, pak zas jako napínací kladka, prostě nevím. Občas mám pocit že by to přecejen mohlo být tím řemenem, ale je to divný protože je docela novej cca 3/4 roku max 20 000 Km. Na pohled vypadá dobře, žádné prasklinky.
Zítra zkusím eště jednou rozebrat ten volnoběh, jestli sem tam neudělal nějakej kiks.
Zítra zkusím eště jednou rozebrat ten volnoběh, jestli sem tam neudělal nějakej kiks.