Přetlak oleje v motoru?

1991-1998

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
radek.juthner

Přetlak oleje v motoru?

Příspěvek od radek.juthner »

Ahoj.
Asi měsíc pozoruju, že mně pod uzávěrem hrdla na motoru pro plnění oleje podtíká olej jakoby víčko netěsnilo. Vyměnil jsem tedy těsnění a víčko jde podstatně hůř zavřít, tudíž předpokládám jeho těsnost. I tak se stává, že olej podtíká. Navíc jsem jednou víčko po jízdě povolil a z hrdla zasyčel přetlak. Je možný, že by byl v motoru takový tlak? Stalo se mně to poprvé. Pravděpodobně se na tom asi podepisuje i mráz, kdy auto jezdí v -10 až -18 stupňů. Jedná se o jízdy okolo 30 km v kuse. Nevíte, někdo, v čem by byl problém? Nebo mám jen sehnat raději nový víčko?
Dík.
Reklama

denny

Re: Přetlak oleje v motoru?

Příspěvek od denny »

Zamrzl ti odfuk z víka ventilů do sání,tak se to natlakovalo.
radek.juthner

Příspěvek od radek.juthner »

Že by to nerzmrzlo ani po 30km jízdy? Je fakt, že ani tak se motor moc nezahřeje. Většinou u je ručička teploměru v modrým. Pomohla by krytka přes chaldič?
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Může se v těchhle mrazech stát, že se vytvoří z oleje a zkondenzované vzdušné vlhkosti špunt, který není v pravém slova smyslu zmrzlý, ale tváří se jak ztuhlá pryskyřice. Píšu to z vlastní zkušenosti, něco podobného se mi stalo nedávno na Omeze až vylítal olej pod ventilovými víky a když jsem sundal víčko hrdla oleje, drželo to po ním na krajích hrdla fakt jak "smůla," dloubal jsem to ven prstem a to byl už motor ohřátý na provozní teplotu... A pokud se taková zátka vytvoří v odvětrávací trubce či hadici, olej natlakuje a nadělá to paseku. Už aby bylo zase teplo, ku*va :cry:
W124 E320 R6 Coupé 1994
RRAAFF

Příspěvek od RRAAFF »

radek: No především by pomohla výměna termostatu ;) . Když jsem měl na Vectře B starý termostat, tak se taky i po 60km držel teploměr v modrém poli. Po výměně i v -17°C se dostane dle budíku nad modré pole na provozní teplotu a drží se tam. Samozřejmě i teploměr vykazuje určité nepřesnosti měření, takže provozní teplotu cca něco málo pod 90°C ukazovat nemusí. Ovšem po 30km ukazující modré pole už není to pravé.
TomC20LET
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomC20LET »

ve ventilovém víku bývá filtr který se zanáší usazeninama nebo emulzí, motorove splodiny nemají kam jít tak se tlačí přes těsnění a berou sebou i olej... sundej víko, demontuj filtr a propláchni ho v benzínu..
Autoservis, Pneuservis, Diagnostika, CNC, 3D Print

INSIGNIA A 1.6i Turbo Sports Tourer 147kw 2009
VECTRA B 2,2i 16V Sport Caravan 114kw 2001
VECTRA B 2,2i 16V Caravan 108kw 2001
Odpovědět

Zpět na „Astra F“