Ahoj
Tak jsem tak prolejzal auto Op-Comem china clon a narazil jsem na korekci vstřiků (asi?) je to pod special function,pak start displaying a při nastartovaným motoru tam naběhnou hodnoty Cyl. 1 až 4 Injection Quantity Deviation a moje hodnoty na neutrál bez plynu jsou: Cyl.1 -1,13 Cyl.2 -1,0 Cyl.3 2,18 Cyl.4 -0,4 prosím zdejší odborníky o vysvětlení co to znamená a jestli je to tak v pořádku. Je mi divná ta hodnota na Cyl.3 auto jezdí normálně,žádná kontrolka nic. Předem děkuji
Injection Quantity Deviation
Moderátor: Moderátoři
Injection Quantity Deviation
Vectra C Caravan Z19DT/88kw rok 03/2006 Diagnostika přes OP-COM pro Teplice a okolí
- Reklama
Re: Injection Quantity Deviation
Ano jsou to poměrové korekce, nevím jaká je tolerance, ale podle tohoto máš problém na 3 válci. Máš ještě žluté konektory na vstřikovačích že? Tedy tě čeká výměna konektoru za nový modrý. Opel prodává opravnou sadu, už se o tom tady dost psalo, je tu víc vláken, třeba jedno tady: https://www.opel-forum.cz/viewtopic.php?f=78&t=2284
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
Dle Tisu pokud je vše v pořádku, by měli být korekce v rozsahu -0.60 do 0.60
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
Nějak mi to nedalo,tak jsem dneska měřil znovu,tentokrát po 30km jízdy,poté vypnutí klimatizace,rádia a větráků a hodnoty byly: cyl1: -1,21 ,Cyl2: -0,63 ,Cyl3: 1,21 ,Cyl4: 0,61 vzhledm k tomu že motor má navrčeno 200tis km si myslím že to bude ok. Uživatel KocourEasy na svých stránkách na moje.auto.cz píše korekce do +-4,5 jsou v normě,tak nevím asi to nebudu řešit,každopádně pro jistotu předělám ten konektor na 3 válci,pro sychr
Vectra C Caravan Z19DT/88kw rok 03/2006 Diagnostika přes OP-COM pro Teplice a okolí