nepravidelný chod motoru
Moderátor: Moderátoři
nepravidelný chod motoru
Zdravím lidičky.mám problém se svým autem.Je to kolísání otáček motoru,auto nemá takový výkon a motor je celkem hlasitý.Začalo se to dít když jsem natankoval naftu.Bral jsem 25 litru.po natankování mělo auto tendenci jet,nejet,ale pak se to nějak ustálilo.Kontrolka klíče mi nesvítí.A než půjdu s tím na diagnostiku,tak neměli by jste nějaký postřech,nebo nápad čím by to mohlo být?Ta nafta je možná jenom náhoda,spíš by mě zajímalo co by to tak mohlo být?Váha vzduchu?,nebo EGR?klapky sání?Díky moc za postřehy,jsem s toho celkem špatný :roll:A ještě jsem zapoměl dodat,že palubní počítač hlásí okamžitou spotřebu 1,6 nebo 2 litry na volnoběh a DPF se vypalovalo včera a bylo úspěšně dokončeno.
Opel Vectra combi 1.9 CDTI,110kw,r.v 2006,verze cosmo
- Reklama
Re: nepravidelný chod motoru
Rozhodně tím bych začal EGR + Klapka sání
Vectra C Caravan Z19DT/88kw rok 03/2006 Diagnostika přes OP-COM pro Teplice a okolí
Jj dneska mi mechanik říkal to samé,že s největší pravděpodobností to bude egr nebo zanesená tryska.V pondělí mi udělají repas egr tak uvidím co to udělá a pak dám vědět.\\\\\\\\\Díky moc za nějakou reakci
Tak přátelé vyřešeno.Byl to egr ventil.vyčištění nepomohlo byl už zarezlý trn a jeho očištění a naleštění stejně zadrhávalo váleček.Takže nový a výměna palivového filru,v naftě byla voda.Nový ventil Pierburk + nový palivový filtr,vypuštění nafty s nádrže a její vyčištění od vody,+ práce 7 500kč.Auto táhne fantasticky,otáčky v normálu a po ujetí 120km po městě spotřeba 5,9 prostě paráda
No ta cena je taky paráda ale co naděláš do něčeho ty prachy strkat musíme
... když už máš novej EGR tak bych možná ještě vyčistil/nechal vyčistit škrtící klapku
... když už máš novej EGR tak bych možná ještě vyčistil/nechal vyčistit škrtící klapku
Vectra C Caravan Z19DT/88kw rok 03/2006 Diagnostika přes OP-COM pro Teplice a okolí
No stojí ty naše auta celkem dost,a doma radši o opravách moc neříkám Asi bych dostal od přítelkyně sadu A ta škrtící klapa je vůbec co?Nebo spíš kde?Díky za info
škrtící klapku na naftě nenajdeš
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
ernst: příště si něco přečti o motorech Z19DTH než budeš psát hlouposti
škrtící klapka je před nádobou s chladící kapalinou,vede do ní zprava největší černá vzduchová hadice (mezi motorem a baterií) a taky je k ní připojenej EGR a celý je to přišroubovaný k sání motoru. Schválně zkus jen odpojit tu velkou vzduchovou hadici a šáhni dovnitř
škrtící klapka je před nádobou s chladící kapalinou,vede do ní zprava největší černá vzduchová hadice (mezi motorem a baterií) a taky je k ní připojenej EGR a celý je to přišroubovaný k sání motoru. Schválně zkus jen odpojit tu velkou vzduchovou hadici a šáhni dovnitř
3tp2 díky moc Vůbec jsem netušil,že tam něco takového je.Zkusím to okouknout až trošku povolí teploty aspoň na 10 stupnů A to stačí vyčistit jenom tu hadici?Nebo je potřeba vyčistit ještě něco?Jsem uplný amatér co se týká opravy aut a tak jsem rád za každou radu
Hadici né ale tu klapku,uvidíš jak bude vevnitř zasraná,musí se celá zdemontovat,vyndat a vyčistit...
http://moje.auto.cz/?sekce=foto&im_id=i ... 8e4ab4584c tady to má Lubaan moc pěkně nafocený
http://moje.auto.cz/?sekce=foto&im_id=i ... 8e4ab4584c tady to má Lubaan moc pěkně nafocený