Scipnuti na volnobehu,spotreba, škrtici klapka
Moderátor: Moderátoři
Scipnuti na volnobehu,spotreba, škrtici klapka
Ahojte oplaci, mam na vas par otazek a prosim o radu nedavno som kupil OPel vectra cdti 88kw rv 2007, a pozorujem zvyšenu spotrebu na volno behu mam asi 1,1 - 1,3 tak sa to pohybuje mam vypnutu klimu a všetko ostatne, včera sa mi vyčistil DPF filter a kleslo na 0,9 - 1,1 zda sa mi to dosť o proti tomu čo tu čitam 0,6 - 0,8, vymenili sme termostat lebo motor sa nezohrieval na prevadzkovu teplotu, ale mechanik mi povedal že škrtici klapka je na dojazde že je tam natečeny olej že sa to stava že je to vyrobna chyba že to tam neakym sposobom natečie a niči tu elektroniku tak to vyčistil a povedal že vymena tej klapky ma neminie, no a den po tom ako to vyčistil rozcvitilasa auto s kličkem svitilo asi 10min a zhasla od tej doby se nerozsvitila, den po tom mi na volnobehu sciplo hned na to som naštartoval a pohoda večer to zase sciplo na volnobeh, nič nesvieti a auto sa chova normalne vraj je to ta pošahana klapka zlobi, može to všetko splu suvisieť aj s tou spotrebou? Ďakujem za rady.
- Reklama
Re: Scipnuti na volnobehu,spotreba, škrtici klapka
S tou klapkou jsem měl taky problém,už jsem koukal pomalu po nový,nedalo mi to tak jsem jí sundal,vyčistil tělo a odkrytoval elektroniku - kryt je jenom na takových sponkách - celou jsem jí doslova prolil kontak sprejem a vyfoukal stlačeným vzduchem. Bylo tam toho opravdu hodně,celej ten tišták a motůrek doslova plavali v sajrajtu. Ještě jsem vyvrtal zespodu do toho krytu malou díru aby se tam ten sajrajt nedržel a už mám pěknejch pár měsíců klid,volnoběh kterej dřív kolísal ted krásně drží a spotřeba i s klimou je 0,5 - 0,6 l/h když už jsem to měl rozebraný vyčistil a promazal jsem taky EGR. Každopádně doporučuju nejdřív zjistit uložený chybový hlášky,poté vymazat a uvidíš jestli se ti i po tom nějaká objeví budeš se mít čeho chytit
Vectra C Caravan Z19DT/88kw rok 03/2006 Diagnostika přes OP-COM pro Teplice a okolí
Ok, taky mi to rikal ten mechanik že tam bol bordel a že to vyčistil a že mu na dignostike stale vyhadzovalo ten problem povedal že ešte nič nesvieti ale čo skoro sa tomože objaviť ale ten volnobeh stale neklesol možno tak na 1,0 niekedy aj 0,9 ukazuje, tak ta klapka ma spoitosť z tou spotrebou? pojdem na diagmostiku čo to ukaže ale ja mam uto ešte v zaruke a a ten chlapik mi povedal že mam prisť že sa na to pozrie, maa vyznaam tu klapku čistiť ked sa to tak zasere stale, ale nova stoi okolo 350€, najradšej by som sam si to všetko porobil ale kedsa boim pušťat do to ho sam
Možná bych tu spotřebu na volnoběh až tolik neřešil,někde jsem četl že člověk si koupil auto nový s tímhle motorem a má spotřebu na volnoběh 0,9 - 1,1 l/h od začátku,bylo to myslím nějaký forum,možná Astra forum každopádně motor 1.9 CDTI a víc lidí mu odpovídalo že to tak taky mají. Určitě musíš mít zahřátej motor a pokud se ti nerozsvěcí kontrolka elektroniky asi bych to moc neřešil. Kolik to má nalítáno? Jinak mě už se problém s klapkou neobjevil víc jak 5 měsíců
Vectra C Caravan Z19DT/88kw rok 03/2006 Diagnostika přes OP-COM pro Teplice a okolí
No najazdene to ma necelich 100 000 km udajne ale či to je pravda niktonevie ale mechanik čo topozeral robil merania na diagnostike tak všetko bolo v poriadku nič nebolo neobvykle všetko vnormach tak povedal že to asi sedi na ten stav tachometra, možemm ti poslať aj fotky ak chceš a ta spotreba je asi ok ked hovoriš ked mam na 90 stupnov tak je na O,9, skor mne štve to scipnuti a to autičko s kličkem čo svietili asi 20min a potom som naštartoval a od vtedy nič tak neviem čo si mam o tom myslieť... a ešte jedna otazka ked otočim kličkem v zapalovani tak sa rozesviti kontrolky potom všetky maju zhasnuť alebo niektore ostanu svitit? ked naštartujem tak nesviti nič. diki
No takže dnes som bol na diagnostike a ukazalo tu klapku škrtiacu a ked som odišiel odtail tak sa rozesvitila kontrolka motoru a auto netahalo a tak lenive šlo ... tak sem ta šel zas a vyhodilo tam ešte dve chyby ktore sa tykali tej klapky ... tak je uplne v prdeli.
Kontrolky by měli po otočení klíčkem do první polohy zhasnout všechny,pokud zůstane některá svítit znamená to že je v paměti závad uložená nějaká chyba,pokud kontrolka po nastartování zhasne znamená to že chyba aktuálně netrvá ale stále je uložená v paměti - musí se vymazat přes diagnostiku. Mě se to chovalo při problémech s klapkou naprosto stejně,po nastartování se rozsvítila kontrolka,auto spadlo do nouzáku(to je to jak si psal že to nejelo/netáhlo) po vypnutí motoru a znovu nastartování už bylo většinou všechno ok. V paměti byla uložená chyba pohonu škrtící klapky P-1125. Být tebou rozhodně bych dohlédl na to aby tu elektroniku na klapce opravdu někdo pořádně vyčistil ideálně prolejt kontaktolem i motůrek dokud z toho poteče bordel,pak vysušit a možná ušetříš 9000kč nebo koupit novou a máš po problému
Re: Scipnuti na volnobehu,, škrtici klapka
No presne ako pišeš, skusil som nastartovať a potom bolo ok ale už sem se ptal na novou klapku tak my hledaji dobru cenu, ale možna byc i dal ji vyčistit, a ako to je z nastvenim tej klapky? když se odmontuje tak potom sa sama nastavi alebo ju treba cez diagnostiku nastaviť to mo hovotili mechanici.
Já jí měl venku,celou rozebranou,poskládal,nasadil zpátky a všechno fungovalo jak má. Pro jistotu jsem měl ale odpojenou baterku
Aha no mne všetci hovoria že ju treba neako cez PC nastaviť neake zakladne nastavenia, možno preto lebo povodny diel asi ma neaku pamať a načita z nej udaje ale ked je ta klapka ina alebo nove tak treba niečo nastaviť...