Problém se spínací skřínkou,starerém-vectra B caravan 1,8

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Mr.White

Problém se spínací skřínkou,starerém-vectra B caravan 1,8

Příspěvek od Mr.White »

Problém nastal,že zůstala poslední poloha spínačky,která má dát inpuls startéru přestala chodit.bez reakce a už ani nevracela klíček zpět.Takže dle mého něco shořelo a odneslo to i pérko ve spínačce.Roztlačil a odvezl ke známému do servisu.Diagnoza-shořelý startér,uhlíky a servismen mi vysypal spínačku-(nevěděl jak na ní) Nahradil jsem novou plastovou částí mimojiné mám 6 polovou,oproti krátké b verzi,která měla polu 5 a nepasovala..Klíč ve spínačce chodí,ale startér si dělá co chce.venku prý chodí jak splašený,pastorek vysouvá-ale v autě za studena na poprvý a jak se ohřeje auto tak třeba i 15x než vysune pastorek a nastartuje.Startér i cívka měněný za nové..Poradíte někdo.Děkuji.napadá mě řešení napojení startéru na tlačitko a spínaci skříň ponechat v tomto stavu..
Reklama

Romanek

Re: Problém se spínací skřínkou,starerém-vectra B caravan 1,

Příspěvek od Romanek »

zdravím, mam podobný problém, nejdřív mi z ničeho nic začala dělat spínačka to samé nešlo to jen nastartovat tak jsme vectru roztlačili, dojel jsem domů ale auto zase nešlo chcipnout. když jsem vytahl kliček zamkl se volant ale s tim kličkem teď neotočím. nevíte někdo prosim jak by se to dalo rozebrat ta spínačka? kromě rozbrušky.
Mr.White

Re: Problém se spínací skřínkou,starerém-vectra B caravan 1,

Příspěvek od Mr.White »

Nebyl jsem u toho,ale jsou tam takový červíci,který spojují palstovou část spínací skříňky-přívod kabelů a je vsunuta do té hlíníkové/dle mě/.Můj problém byl vyřešen novým plastovým dílem,který shořel-200kč.Jen pozor na počet kabelů,jsou 5ti a 6ti polové.A dále již jen nový startér..Bohužel si jeden maník myslel,že přechytračí vectru :lol: a napasuje tam startér z diesla s tím,že prohodí ozubené kolo pastorku který má 8zubů a dieslový 9zubů.Bohužel dieslacký je větší,silnější a pastorek má kratší chod :roll: .Což pouze omýlalo setrvák a nestartovalo.Koupil jsem origo z caravanu za 600kč a namontoval a vectra startuje na drc.jak sundat skříňku netuším.. :idea: :idea: já bych asi vyměnil celou tyč se spínačkou a s klíčem se shodného typu....imobilizér je odpojitelný a je někde u spínačky.Aspoň mi to trdili,protože já ji chtěl nahradit-nemusel jsem
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“