Vectra B 1999 - 1,8 16V X18XE1 - uzávěrem hrdla podtíká olej

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
demjandu

Vectra B 1999 - 1,8 16V X18XE1 - uzávěrem hrdla podtíká olej

Příspěvek od demjandu »

Ahoj. Prosím o radu.

pár dnů jsem pozoroval, že pod uzávěrem hrdla na motoru pro plnění oleje podtíká olej (jakoby víčko netěsnilo). Olej potom se vypaluje a smrdí.
Včera jsem se pro sichr stavil servisu a dali jsme tam nové víčko. Doufám, že to bude už v cajku, budu to nadále sledovat.
Chci se jen zeptat: to je v motoru takový tlak, že to může přes víčko podtékat?
Nemůže za tím být něco jiného, než špatně těsnící víčko??? Asi měsíc mi už počítač ukazuje "zkontroluj hladinu oleje", i když hladina podle měrky je OK a v servisu mi to také potvrdili. Ale to je asi chyba v tom čidle.

Nejsem v autech žádnej expert :) Jeden známý měl dřív Omegu a měl podobný problém s podtékáním (prý zanesený filtrem ve ventilovém víku). ale možná to je jen spekulace.
díky za podporu hoši !!! ;)
Opel Vectra B 1999 - 1,8 16V X18XE1
Reklama

m.artty
Kontaktovat uživatele:

Re: Vectra B 1999 - 1,8 16V X18XE1 - uzávěrem hrdla podtíká

Příspěvek od m.artty »

Tlak tam celkem je. Z ventilového víka máš hadici, která vede do sání a tou by měl tlak odcházet pryč. Když sundáš vetilové víko, tak před vývodem pro hadici je sítko, které se může zanášet. Případně můžu být ucpaná samotná hadice, ale spíš to bývá tím ucpaným sítkem.
Opel Kadett GSi cabrio ---> Obrázek

Opel Astra 1,7 TD ---> Obrázek
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Může taky špatně těsnit samotný ventilový víko, obzvlášť je-li plastový, těsnění pod ním nebývá nic moc... Zpod něho se pak olej dostává na výfukový svody, kde se pálí a smrdí to jako spálená guma - je to cítit zvlášť po vystoupení po delší jízdě. Třeba u V6 Omeg je to, bohužel, celkem častá bolest a víka se musejí přetěsňovat.
W124 E320 R6 Coupé 1994
demjandu

Příspěvek od demjandu »

Díky za info.
S novám víčkem olej uniká taky, i když mnohem méně. Ale pouze při době jízdy min. 15-20 minut, jinak ne.
Myslíte, že mám zkusit ještě nové víčko? Zdá se mi, že to víčko po zavření 100% nesedí (trochu se jakoby hejbe).
Jo a těsnění víka ventilů mám nové +- měsíc.
Thx!
demjandu

Příspěvek od demjandu »

Ahoj všem Oplákům,
bohužel problém je stále :? , podtíká to docela dost. V servisu Pajer kam už dlouho jezdim vše zkontrolovali (i tu hadici do sání), mám tam nový těsnění, nový ventilový víko... a prd... Bohužel nevědí, čím by to mohlo být.
Jako jezdit s tim a neustále otírat olej z motoru je na h.....
Chlapi poraďte prosím, v čem by mohl být problém. Nebo prosím doporučte nějaký šikovný servis v Praze, kde by mi pomohli. Našel jsem Autovít, má někdo zkušenosti?

Díky moc!!!
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“