výměna motorku volnoběhu

Moderátor: Moderátoři

rock´and´roll

výměna motorku volnoběhu

Příspěvek od rock´and´roll »

Zdarec, již delší dobu mě zlobí otáčky na volnoběh. Dříve kolísali v rozmezí 1200 - 500 a následně auto začalo i zdechat. V servisu mi borec motorek pročistil a vyměnil těsnící kroužek. Zhruba 10 dnů dobré, ale poté se mi zdálo, že ručička ukazující otáčky opět mírně kolísá. Jedná se o kolísání v rozmezí 1000 - 500. Ale dnes se mi stalo, že auto opět zdechlo ( konkrétně 2krát během 10 minut ). Celkově se mi zdá, že např. při dojetí na křižovatku hodně dlouho trvá než se ručička dostane na 800 ot. Když jsem, ale nechal auto na volnoběh 10 minut, ručička se téměř ani nehnula.
Už mě to přestává bavit a přemýšlím nad výměnou volnoběžného motorku. Někde na internetu ( možná i tady ) jsem našel odkaz na nějaký od firmy Getz ( nebo nějak podobně ) za 800kč. Proto přemýšlím, že si jej koupím a chtěl bych vědět jestli se dá tento motorek motorek vyměnit "doma". Nejsem mechanik ani nemám zkušenosti s tímto oborem, ale živím se manuálně takže úplně levý nebudu.
Reklama

fedrin

Re: výměna motorku volnoběhu

Příspěvek od fedrin »

Zdravím, dole je podrobný návod na vyčištění. Borec v servisu nejspíš na něco zapoměl. Já to čistím tak max jednou do roka a volnoběh je úplně normoš. Není třeba kupovat nový krokáč. Jenom se to musí udělat pořádně. Myslím, že to ten chlapík zapoměl promáznout WDéčkem. Taky sem to jednou zapoměl a za pár dní mi to chcípalo znova. Doma je to záležitost tak na hodinku nevím jaký máš motor ale u 2.0 16v je to fakt jednoduchý a to já sem úplnej amatér. Mě to v podstatě už vúbec nezlobí, ale čistím to preventivně, jak říkám jednou za rok.

http://www.gm-club.cz/navody-opel/vycis ... ilu-a-sani
rock´and´roll

Když kliknu na odkaz, objeví se stránka a píše to něco o tom, že nemají platné prohlášení, proto se nic neukáže. Mám 1.8 16v 85 kw motor ecotech.
obcannofka

Příspěvek od obcannofka »

Hlavní stránka - Návody a manuály - Návody - OPEL - Vyčištění volnoběžného ventilu a sání ;)
''Němka'' Corsa B 98 1,0 12V 3vál
Hellborn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hellborn »

Zkontroluj si ještě kabeláž k motorku. STalo se mi, že u umejvání motoru jak jsem s těma kabelama zahejbal, izolace se v ohybu vydrolila a potom to dělalo jako bych ten krokáč vypojil.
Hlavně v ohybu u konektoru (pod plastíkem).
1) Frontera 2,2 DTL
rock´and´roll

Tento návod se mi jeví jako velmi srozumitelný. Nejspíš se do toho vrhnu sám. V mém případě vyměním motorek za nový, takže si myslím, že na tom není co zkazit. jinak v návodu autor píše o cleaneru. Chápu správně, že se jedná o všeobecné pojmenování nějakého čistícího přípravku nebo se jedná o určitou značku? Může mi poradit co je dobrá značka na čistění motorů?
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Pokud myslíš čištění sání, klapky a okolí a ne umýt motor jako takový, tož bych doporučoval cokoli, co dobře rozpouští a odmašťuje a dobře se odpařuje - třeba technický benzín, Carburator Cleaner anebo třeba i čistič brzd (ve sprejích)... ;)
W124 E320 R6 Coupé 1994
rock´and´roll

Ano, myslím něco na čištění sání. Ok, díky za typy.
fedrin

Příspěvek od fedrin »

čistím to lihem, i klapku. Kupovat novej krokáč je zbytečný, ale když ti není líto peněz...... ;)
rock´and´roll

Psal jsem to hned na začátku, vyčištěn byl před 3týdny bývalým oplákem. Byla vyčištěna klapka, motorek a vyměněný o kroužek + vyměněna hadice od sání. Týden v poho, pak to začalo zase a zase postupně. Samozřejmě pokud nemusím tak peníze do auta neinvestuju, ale raději než každý víkend motorek čistit, tak investuju pár stovek a hodinu práce a motorek vyměním.
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“