problém při startování auta
Moderátor: Moderátoři
problém při startování auta
Zdravím. Mám Opla 1.6 16v., r.98. Mám problém: když auto dlouho dlouho stojí tak 2-3dny, tak potom nechce nastartovat. Musím ho točit dlouho a až tak po 3 natočení chytne. Motor má ze začátku nepravidelný chod, ale potom už jede normálně. Měl jsem ho na na diagnostice a nic to neukázalo. Svíčky jsou nové a neprobíjí. Je to velmi zvláštní ani v opeláckém servisu nevěděli co s tím je. Budu rád za každou radu. Díky
- Reklama
Re: problém při startování auta
Co čerpadlo, tlačí benzín?
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.39)
jj čerpadlo funguje. Jinak by přece nenastartoval ne? Vždy to chytne, ale až po dlouhém točení.
- Hellborn
- Kontaktovat uživatele:
Při jízdě už to jede dobře? Problém je jen u startování?
Stává se, že se zacpe sítko v nádrži, ale to by si poznal i při jízdě.
Stává se, že se zacpe sítko v nádrži, ale to by si poznal i při jízdě.
1) Frontera 2,2 DTL
Hlavně při prvním startu, ale při jízdě jen občas, ale to je jen takové malé cuknutí a je to dobré. Hlavně při tom startování to nechce chytnout.
Ano, přesně tohle jsem myslel. Jestli to špatně chytá po delším stání, tak by to nasvědčovalo tomu, že motoru chybí benzín. A chytne to až po nějaké chvíli tlakování.Hellborn píše:Stává se, že se zacpe sítko v nádrži, ale to by si poznal i při jízdě.
Zkus kouknout do nádrže, na sítko, totéž palivový filtr. I to cuknutí při jízdě může mít tuto souvislost.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.39)
Palivový filtr je nový. Kde to sítko v té nádrži je? Nikde ho nemůžu najít. Jo a ještě když otevírám nádrž, tak je tam obrovský podtlak, vždy to nasaje vzduch. To tam má být?
asi máš ucpané odvětrání nádrže, ale to by podle mělo spíš vliv po delší době
...možná bys měl taky proměřit zapalovací kabely
...možná bys měl taky proměřit zapalovací kabely
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Osobně teď vidím jednoznačnou souvislost právě s tím špatně fungujícím odvětráním nádrže, přes noc se palivo ochladí a vytvoří se podtlak a čerpadlu dá potom ráno hodně moc práce, než natlačí palivo tam, kde má při startování být. Zdá se to banalita, ale odvětrání nádrže není pro srandu králíkům... Odvětrání by mělo být tvořeno jen nějakou hadičkou vedoucí z vrchu nádrže do nalévacího hrdla, může být připozacpaná, neměl by to být takový technický problém...
W124 E320 R6 Coupé 1994
tak ráno než pudeš startovat otevři víko nádrže pak zavři no a pokud bude start v pohodě budeš řešit to odvětrání nádrže
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW