Opel Zafira svitici kontrolka auticka s kleckem

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
peben

Opel Zafira svitici kontrolka auticka s kleckem

Příspěvek od peben »

Zdravim, mam Opla Zafiru 2002, 2,2litru DTi. Po 2 letech se mi po zahrati rozsviti kontrolka auticka s klickem a snizi se vykon. Zadne spatne zvuky z motoru, zadny kour z vyfuku. Kdyz se necha vychladnout tak zase jede chvilku normalne. Jde nejak bez pocitace zjistit chybovy kod? Zkousel jsem ten navod s brzdovym a plynovym pedalem a to nejde (zrejme pro jine typy motoru). Nebo mate nekdo nejaky napad? Uz se to stalo asi pred pul rokem a stacilo vypnout motor a nastartovat a jelo to. Jsem z Melnika a pokud mate nekdo v okoli diagnostiku hodne by mi to pomohlo. Dekuji...
Reklama

alzafir

Re: Opel Zafira svitici kontrolka auticka s kleckem

Příspěvek od alzafir »

Tady pomůže jen diagnostika. Přes pedály to nejde.
Registruj se na astra-g.cz, to je fórum pro tebe nejvhodnější, tady se podívej koho máš nejblíž a kontaktuj ho.
Jinak mám ten samý motor, když mi napíšeš podrobnosti, možná se něčeho dopátráme ;)
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.39)
peben

Příspěvek od peben »

Tak dnes jsem zajel do jednoho mistniho servisu a je tam chyba na EGR ventilu P0400. Je pravda, ze jsem menil olej a je mozne ze jsem mirne pri vymene filtru nejak zavadil o konektor k EGR. Zkusil jsem vyndat zandat kabel a zatim OK. Zkusim ho vyndat a vyscitit.
alzafir

Příspěvek od alzafir »

Vyčištění na chvíli může pomoct. Ale stejně tě to asi nemine vyměnit. Kolik máš najeto?
Pokud by tě zajímalo, co je uvnitř, nebo jak se to chová, mrkni sem, kdysi jsem s tím laboroval, dnes vím, že to nemá moc význam :cry:
peben

Příspěvek od peben »

Tak dnes jsem obdrzel diagnosticky kabel z Ciny a hned jsem to zkusil. Kupodivu to funguje. EGR ventil me stve a chtel bych touto cestou podekovat vsem ekologickym teroristum co za to muzou. Jenom diky nim nemame hotove dalnice, a auta jsou preplnena vecmi, ktere do nich nepatri a ve vetsinovem zbytku sveta, jako treba Cina, Afrika, Indie (proste tam kde nepestujou ekology), v autech ani nejsou. Kazdopadne alzafire dik za podnetne cteni se spatnym koncem, ktery zrejme ceka i me.
alzafir

Příspěvek od alzafir »

Je ještě jedna možnost, aby se nemusel nutně EGR měnit. Co přesně ti diagnostika píše za chybu? I s podkódem.
Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“