Zdravím vás, před nedávnem se mně zadřelo a spálilo palivové čerpadlo na mém Opelu Vectra B 1.6 16V, r.v. 1997, v servisu došlo k výměně, včetně svíček a střiků. V servisu mi také řekli, že mám špatné EGR (nebo AGR, nejsem si jistý), ale že auto s tím pojede, jen občas bude cukat, což se teda potvrdilo. Problém je ale v tom, že se mi teď občas rozsvítí na cca. 10 sekund kontrolka motoru a potom zase zhasne. Většinou se to stává, když jedu konstantní rychlostí (třeba na obchvatu). Je pravděpodobné, že je to právě kvůli tomu EGR? Když se kontrolka rozsvítí, auto jede normálně, jakoby nic.
Díky
Kontrolka motoru
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Kontrolka motoru
Možnosti řešení jsou v podstatě dvě: buď nejezdit po obchvatu anebo vyčistit (nechat vyčistit) či vyměnit EGR ventil...
W124 E320 R6 Coupé 1994
skus ho vyndat vyčistit rozhejbat píchni ho na 12V z baterie sou to ty krajní konektory musí sepnout
já je prolejvám Rezojedem od fy. Nováto a funguje to a pokud ho rozchodíš tak ho zaslep
jinak pokud chceš mám jeden funkční v záloze a jelikož sem svou VB prodal tak mi zbyl nechám ho za 300
já je prolejvám Rezojedem od fy. Nováto a funguje to a pokud ho rozchodíš tak ho zaslep
jinak pokud chceš mám jeden funkční v záloze a jelikož sem svou VB prodal tak mi zbyl nechám ho za 300
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
ono mně to nějak moc nevadí že to občas cukne, protože to moc často není...spíš by mě zajímalo, jestli se ta kontrolka někdy rozsvítí právě kvůli tomu, jestli je to pravděpodobné.