Astra nenastartuje
Moderátor: Moderátoři
Astra nenastartuje
Dobry den jsem tady poprve a chtel bych se zeptat koupil jsem opel astra 2.0di 60kw.kdyz chci nastartovat tak auto nechytne a toci se mi ventilator klimatizace,zhaveni mi vubec nesviti tak nevim.Mozna jste se tady uz o tom bavili ale opravdu jsem tento muj problem nenasel.dekuji vam.
- Reklama
Re: Astra nenastartuje
osobně bych nejdřív prošel veškeré pojistky i ty velký v motoru
pak bych vodevřel motor vzal silnější izolovaný drát a skusil tak na 10vteřin propojit přívod na žhaviče s plusem baterie pak to hned skusil natočit pokud by to nezabralo změřit zda de plus 12V na žhaviče po otočení klíčku pokud ano vyndat žhaviče a na baterii skusit zda žhaví.ještě mi napadá pokud odpojíš čidlo teploty pro ŘJ tak by ti to mělo žhavit furt cca 15 vteřin
pak bych vodevřel motor vzal silnější izolovaný drát a skusil tak na 10vteřin propojit přívod na žhaviče s plusem baterie pak to hned skusil natočit pokud by to nezabralo změřit zda de plus 12V na žhaviče po otočení klíčku pokud ano vyndat žhaviče a na baterii skusit zda žhaví.ještě mi napadá pokud odpojíš čidlo teploty pro ŘJ tak by ti to mělo žhavit furt cca 15 vteřin
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
Dekuji za pomoc.ale proc se mi toci ten ventilator klimatizace.Pokud natahnu s relatka zhaveni kabel na privod tak mi auto nastartuje ale rozsviti se mi motor.(rele je to stribrne zebrovane v pravo u baterky).Nekde jsem cetl ze auto zhavi jen pod 5 stupnu teploty,nevim co je na tom pravdy.
Tyto motory opravdu žhaví až teplota spadne pod 6 stupnu, nad 6 stupnu jen dožhavuje a při tom nesvítí kontrolka a s tím čidlem teploty to je pravda opoj ho a hned uvidis
a pokud to chytí tak pro začátek nový čidlo teploty
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
tak dekuji a zkusim to zitra uvidime a dam vedet
Dobry den tak kdyz odpojim čidlo tak to opravdu zhavi,ale bez toho natahnuteho privodu s relatka k plusu to nenastartuje tak uz nevim asi tam bude neco v elektrice ptal jsem se mechanika a ten mi rikal ze u techto aut odchazi ridici jednotky a pry stoji 10000-15000kč.tak parada
Ani to se nedá vyloučit. Ale je toho víc, co by stálo za kontrolu, takže to chce někoho s diagnostikou, kdo ví, co dělá, prověřit aktuální hodnoty čidel při startování motoru.
Jako géčkař se podívej na tento seznam.
http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=21&t=16350
Jako géčkař se podívej na tento seznam.
http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=21&t=16350
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.39)