Propojení ovl.na volantě s neorig.rádiem

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
plazivec

Propojení ovl.na volantě s neorig.rádiem

Příspěvek od plazivec »

Řešil jste to někdo?? Nějaká propojka stojí 1500 Kč + plus k tomu kupovat ještě nějaký propojovací kabel...Mně konkrétně se jedná o propojení autorádia Alpine 9886R, v návodu jsem se dočetl, že to má nějaké tři káblíky vyhrazené pro propojení takovéhoto ovládání. Ale netuším, jak to je v autě... Ještě jsem to nekuchal,když si vzpomenu, kolik mi to dalo úsilí to tam všechno nacpat, tak se chci první zeptat,jestli s tím máte někdo zkušenost...Dokonce jsem se dočetl, že rádio má jeden výstup pro informace na display,tak zkusím popátrat po schéma zapojení MIDu nebo TIDu, jestli bude reálné dostat info i na tento dispej... Díky za každý názor
Reklama

Kuba B

Re: Propojení ovl.na volantě s neorig.rádiem

Příspěvek od Kuba B »

Tak todle by mě taky zajímalo jestli jde neoriginál radio proppijit s displaem a volantem? a pokud máš nějaké elektro scháma vectry tak bych o něj poprosil:)
Jaryn583

Příspěvek od Jaryn583 »

Neoriginál rádio propojit jde s volantem, nikoliv s displayem. Sám to mám. Pioneera s ovládáním na volantu.
Opel Zafira CDX 1.8 16V - X18XE1 - LPG - Tempomat
Diagnostika: OP-COM v. 1.39 CZ
plazivec

Příspěvek od plazivec »

No podle toho,co jsem se dočetl, tak určité rádia jdou napojit i na display, například moje rádio na to výstup má...ale to nějak neřeším, zajímá mě, jak vyřešit to propojení rádia a originálního ovládání na volantu jinak, než koupí drahého převodníku (1800Kč)
ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

no... jedině si sehnat schemata a pozjištovat co je co, a jestli to bez převodníku pujde,,,, , pokud máš jen jeden drátek pro počítač, tak nevím nevím.. myslím že jsou potřeba minimálně 2 na komunikaci..
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Hellborn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hellborn »

Propojení na ovládání na volantě není takovej problém.
Řešení je vždy podle výrobce rádia. Cenově 600-1500Kč

Horší věc je displej. To jsem viděl taky, ale jen samotné propojení na displej (bez volantu) vyjde zhruba 2000Kč, což mi připadne hodně.
Proto jsem se spokojil s ovládáním na volantu :)
1) Frontera 2,2 DTL
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“