rozvody z12xe

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
ljelencik

rozvody z12xe

Příspěvek od ljelencik »

Zdravím,
nechal jsem si vyměnit rozvodový řetěz vč. oz. kol.

Cena díly 4.500,- (febi fe33082)
práce 2.000,-

ještě prokapávala vodní pumpa (mám typ pro z12xep, z14...) 800,- kč (starline vp0136)

Výměna byla hotová za den, ale z vymontovaných dílů nezapomeňte použít podložky pod oz. kola a pro jistotu nechat zkontrolovat na diagnostice emise atd. !!!!!
Corsa C, z12xe, dodělané el.zrcátka, denní svícení
Reklama

Zheiko

Re: rozvody z12xe

Příspěvek od Zheiko »

Po kolika km jsi to musel delat? Mas motor tissi? snizila se ti spotreba? mam Z10xe a zni to ze tohle budu muset asi podstoupit taky, zejtra jedu k mechanikovi, tak mi snad rekne vic
ljelencik

Příspěvek od ljelencik »

Ahoj,
měl jsem najeto 120t km. slyšet moc nebyly a při výměně jsem byl překvapený, že ještě vypadaly v pohodě i napínací plastové lišty byly bez poškození a řetěz celkem nevytahaný, důvodem byla prevence, jelikož auto vlastnil mlaďas s čerstvým řidičákem

motor je o trošku tišší, spotřeba klesla decentně, držím dlouhodobě mezi 5-6l/100km

vyměnil bych je jen pokud by opravdu drnčely (videa youtube) (zvuk díslu dělají hydroštely a vstřky - takové pravidelné cvakání - já měl u vstřiků špatný kontakt na konektoru, vyléčil mě kontaktol a cvakání se velmi snížilo), ale hydra mě čekají stejně
Zheiko

Příspěvek od Zheiko »

Diky za odpovedi.. mam z10xe - trivalec, edit: zapomel jsem napsat ze mam taky cca 120k km najeto, podle mechanika neni treba retez menit, ale on to jen poslouchal, neoteviral to, tak nevim, nechci to vozit nikam doservisu, protoze tam mi reknou at to vymenim i kdyby nebylo treba.. jen abych zaplatil a meli kseft, coz se mi nechce, takze holt budu verit mymu mechanikovi...
ljelencik

Příspěvek od ljelencik »

Mě od toho v servisu opel novák v ústí nad labem taky odrazovali, že je to prý bezúdržbové...
Odpovědět

Zpět na „Corsa C“