dusi se a nema 100 % vykon
Moderátor: Moderátoři
-
dusi se a nema 100 % vykon
takže mam opel corsa b 98 motor 1.2 16v ecotec asi pred 2 mesici se mi zacala rosvicet kontolka motoru ale stacilo vyradit a proslapnout plyn a zhasla ted uz je to v takovym stadiu ze auto vubec nejde tak 20 km/h max na diagnbostice mi to hlasi chybu LAMBDA SONDA (chuda palivova smes) takze sondu jsem vymenil bez vysledku porad stejny dale jsem to mel v servisu na kontrolu vahy vzduchu a ta je pry v poradku ze sve vlastni skusenosti jsem zjitil ze nemam tlak vduchu do klapky takze jsem prisel na to kdyz uskrtim hadicku /conreal/ co vede do klapky auto jede tak jak ma ale prisel bouzel dalsi problem mel jsem problem s palivovym cerpadlem bylo zanesene tak jsem ho nechaval vycistit u jednoho domaciho kutila ten mi rekl ze je nejspis vadny jak bylo zaneseny uz pry nefunguje na 100 % a hrozne se prehrejva takze pokud nemam min. pulku nadrze benzinu tak mi huci cerpadlo a auto chcipne musim pak cca 10 min nechat vychladnout aby prestalo hucet a k tomu mi auto tahne jen do 3 tis. otacek pak uz ne a kdyz seslapnu plyn moc prudce az na zem skubne rosviti se kontrolka motoru a ne tahne cuka musim vzdycky pustit plyn. jde mi o to ze mi lidi rikaj ze je to klapka ktera je v prdeli dalsi rikaj vaha vzduchu coz mi merili a slape tak jak ma nekdo rika ze to je krokovej moturek nebo neco v ty klapce ventil ci hadicka povolena a domaci kutil mi rikal cerpadlo + diagnostika az tam bude novy aby vymazal chyby a nerosvicela se mi kontolka motor hrozne mi tam i chasti asi ventil nebo nevim co tak se ptam co mam delat ??? sehnat jinou klapku se vsim sudy nebo staci jen vymenit pal. čerpadlo a nebo jsem se docetl na netu ze je to ten ventil poradite nekdo pls? nechci dopadnout jak s tou soundou 1500 kc vyhozeny jen tak.
- Reklama
Re: dusi se a nema 100 % vykon
Nazdar švagor mal tiez taketo problemi a pomenil toho tiež dosť vela až na konec vymenil egr ventil a potom slapalo v pohode. Skús ho najprv vyčistiť
-
Re: dusi se a nema 100 % vykon
Ja som mal ten istý problém len to bolo s katalyzátorom stále ho dusilo výkon nebol nakoniec sa prišlo že výrobná chyba katalyzátoru