Uvařená 1,0 12V
Moderátor: Moderátoři
Uvařená 1,0 12V
Dobrý den přátelé. Potřebuju radu zkušenějších. Dostala se mi do ruky uvařená corsa B 1,0 12V r.v.:96. Kod motoru bohužel neznam (nevím kde ho najít ) Bohužel sem ho začal dávat dohromady až po půl roce a po pár problémech se mi to skoro povedlo. Je tu jen jeden problém. Strašně dlouho startuje (starter točí) než naskočí. Vlastně víc zakuca a když včas pustim klíček tak chytne. Vše co sem tu našel se točí kolem EGR, ale ten je tam asi novej (je ještě lesklej). Kabely a rozdělovač neprozkouším, neboť je tam zapalovací lišta. Svíčky sou nové a čidlo kliky taky. Když to nastartuje, tak jede opravdu dobře. Problém se startem je pokaždé, je jedno jestli je teplé, nebo studené. Prosím prosím už su zoufalej a beru každou radu. Děkuju.
- Reklama
Re: Uvařená 1,0 12V
Motor by měl být X10XE 40kW, ale proč takhle blbě startuje...
W124 E320 R6 Coupé 1994
To asi určitě je to ten eco. chtěl sem někde zjistit jaký mám naměřit odpor na čidle teploty ale nedaří se. Napadlo mě, jestli nedostává špatné udaje o teplotě, ale ručička ukazuje. Naměřil sem 2,4 Kohm na studeným motoru a O,9 po 5min běhu. Ještě mě napadlo čidlo vačky, ale to by asi nechytlo vubec, že? Ještě mě napadlo čidlo vačky, ale to bych asi vůbec nenastartoval, že?
Tak sem znova proměřil čidlo teploty a na studeným motoru to ukázalo 4500kOhm a po zahřáti cca na 92 °C to ukázalo 280 Ohm. Jestli s tím má někdo zkušenosti, tak prosim pisněte.
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je tam čidlo jako na obrázku, tak hodnoty jsou dle tabulky... je to z knihy Jak na to
Moc dekuju za odpovedi,ale cidlo mam asi jinde. Kdyz se divam na motor tak je vlevo na hlave hned vedle termostatu. Skusim to vyfotit. Ma to konektor modre barvy s dvouma dratama co vedou k vaze vzduchu.
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je modré s dvěma piny v konektoru, tak to bude to samé co je na obrázku... Koukal jsem do Kelly a čidlo pro Corsu by mělo mít při 100 °C asi 189 Ohm.
No tak to ja nameril uplny hausnumera. Holt to skusime a uvidime. Jinak pro sichr fotecka,ale stejne pujde.
Ano, tlaky se merily,protoze se srazela hlava. Trosku se nam zkroutila,tak sme ji nechali srovnat a delali i ventily. Takze tlaky sou ok. Navic po nastartovani auticko jede jak pila.